МИКС ЗА ПЛОДОВО ЖЕЛЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
Арт. №: 30098277МИКС ЗА ПЛОДОВО ЖЕЛЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
Желето, наричано още желатинов десерт, е преработен колагенов продукт (желатин). Може да бъде приготвено, като се комбинират желатин и други съставки или като предварително подготвена смес от добавки и желатин. Продуктът съдържа желатин, лиофилизирани плодове и разтворими фибри GoFos. Опаковката е достатъчна за желиране на не по-малко от 500 мл течност.
- Иновативна и оригинална рецепта;
- 100% натурален продукт;
- Не са добавени захар, глутен, оцветители и консерванти.
Състав:
желатин, лиофилизирани плодове (черна боровинка, ягода, малина), разтворими фибри GoFos, стевия, ксилитол.
Желатин - представлява прост белтък, получен при хидролизиране на колаген от животински кости и хрущяли. Разтваря се лесно във вода, като получените разтвори могат да се сгъстят в желе. Подходяща температура за разтваряне - 42° до 60°C. Степента на разтворимост е пропорционална на температурата на водата. Независимо, че в сухо тегло желатинът представлява 98-99% протеин, той има ниска хранителна стойност, в сравнение с други източници на протеин. Има високо съдържание на аминокиселини, които организма не може сам да произвежда - напр. пролин и глицин. Не съдържа триптофан, а съдържанието на изолевцин и метионин е ниско.
Пробиотични фибри GoFos - състоят се от около 95% от късо верижни фруктоолигозахариди (sc-FOS). Произведени по уникален ензимен процес от захарно цвекло. Те осигуряват сладък вкус на микса. Фибрите могат да спомогнат за поддържане инсулиновия отговор и нивата на кръвна захар.
Лиофилизирани плодове - процеса лиофилизация е всъщност процес на дехидратация, при която се запазват всички полезни свойства на плодовете, вкл. микроорганизми, витамини и белтъци.
Ягода - вкусен и полезен плод със съдържание на аскорбинова киселина на 100 г плодове - 120 мг. Плодът е изключително полезен за кръвоносните съдове и при наличие на анемия. Ягодата съдържа Fizetin известен, като много силен антиоксидант, спомагащ умствената дейност, паметта и възпрепятства дегенерирането на мозъчните клетки.
Черна боровинка - богата на витамините A, C, E, K, флавоноиди, калий, манган, танини, желязо, мед. Черната боровинка има благотворно въздействие върху регулирането на кръвната захар, храносмилането.
Малина - съдържат витамините A, E, PP, C и голямо количество мед, вещество спомагащо намаляването на напрежението и стреса. Листатата на растението се смята, че притежават диуретичен ефект.
Ксилитол - известен като заместител на захарта. Извлича се от кората на дърветата бреза и бук. Ксилитолът е ниско гликемично вещество и е подходящ за включване в хранителния режим на диабетици и хора, при които има нарушения в метаболизма на захарта. С гликемичен индекс 8,5, ксилитолът има много слаб ефект за повишаване на кръвната захар.
Стевия - заместител на захарта и алтернативно решение при диабетно болни. Има положително влияние на мастния обмен, способства отделянето на шлаки и токсини от организма, подкрепя сърдечносъдовата система и има свойството да понижава холестерола. Стевията е известна също и с противовъзпалителните, антисептични и антиоксидантни свойства. При употреба на стевия се намалява риска от поява на парадонтоза и кариес.
Хранителна стойност:
Съдържание | в 100 г |
Енергия | 1169.58 kJ / 275.14 kcal |
Мазнини | 0,71 г |
|
0 г |
Въглехидрати | 29,65 г |
|
10,14 г |
Протеин | 0 г |
Фибри | 32,22 г |
Сол | 0 г |
Начин на употреба:
Добавете към 100 мл топла вода 50 г микс, разбъркайте докато се получи хомогенна смес и набъбне. прибавете още 400 мл вода и продължете да бъркате в продължение на 10 минути. Разпределете в подходящи съдове и оставете в хладилник докато стегне. Възможно е да се получи утайка от семената на плодовете и за да я избегнете периодично разбърквайте по време на съхранение на готовия продукт в хладилника.
Примерни рецепти:
Плодово желе с прясно мляко:
Разтвореният микс по указания по-горе начин добавете към кипнато вече 300 мл прясно мляко и 100 мл сметана. Разбъркайте добре, като сместа не трябва да бъде гореща. Охладете, след това прехвърлете във формички. Поставете в хладилник. Изчакайте няколко часа, докато стегне. Преди поднасяне, потопете в гореща вода и обърнете в чиния, украсете по Ваш вкус.
Плодово желе с кисело мляко:
Добавете микса разтворен по указания по-горе начин към разбито кисело мляко. Разбийте белтъците от 2 яйца на сняг и ги добавете към сместа. Разпределете във формички и оставете в хладилника за няколко часа. По желание може да прибавите 1 ванилия на прах, за по-добър вкус и аромат.
Опаковка:
50 г
Производител:
"Ню Ес Нет" ЕООД, България
Подобни продукти на МИКС ЗА ПЛОДОВО ЖЕЛЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПЛОДОВО ЖЕЛЕ 50 г ЗДРАВНИЦА е свързан към
- Регулация на слюноотделянето
- 18 храни, които приличат и помагат на нашите органи
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
- Избягване на киселинни храни
- Секреция на стомашен сок
- Храни, богати на калций
- Течна диета
- Хранене през тръба
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Методи за лечение на анорексия
Коментари към МИКС ЗА ПЛОДОВО ЖЕЛЕ 50 г ЗДРАВНИЦА