АНДРЕА МИЛАНО НЕФИЛТРИРАН БАЛСАМОВ ОЦЕТ ОТ МОДЕНА, БИО 500 мл
Арт. №: 30125988АНДРЕА МИЛАНО НЕФИЛТРИРАН БАЛСАМОВ ОЦЕТ ОТ МОДЕНА, БИО 500 мл
Нефилтрираният балсамов оцет от Модена е тъмен, концентриран оцет с интензивен аромат, произхождащ от Модена, Италия. Той се произвежда изцяло или частично от гроздова мъст – прясно изстискан гроздов сок с всички кожи, семена и дръжки.
Производството на балсамов оцет е традиция още от древен Рим, като технологията се е запазила и до днес – внимателен подбор на гроздето, бавно ацетифициране на мъстта, отлежаване и зреене в бъчви от благородно дърво. Резултатът е интензивен и ароматен букет с добре балансиран, сладък вкус. Продуктът е перфектен за овкусяване на сурови и варени червени меса, пресни и зрели сирена, зеленчуци и ягоди. Балсамовият оцет е един от най-пречистените, богати на вкусови нотки и традиционно високо ценени сред хранителните оцети.
Характеристики и приложение:
- Сладко-кисел баланс: Притежава характерен, комплексен вкус, който перфектно балансира между сладост и киселинност, придавайки дълбочина на всяко ястие.
- Наситен аромат и гъста консистенция: Плътният му аромат и сиропирана текстура го правят идеален за завършек на ястия или за приготвяне на редукции и глазури.
- Универсално приложение: Отличен за дресинги за салати, маринати за месо, овкусяване на печени зеленчуци и дори за десерти като плодове или сладолед.
- Традиционен произход и качество: Произведен по автентична технология в Модена, той е гаранция за високо качество и автентичен вкус.
Производство и ключови съставки:
Органичният балсамов оцет от Модена е произведен от специална смес от гроздова мъст и варен гроздов сок. След това сместа се оставя да отлежава в бъчви от дъб, където преминава през процес на естествена ферментация. По този начин се постига характерната мека и сладка киселинност на балсамовия оцет.
Гроздовата мъст е течността, която се получава след пресоване на грозде. Тя е основната суровина за производството на качествен балсамов оцет и е източник на естествените захари, които допринасят за неговия сладък вкус.
Балсамовият оцет може да се използва като добавка към салати, маринати, сосове и други ястия. Той добавя вкус и аромат на храната и я прави по-освежаваща. Може да се смесва и с други съставки, като маслиново масло, мед, сол и подправки, за да се създадат различни вкусове и аромати.
Хранителна стойност |
в 100 мл |
| Енергия | 394 Kj/94 kcal |
| Мазнини | 0,0 g |
| от които наситени | 0,0 g |
| Въглехидрати | 19,0 g |
| от които захари | 19,0 g |
| Протеин | 0,9 g |
| Сол | < 0,03 g |
Съставки:
Винен оцет*, концентрирана гроздова мъст*; Киселинност 6%.
*от контролирано био земеделие.
Препоръки за употреба:
Подходящ за добавяне към салати и зеленчуци, както и за смесване с газирана вода като напитка.
Съхранение:
На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.
След отваряне да се съхранява в хладилник.
Опаковка:
500 мл
Производител:
Acetificio Andrea Milano, Италия
Коментари към АНДРЕА МИЛАНО НЕФИЛТРИРАН БАЛСАМОВ ОЦЕТ ОТ МОДЕНА, БИО 500 мл