Лекарства за лечение на астма

54 продукта
Сортирай:
На страница по:

 

В тази категория ще откриете лекарства за лечение на астма по лекарско предписание. Те имат за цел да разширят бронхите, да намалят отока на дихателните пътища и да предотвратят появата на астматични пристъпи в дългосрочен план. Такива лекарства са най-често от групата на  инхалаторните кортикостероиди, антихистамините, дълго-действащите бета-агонисти, теофилина и левкотриеновите рецепторни антагонисти.

Според въздействието си върху симптомите при астма се разделят на такива, които действат веднага и такива за дългосрочен контрол. Предлагат се под формата на инхалатори, таблетки, сиропи и ампули. Вида на лекарствената форма се подбира от лекар в зависимост дали пациента е възрастен или дете и какво е неговото състояние.

Инхалаторните кортикостероиди са едни от най-често използваните лекарства за лечение на астма. Те имат цел да намалят подуването на дихателните пътища и така да се подобри проходимостта им. Използват се под формата на дозиращи инхалатори за индивидуална употреба.

Антихистамините имат за цел, блокирайки отделянето на хистамин, да намалят отока на лигавиците и да стопират алергичната реакция. Използват се често при астма с алергичен произход и сходни състояние.

Левкотриеновите рецепторни антагонисти блокират левкотриените - вещества, които причиняват стесняване и оток на дихателните пътища в белите дробове. По този начин подобряват симптомите на астма, както и на сенна хрема или сезонен алергичен ринит.

Теофилинът и продуктите с подобно действие разширяват бронхите и кръвоносните съдове. Те могат да се използват за лечение на астматичен пристъп, за повлияване на бронхоспазъм при остри или обострени хронични белодробни болести. Служат и като дихателен стимулант при временна липса на дишане у новородените.

© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook