Лекарства за лечение на гинекологични заболявания

110 продукта
Сортирай:
На страница по:

 

Тук ще откриете лекарства за лечение на различни гинекологични заболявания и такива, които се прилагат при бременност, раждане и зачеване ин витро.

В тази категория може да намерите лекарства по рецепта при вагинални инфекции и тазово-възпалителна болест, доброкачествени образувания на маточната шийка, менструални нарушения, менопауза, заболявания на млечната жлеза и други. При нас може да намерите и разнообразие от противозачатъчни лекарства и продукти за прекъсване на бременност.

Лекарствата за лечение на безплодие подпомагат развитието и узряването на няколко фоликула при жените с цел осъществяване на ин витро процедура. Те помагат на яйцеклетката да се отдели от яйчника при жени, които не произвеждат яйцеклетки или броят им не е достатъчен.

Лекарствата при бременност се използват при различни проблеми, възникнали по време на износването на плода. Някои продукти се използват, за да регулират хормоните, които отговарят за нормалното протичане на бременността – като прогестерон. Други съдържат антитела срещу резус фактора, като позволят на майката да износи плода. Тук ще откриете и лекарства, които потискат контракциите на матката с цел да се избегне нежелан аборт или преждевременно раждане.

Лекарствата използвани по време на раждане най-често имат за цел да предизвикват съкращаване на мускулите на матката. Използват се в акушерството за активно водене на трета фаза от раждането, за да се стимулира отделянето на плацентата и да се намали кръвозагубата, дори при цезарово сечение, след аборт или след раждане.

Лекарствата за лечение на вагинални инфекции и тазова възпалителна болест се борят с най-често разпространените инфекции, причинени от Кандида, Ешерихия коли, Стафилококи, Гарднерела Вагиналис и други.

Лекарствата при доброкачествени образувания на маточната шийка се прилагат локално върху повърхността на маточната шийка и се нанасят единствено от акушер-гинеколог.

Лекарствата за лечение на заболявания на млечната жлеза по лекарско предписание са предимно препарати, съдържащи хормони или техни инхибитори. Те се използват като част от лечението на доброкачествени заболявания на гърдата и се включват най-често при незадоволителни резултати от нехормоналното лечение.

Лекарствата при менопауза облекчават симптомите като – горещи и студени вълни, обилно изпотяване, болки в гърдите, подуване на краката, рязка промяна в настроенията. Те подобряват кръвообращението, активират мозъчния метаболизъм и понижават налягането на кръвоносните съдове.

Лекарствата за лечение на менструални нарушенията регулират месечния цикъл и облекчават предменструалните оплаквания. Използват се за краткотрайно и симптоматично лечение на остри и хронични болки.

Лекарствата за прекъсване на бременност предизвикват контракции на матката и омекване на маточната шийка. Използват се при вътрематочна смърт и лечение на кръвоизлив след раждане.

Противозачатъчните лекарствата предпазват от нежелана бременност. Те предотвратяват отделянето на яйцеклетка от яйчника т.е. овулацията и променят маточната лигавица, като я правят по-невъзприемчива за зрялата яйцеклетка.   

© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook