Ваксини и серуми

11 продукта
Сортирай:
На страница по:

 

Ваксини и серуми се прилагат инжекционно по лекарско предписание за предпазване от заразяване с определени инфекциозни заболявания.

Назначават се за имунизация и реимунизация при деца и възрастни за стимулиране на имунната система и предпазване от определени инфекциозни агенти. Важна особеност е, че ваксините са ефективни за профилактика срещу съответните заболявания и не показват ефект при развило се вече заболяване.

В тази група се включват ваксините за защита от тетанус, които се прилагат за първична имунизация и реимунизация при възрастни, експресна профилактика при нараняване или изгаряне, специфична профилактика при новородени.

Ваксините и серумите включват и препарати за предпазване от заразяване с вируса на хепатит А (HAV) и хепатит В (HBV), някои други вируси (човешки папиломавирус, ротавируси и други) и бактерии (менингококи, пневмококи и други).

Тук се включват и прилаганите при определени показания препарати, съдържащи антитела, като най-често това е необходимо при синдром на първичен имунен дефицит, рак на кръвта, злокачествен миелом, след трансплантация на костен мозък и други.

© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook