АНДРЕА МИЛАНО ОРИЗОВ ОЦЕТ 5% 500 мл
Арт. №: 30125926АНДРЕА МИЛАНО ОРИЗОВ ОЦЕТ 5% 500 мл
Оризовият оцет се препоръчва за приготвяне на суши или ориенталска кухня, на която придава кисела, но деликатна нотка. Освен класическа подправка на ориз за суши, той може да се използва и за овкусяване на салати, маринати, сосове и дипове. Придава чудесен вкус на бобове и леща.
Оризовият оцет представлява кисела на вкус течност, която се употребява широко в готварството. Приготвя се от ферментирал ориз или оризово вино и е особено популярен в азиатската кухня, най-вече в Китай, Япония, Корея и Виетнам. В миналото японските лечители са го използвали за различни цели, но с течение на времето той се е утвърдил предимно като основна подправка за овкусяване на ястия.
Защо да използвате оризов оцет:
- Съдържа аминокиселини - в състава на оризовия оцет влизат различни аминокиселини.
- Вкусна храна с малко калории - оризовият оцет е добър избор за овкусяване на салати, тъй като не съдържа почти никакви калории, но има богат и наситен вкус. Той е лека алтернатива на по-калоричните дресинги.
- За поддържане на тонус - аминокиселините в състава на оризовия оцет са важен компонент в хранителния режим.
- Кулинарно приложение за кожата - поради своя състав, оризовият оцет понякога се използва разреден като тоник за почистване на кожата, като помага за стягане на порите и придава свеж вид.
Хранителна стойност |
в 100 ml |
| Енергия | 100 Kj/23 kcal |
| Мазнини | 0,0 g |
| От които наситени | 0,0 g |
| Въглехидрати | 1,9 g |
| От които захари | 0,2 g |
| Протеини | 0,2 g |
| Сол | 0,01 g |
Съставки:
Оризов оцет; Киселинност 5%.
Препоръки за употреба:
Подходящ за приготвяне на суши или ориенталска кухня, на която придава кисела, но деликатна нотка.
Съхранение:
На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.
Опаковка:
500 мл
Производител:
Acetificio Andrea Milano, Италия
Коментари към АНДРЕА МИЛАНО ОЦЕТ ОРИЗОВ 500мл 205285