Лекарства за лечение на заболявания на кръвта и лимфната тъкан

69 продукта
Сортирай:
На страница по:


Лекарствата за лечение на заболявания на кръвта и лимфната тъкан се назначават по лекарско предписание, като се използват перорално (под формата на таблетки, капсули, дражета, капки, сироп) или инжекционно (под формата на ампули, флакони, разтвори).

За лечение на анемия често се прилагат лекарства, съдържащи желязо и/или витамини от група Б. Назначават се за лечение и профилактика на различен по етиология анемичен синдром, за попълване на железните депа, както и при някои заболявания, свързани с риск от развитие на анемия, включително при бременност и кърмене.

За лечение на венозен и артериален тромбоемболизъм се прилагат обикновено антитромботични лекарства, които потискат тромбоцитната агрегация и формирането на тромби. Използват се по лекарско предписание за лечение и профилактика при мозъчносъдова болест, стенокардия (гръдна жаба), аритмия, след инфаркт на миокарда, след инсулт, след операция.

Лекарствата за лечение на кръвотечение се назначават при тежко кървене (хеморагия), след операция, при някои спешни състояния, при различни усложнения в резултат от кървене от интестиналния тракт (язва, варици на хранопровода), аборт, раждане. Използват се както за лечение, така и за профилактика на кървенето при рискови пациенти.

При нарушено кръвосъсирване се прилагат подходящи антикоагуланти или антитромботични лекарства. Използват се и за превенция на дълбока венозна тромбоза и белодробен емболизъм при операция на пациенти с подлежащи сърдечно-съдови, мозъчни или коагулационни увреждания.

© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook