Лекарства за лечение на захарен диабет (за жени)

130 продукта
Сортирай:
Пол: Жена
На страница по:

 

В тази категория може да намерите лекарства за лечение на захарен диабет, които са по лекарско предписание. Тези медикаменти намаляват нивото на кръвната захар и се използват в лечението различни видове диабет, в това число диабет тип 1 и диабет тип 2.

Диабетът е заболяване, при което организмът не произвежда достатъчно инсулин или клетките са с понижена чувствителност към него и не могат да оползотворят ефективно. В зависимост от това дали проблемът е свързан предимно с производството или чувствителността към инсулина, се разграничават два типа диабет.

Инсулинозависим захарен диабет (тип 1) е заболяване, при което организмът почти не произвежда инсулин, който да контролира нивата на кръвна захар. В тези случаи контролът на кръвната захар се извършва чрез вкарване на инсулин отвън, основно инжективно.

Неинсулинозависим захарен диабет (тип 2) е заболяване, при което организмът произвежда по-малко количество инсулин или клетките са по-слабо чувствителни към него, така наречената инсулинова резистентност. Среща се предимно при възрастни пациенти. В повечето случаи този диабет може да се контролира с перорални медикаменти за диабет, спазване на диета и физически упражнения.

Всички лекарства в раздела се приемат само след лекарско предписание.

© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook