Витамини и минерали за възрастни (за жени)

691 продукта
Сортирай:
Пол: Жена
На страница по:

 

Витамините са молекули, които имат жизненоважни функции за човешкия организъм. Те участват в обмяната на веществата и спомагат правилното функциониране на различните системи в човешкия организъм.

Тъй като организмът не може да произведе всички необходими за него витамини, е важно балансираното хранене. То обаче също не е достатъчно за поддържане на нормалното количество от всички необходими витамини - затова на помощ идват хранителните добавки.

Витамините могат да се разделят на две групи: водоразтворими и мастноразтворими.

Водоразтворимите витамини (С, групата на В, РР, фолиева киселина), се изхвърлят по-бързо от организма, затова е нужен системен прием чрез правилните храни и добавки.

Мастноразтворимите (витамин А, D, Е и К) се съхраняват по-дълъг период от време и ако се приемат в по-големи количества съществува риск от токсичност.

Минералните соли са неорганични съединения, които играят главна роля във функционирането на всички живи организми, включително хората. Въпреки че те представляват сравнително малка част от човешкото тяло (около 6-7% от телесното тегло), участват в състава на много тъкани и представляват съществени фактори за биологичните функции и растежа.

Някои от най-важните минерални соли са: калций, фосфор, магнезий, натрий, калий, хлор и други. Те също не могат да се набавят на 100% от храните, които приемаме, затова е добре към дневното меню да се включат и правилните хранителни добавки.

Тук можете да откриете висококачествени витамини и минерали за възрастни.

© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook