Начало Е-Аптека Хранителни добавки Витамини и минерали Минерали JARROW FORMULAS INC ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ЖЕЛЯЗО капсули 18 мг. * 60

ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ЖЕЛЯЗО капсули 18 мг. * 60

Арт. #30059271

ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ЖЕЛЯЗО капсули 18 мг. * 60

Хранителната добавка IronSorb на Jarrow Formulas съдържа (IPS) Iron Protein Succinylate. Това е железен комплекс, специално създаден да намали дразненето на стомаха, така характерно за другите форми на желязо. Идеалният продукт за хора, изпитващи недостиг на минерала, страдащи от анемия или сериозни заболявания, изискващи хранителна или дори лекарска намеса. По-голямата част от желязото в човешкото тяло се намира в миоглобина на мускулните клетки и хемоглобина на червените кръвни клетки. То е нужно за транспортирането на въглеродния диоксид и кислорода. Функционалните групи на няколко ензима в цикъла на Кребс също съдържат желязо. Минералът е жизнено необходим за синтеза на много невротрансмитери, като серотонин, допамин и норадреналин. Дефицитът му може да има множество различни отрицателни ефекти върху човешкото здраве. Високорисковите групи са младежите, жените, възрастните хора и тези, които приемат малки количества месо и аскорбинова киселина.
IronAid Iron Protein Succinylate (IPS), благодарение на иновативната технология на производство, е най-добрата клинично валидирана съставка в тази категория с доказана ефективност и безопасност. Това е изключително важно, тъй като голяма част от хранителните добавки, съдържащи желязо, силно дразнят стомашната лигавица, което често води до дискомфорт и киселини. Формулата IronAid IPS е нежна, безопасна и с отлична стомашна поносимост. Притежава, също така, най-добрите характеристики на абсорбция. Клинични проучвания сред повече от 3000 души показват липса на странични ефекти върху стомаха по почти всички показатели.

Кой би могъл да се възползва от този продукт?
Допълнителният прием на желязо е важен за тийнейджърите, бременните и жените преди менопауза. Препоръчва се като добавка за спортисти, особено жени, които се занимават със силови спортове, както и за хора с по-големи загуби на кръв или храносмилателни проблеми, като по-възрастните индивиди.

Какво отличава този продукт от останалите и какви са ползите от него?

 • Съдържа (IPS) Iron Protein Succinylate;
 • Не причинява раздразнения на стомаха като останалите форми на желязо;
 • Абсорбира се бързо в храносмилателния тракт;
 • Приемът му не се влияе от приемът на храна.

Патенти и търговски марки:
IronAid е най-иновативният източник на желязо (Protein Succinylate). Патентите и търговската марка са собственост на Chemi Nutra LLC.

Състав на 1 капсула:

 • Желязо (елементарно) (като Iron Protein Succinylate) (IPS) - 18 mg.

Помощни вещества: Силициев диоксид, целулоза, магнезиев стеарат (от растителен източник), хидроксипропилметилцелулоза (капсула).

Съдържа: казеин (мляко).
Не съдържа: Пшеница, соя, глутен, риба, яйца, миди, фъстъци и черупкови плодове.

Начин на употреба:
Вземайте по 1 капсула дневно при хранене или както Ви е казано от лекар.

Преди да започнете употреба, извършете консултация с лекар:

 • ако страдате от някакво заболяване;
 • при бременност;
 • при кърмене;
 • ако правите опити за зачеване;
 • ако нямате навършени 18 години;
 • ако сте жена на възраст след менопауза;
 • ако сте възрастен мъж;
 • ако приемате лекарства.

Внимание!
Съхранявайте на недостъпно за деца място. Случайното предозиране на продукти, съдържащи желязо, е водеща причина за фатални отравяния при деца на възраст под 6 години. В случай на случайно предозиране, незабавно се обадете на Вашия лекар или посетете Център за спешна медицинска помощ.

Опаковка: 60 капсули.

Производител: Jarrow FORMULAS, САЩ.

Аналози на ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ЖЕЛЯЗО капсули 18 мг. * 60

КОМЕНТАРИ КЪМ ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ЖЕЛЯЗО капсули 18 мг. * 60

ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ЖЕЛЯЗО капсули 18 мг. * 60 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):ЛеченияЗдравни съветиЛюбопитноАлтернативна медицинаМедицински изследванияСнимкиЛайфстайлБотаникаСпециалистиХранене при...СпортСъставкиНовиниПроизводителиЕ-тата в хранитеИсторияЗдравни проблемиКлинични пътекиНормативни актовеИнтервютаПсихологияОрганизацииСпорт и туризъмСоциални грижиОбразованиеЗаведенияТестовеАнкетиДиетиРецептиПатологияОткрития