Начало Е-Аптека Медицински изделия Проблеми със ставите и мускулите MYLAN СУПЛАЗИН спринцовка 20 мг. / 2 мл. * 1

СУПЛАЗИН спринцовка 20 мг. / 2 мл. * 1

Арт. #30068089

СУПЛАЗИН спринцовка 20 мг. / 2 мл. * 1

SUPLASYN съдържа стерилен разтвор на натриев хиалуронат.
Хиалуроновата киселина (НА) е нормален компонент на синовиалната течност. Играе централна роля при поддържане на вътрешната физиологична среда на ставите. Всъщност представлява прототип на широка гама захаридни биополимери (гликозаминогликани) - важни елементи на извънклетъчните тъканни структури, включително синовиалната течност и хрущяла. Хиалуроновата киселина в SUPLASYN е с висока степен на чистота и определена дължина на молекулната верига. Въвеждането на продукта в синовиалното пространство спомага за нормализиране състоянието на ставата след артроцентеза.

Показания:
SUPLASYN е предназначен за симптоматично лечение на остеоартрит. Намалява болката и подобрява физическата функция на ставите. С продукта могат да се третират едновременно повече от една стави.

Състав: Високоеластичен разтвор на пречистена хиалуронова киселина с определено молекулно тегло, произведена чрез ферментация.

Всяка спринцовка SUPLASYN съдържа:

  • Натриева сол на хиалуроновата киселина - 20 мг;
  • Ексципиенти q.s. - 2 мл.

Начин на употреба:
В зависимост от размера на ставата, вътреставно могат да бъдат приложени до 6 мл. Преди инжектиране, приведете до стайна температура.
SUPLASYN, доставен в спринцовка от 2 мл., се прилага веднъж седмично по 1 инжекция в продължение на 3 седмици. В зависимост от състоянието на пациента употребата на медицинското изделие може да продължи до 6 седмици.

Внимание!
Спазвайте стриктна асептична техника.
Изхвърлете неизползваното количество в спринцовката.
Преди употреба на предварително напълнената спринцовка се отстранява капачката и към нея се прикрепва подходяща канюла (в зависимост от ставата се препоръчва 21 - 25 G), която се затяга с леко завъртане.
Върху етикета на спринцовката има мерителни деления, които са само за ориентир.

Предпазни мерки / Противопоказания:
Не прилагайте на пациенти, показали в миналото реакция на свръхчувствителност.
Спазвайте обичайните противопоказания и предпазни мерки, характерни за вътреставните инжекции.
Не инжектирайте медицинското изделие вътресъдово.
SUPLASYN не трябва да се използва при пациенти, при които е налице раздразнение / възпаление на ставата, тъй като е вероятно неблагоприятните ефекти да настъпят по-често.
Лечението с продукта при деца, бременни жени и кърмачки не се препоръчва, защото няма налични клинични данни за употребата на хиалуронова киселина при тези групи пациенти.
Лицето, на което се прилага SUPLASYN, трябва да остане в покой в продължение на 24-48 часа след поставяне на инжекцията. Също така то трябва да избягва каквито и да било натоварващи дейности през целия курс на лечение.
Възможна е появата на кратковременна, преходна болка след вътреставното инжектиране на медицинското изделие.
В третираната става може да се появи слаба локална реакция като усещане за загряване, болка, зачервяване, хипертермия, излив, възпаление, раздразнение и оток. В такъв случай оставете засегнатото място в покой и го третирайте с лед. При повечето пациенти симптомите отшумяват до няколко дни. Същественото засилване или обостряне на слабите локални реакции (раздразнение, болка, възпаление, оток) е сигнал за проява на свръхчувствителност. В такъв случай е възможно да се наложи терапевтична намеса, в това число аспирация на ставна течност. Може, също така, локалните неблагоприятни реакции да бъдат придружени от системни реакции като втрисане, сърдечносъдови проблеми или висока температура, а в редки случаи и от анафилактични реакции. В изключително редки случаи се съобщава за сърбеж, обрив, синовит, уртикария и понижаване на кръвното налягане. При поява на неблагоприятни реакции лечението се прекратява.
Не употребявайте SUPLASYN с почистващи или стерилизиращи агенти, съдържащи разтвори на четвъртични амониеви соли.

Предупреждения:
СЪХРАНЯВАЙТЕ НА МЕСТА, НЕДОСТЪПНИ ЗА ДЕЦА ПРИ ТЕМПЕРАТУРА МЕЖДУ 4°С и 25 °С. НЕ ЗАМРАЗЯВАЙТЕ. 
МЕДИЦИНСКОТО ИЗДЕЛИЕ Е ПРЕДНАЗНАЧЕНО ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА И ТРЯБВА ДА СЕ ПОЛЗВА САМО ОТ ЛЕКАРИ.
ИЗХВЪРЛЕТЕ НЕИЗПОЛЗВАНОТО КОЛИЧЕСТВО В СПРИНЦОВКАТА. ПОВТОРНАТА УПОТРЕБА МОЖЕ ДА СЪЗДАДЕ РИСК ОТ ЗАМЪРСЯВАНЕ И ДА ПРИЧИНИ КРЪСТОСАНА ИНФЕКЦИЯ ИЛИ ИНФЕКТИРАНЕ НА ПАЦИЕНТА.

Опаковка: 2 мл.

Производител: Mylan Institutional, Ирландия.

ФАЙЛОВЕ ЗА СВАЛЯНЕ КЪМ СУПЛАЗИН спринцовка 20 мг. / 2 мл. * 1

Аналози на СУПЛАЗИН спринцовка 20 мг. / 2 мл. * 1

КОМЕНТАРИ КЪМ СУПЛАЗИН спринцовка 20 мг. / 2 мл. * 1

СУПЛАЗИН спринцовка 20 мг. / 2 мл. * 1 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияПатологияФармакологични групи (Активни съставки):ЛюбопитноЗдравни съветиАлт. медицинаНовиниСпециалистиЛеченияБотаникаФизиологияКлинични пътекиХранене при...СнимкиСпортИзследванияЛайфстайл