Лекарства при бременност и раждане

7 продукта
Сортирай:
На страница по:

 

Предлагаме различни видове лекарства при бременност и раждане. Прилагат се под формата на таблетки, капсули, ампули за инжекционен разтвор, вагинален гел.

В зависимост от активните съставки се използват при различни по вид и тежест усложнения, свързани с отклонения в нормалния цикъл при жените, забременяването, нормалното протичане на бременността, при рискова бременност и в различните етапи на родовия процес за улесняване на раждането. Назначават се от лекуващия лекар или проследяващия бременността, като се отпускат само по лекарско предписание.

Лекарствата от тази група се назначават при болезнена менструация, смущения в месечния цикъл, необичайно силна и продължителна менструация, при ендометриоза.

Намират приложение за подпомагане на забременяването при процедурите за асистирана репродукция, както и за потискане на маточните контракции при настъпила бременност и риск от преждевременно раждане или аборт.

Някои от лекарствата при бременност съдържат антитела срещу резус фактора и се прилагат при резус-отрицателни (Rh отрицателни) жени, при които плодът е резус-положителен и съществува риск от развитие на тежка реакция.

Намират широко приложение в акушерството в различните фази на родовата дейност. Използват се в началните фази на раждането за предизвикване и усилване на маточните контракции (за предизвикване на раждане), както и в третата фаза на родовия процес (за изгонване на плацентата), превенция и лечение на кръвоизливи след раждане.

© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook