Начало Е-Аптека Хранителни добавки Бременност и кърмене JARROW FORMULAS INC ДЖАРОУ ФОРМУЛАС МЕТИЛ ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА (МЕТИЛ ФОЛАТ) капсули 1000 мкг. * 100

ДЖАРОУ ФОРМУЛАС МЕТИЛ ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА (МЕТИЛ ФОЛАТ) капсули 1000 мкг. * 100

Арт. #30058216

ДЖАРОУ ФОРМУЛАС МЕТИЛ ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА (МЕТИЛ ФОЛАТ) капсули  1000 мкг * 100

Метил фолиевата киселина подпомага нервната и сърдечносъдовата системи, а също и клетъчното деление, особено при общи генетични вариации, ограничаващи неговата биосинтеза. Приемането на фолиева киселина от бременни жени понижава опасността от вродени дефекти.
Най-биологично активната форма на фолиева киселина, която е достъпна в днешно време на пазара, е Метил Фолиева киселина [(6S)-5-MTHF или (6S)-5-метилтетрахидрофолат киселина]Quatrefolic® е патентована формула, която представлява 4-то поколение в развитието на доставянето на фолат. При повечето хора превръщането на фолиева киселина във фолат (нейната активна форма) е нарушено или неадекватно, в резултат на наследствени грешки в обмяната на веществата или заради физиологичен стрес в различни форми. Ето защо е най-добър директният прием на биоактивен фолат 5-MTHF. Доказано е, че по сравнение с добавките с фолиева киселина, той повишава рязко съдържанието на фолат в червените кръвни клетки. Неговата бионаличност е до 7 пъти по-голяма от тази на фолиевата киселина. Това е от изключително значение за хора, имащи генетичен дефицит на ензими, тъй като не е нужно превръщането му в метаболитно активен.
При хора със завишени нива на хомоцистеин, възможността от когнитивен упадък е по-голяма. 5-MTHF като Quatrefolic®, в сравнение с фолиевата киселина, има способността да пресича кръвно-мозъчната бариера, което е от особено значение за хора с когнитивни затруднения и засилва синтеза на невротрансмитера ацетилхолин в мозъка, който е свързан с паметта. Според проучвания ефективността на 5-MTHF може да се повиши допълнително, като се приемат добавки с активната форма на витамин B12 (метилкобаламин), рибофлавин и витамин B6.
Адекватният прием на витамин B9 (фолиева киселина) при здравословни диети може да намали опасността от раждането на дете с мозъчни аномалии или такива в гръбначния мозък на жената.

Една капсула съдържа: 400 мкг. фолат под формата на Quatrefolic® (6S)-5-метилтетрахидрофолат киселина глюкозаминова сол.

Препоръчителен прием: 1 капсула на ден с храна или според лекарско предписание.

Възрастни хора, приемащи фолиева киселина, трябва често да следят стойностите си на B12, тъй като тя може да прикрива злокачествена анемия.

Внимание!

Преди да започнете употреба, извършете консултация с лекар:

  • ако страдате от заболяване;
  • при бременност;
  • при кърмене;
  • ако правите опити за зачеване;
  • ако нямате навършени 18 години;
  • ако приемате лекарства (особено антиепилептични медикаменти и химиотерапия).

Други съставки: магнезиев стеарат и целулоза (растителен източник), желатинова капсула.

Не съдържа: глутен, пшеница, млечни продукти, яйца, миди, риба, фъстъци или черупкови плодове.

Съхранение: Пазете далеч от деца.

Опаковка: 100 капсули.

Производител: Jarrow FORMULAS, САЩ.

Аналози на ДЖАРОУ ФОРМУЛАС МЕТИЛ ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА (МЕТИЛ ФОЛАТ) капсули 1000 мкг. * 100

КОМЕНТАРИ КЪМ ДЖАРОУ ФОРМУЛАС МЕТИЛ ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА (МЕТИЛ ФОЛАТ) капсули 1000 мкг. * 100

ДЖАРОУ ФОРМУЛАС МЕТИЛ ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА (МЕТИЛ ФОЛАТ) капсули 1000 мкг. * 100 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):Хранене при...СнимкиЛюбопитноСоциални грижиАлтернативна медицинаЗдравни съветиИсторияЛеченияБотаникаЛайфстайлПсихологияНовиниКлинични пътекиСпециалистиСъставкиМедицински изследванияСпортНаучни публикацииЗдравни проблемиНормативни актовеПроизводителиИнтервютаТестовеОрганизацииАнкетиЗаведенияРецептиДиетиОткрития