Начало Е-Аптека Хранителни добавки Витамини и минерали Минерали HOLLAND BARRETT КОРАЛОВ КАЛЦИЙ капсули 500 мг * 60 HOLLAND & BARRETT

КОРАЛОВ КАЛЦИЙ капсули 500 мг * 60 HOLLAND & BARRETT

Арт. #30072363

КОРАЛОВ КАЛЦИЙ капсули 500 мг * 60 HOLLAND & BARRETT

Хранителна добавка под формата на капсули, лесни за дозиране и прием. Кораловият калций укрепва костите и зъбите, намалява алергичните реакции и подкрепя сърдечно-съдовата система. Формулата е висококомпонентна, с ускорено освобождаване и забавено извеждане от организма. Изцяло натурален източник на калций, алкална форма на минерала, устойчива в киселинна среда, с намален риск от натрупване в бъбреците. Естествените компоненти в добавката поддържат нормалното състояние на костите. 

Разликата между кораловия калций и останалите структурни форми на минерала е свързана с неговото "поведение" в организма:

  • Кораловият калций е алкална форма на минерала. Той регулира киселинността в организма. Така създава условия за неговото правилно функциониране и оптимална защита срещу навлизане на болестотворни организми.
  • Кораловият калций е със забавено извеждане и е по-устойчив. Рискът от натрупването му в бъбреците - една от основните причини за образуване на камъни и песъчинки - е намален.
  • Формата е с висока биологична активност. След като веднъж попадне в организма, изпълнява своята стандартна роля - укрепва костите, намалявайки риска от остеопороза, регулира кръвосъсирването и сърдечния ритъм. Важно условие за високата потентността на калция е неговата ефективност.

Калцият има ключова роля за дейността на много системи в тялото. Неговите лечебни и профилактични свойства при заболяванията на скелета се дължат на това, че той е основният структурен елемент на костните тъкани. 99% от калция в организма е концентриран в зъбите и костите. За да бъдат те здрави, се налага да се осигури достатъчно количество от минерала посредством храни и хранителни добавки.
Не е малка и ролята на минерала за здравето на сърдечно-съдовата система и дейността на мускулите. Подпомага мускулния релакс, намалява риска от крампи и схващания, като в същото време регулира сърдечния ритъм и подобрява кръвосъсирването.

Начин на употреба: Приемайте по 2 капсули веднъж дневно, по време на хранене.

Състав: В една капсула:

Калций

  • от 500 мг коралов калций
  175 мг

Алергени - мекотели, ракообразни, риба.

Помощни вещества: Обвивка на капсулата (хидроксипропил метилцелулоза), противослепващи агенти (магнезиев стеарат, силициев диоксид).

Не съдържа: овкусители, консерванти, изкуствени оцветители, подсладители, лактоза, нишесте, мляко, мая, соя, глутен, пшеница. Няма добавени продукти от свински произход.

Съхранение: На сухо и хладно място, недостъпно за малки деца.

Опаковка: 60 капсули.

Производител: Holland & Barrett, Великобритания.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ НА КОРАЛОВ КАЛЦИЙ капсули 500 мг * 60 HOLLAND & BARRETT

  • Силно клинично значими взаимодействия (3)
  • Умерено клинично значими взаимодействия (29)
Виж подробно всички ›

Аналози на КОРАЛОВ КАЛЦИЙ капсули 500 мг * 60 HOLLAND & BARRETT

КОМЕНТАРИ КЪМ КОРАЛОВ КАЛЦИЙ капсули 500 мг * 60 HOLLAND & BARRETT

КОРАЛОВ КАЛЦИЙ капсули 500 мг * 60 HOLLAND & BARRETT Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияЛеченияФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):Здравни проблемиЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаИзследванияКлинични пътекиХранене при...НовиниСъставкиПатологияСнимкиИсторияЕ-тата в хранитеНормативни актовеБотаникаСпециалистиЛайфстайлРецептиСпортНаправления в медицинатаЗаведенияСоциални грижиОрганизацииПроизводителиИнтервютаОткрития