Начало Е-Аптека Хранителни добавки Витамини и минерали Минерали SWANSON СУОНСЪН КАЛЦИЕВ ЛАКТАТ прах 255 гр.

СУОНСЪН КАЛЦИЕВ ЛАКТАТ прах 255 гр.

Арт. #30065588

СУОНСЪН КАЛЦИЕВ ЛАКТАТ прах 255 гр.

100% чист калциев лактат. Често срещана форма на калций в съчетание с млечна киселина. Този продукт, освен че доставя на организма ключовия минерал калций, оказва и успокояващо действие на стомаха. Спомага за подобряване на стомашно-чревния комфорт.

Защо е нужен приемът на Калциев лактат?
Калцият е алкален минерал. За да бъде усвоен от човешкото тяло, трябва да бъде свързан с неутрална сол, каквато именно е калциевият лактат - калций, свързан с млечна киселина, която в случая няма нищо общо с лактоза или мляко. Млечната киселина се образува в мускулите при „изгарянето“ в анаеробна среда на въглехидратите.
Калциевият лактат се препоръчва за хора, които не могат да си осигурят достатъчно калций с храната. Помага при болести, причинени от недостиг на минерала, като рахит, остеопороза, специфични мускулни заболявания (като латентна тетания) и хипотиреоидизъм (намалена функция на щитовидната жлеза). Препоръчва се на бременни, кърмачки и жени в менопауза.
Калцият много трудно се усвоява и абсорбира в организма. Затова е важно да се приемат суплементи, в които минералът е под формата на калциева сол, като например Калциев лактат.

Състав:

Съдържание Една доза Препоръчителна дн. доза
Калций (от калциев лактат) (без съдържание на мляко) 550 mg 1100 mg 

Начин на употреба: Смесете 1 мерителна лъжица (4.25 грама) в напитка или храна, 2 пъти на ден. Ако смесите хранителната добавка в напитка, препоръчва се да се приема с храна.

Една доза = 1 мерителна лъжица (4,25 грама).

Опаковка: 255 гр.

Производител: Swanson Health Products, САЩ.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ НА СУОНСЪН КАЛЦИЕВ ЛАКТАТ прах 255 гр.

  • Умерено клинично значими взаимодействия (76)
Виж подробно всички ›

Аналози на СУОНСЪН КАЛЦИЕВ ЛАКТАТ прах 255 гр.

КОМЕНТАРИ КЪМ СУОНСЪН КАЛЦИЕВ ЛАКТАТ прах 255 гр.

СУОНСЪН КАЛЦИЕВ ЛАКТАТ прах 255 гр. Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияЛеченияФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):Е-тата в хранитеСнимкиАлт. медицинаЗдравни съветиЛюбопитноИзследванияКлинични пътекиБотаникаПатологияНовиниПсихологияИсторияНаучни публикацииИнтервютаХранене при...ВидеоТестовеЛайфстайлЗдравни проблемиСпортСъставкиНормативни актовеРецептиСпециалистиСимптомиПроизводителиОткрития