Начало Е-Аптека Медицински принадлежности Тестове Бременност Healthpoint Ltd ТЕСТ ЗА БРЕМЕННОСТ КЛИЪР И СИМПЪЛ (CLEAR & SIMPLE) ПИСАЛКА * 2

ТЕСТ ЗА БРЕМЕННОСТ КЛИЪР И СИМПЪЛ (CLEAR & SIMPLE) ПИСАЛКА * 2

Арт. #30072086
7.60 лв.
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
5.0, 3 гласа
Виж всички от Healthpoint Ltd ›Виж всички Тестове за бременност ›

ТЕСТ ЗА БРЕМЕННОСТ КЛИЪР И СИМПЪЛ (CLEAR & SIMPLE) ПИСАЛКА * 2

Независимо дали се опитвате да заченете, или имате съмнения, че сте бременна – Clear&Simple ще ви помогне да откриете максимално бързо своите отговори. Наясно сме колко стресиращо понякога може да бъде планирането на бебе. Ето защо всеки от нашите продукти преминава редица лабораторни тестове, преди да достигне до търговската мрежа, за да сме сигурни, че ще получите възможно най-бързи и точни резултати. 
Всички тестове Clear&Simple са с точност над 99%!
Clear&Simple е водеща английска марка за тестове за бременност и овулация, чийто фокус е да достави на потребителите си широка гама от иновативни и висококачествени продукти на достъпни цени.

Clear&Simple pregnancy test stick:

  • С над 99% точност;
  • Употребява се директно под струята с урина, което го прави изключително удобен и лесен за употреба. Може, също така, да използвате и проба с урина, събрана в чист и сух контейнер;
  • С чувствителност 20 mIU/ml, предназначен за употреба от 4-тия ден преди закъснението;
  • Отчита резултат след 5 минути;
  • За употреба в домашни условия.

ПРЕДИ УПОТРЕБА:
1. Моля прочетете внимателно листовката.
2. Желателно е да си осигурите часовник наблизо, когато правите теста.
3. Не е необходимо да събирате урина в съд. Тестът може да се използва директно под струята, докато уринирате. Ако все пак решите да използвате съд, уверете се, че е чист и сух.
4. Избягвайте приема на много течности преди направата на теста.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

1. Отворете фолиевата опаковка непосредствено преди употреба и извадете писалката. Издърпайте пластмасовия накрайник, за да се покаже абсорбиращият връх. Дръжте писалката, така че върхът й да сочи надолу. Поставете го под струята с урина за около 10 секунди или го потопете в съд с урина за 20 секунди.

2. Поставете отново пластмасовия накрайник и оставете теста на равна повърхност. Отчетете резултата след 5 минути. Ще забележите оцветяване на теста в бледо розово. В последствие това оцветяване ще избледнее и ще се появи ярка контролна линия в кръглото прозорче. Ако тестът е положителен, в квадратчето до контролната линия ще се появи още една.

РАЗЧИТАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ:

БРЕМЕННА СТЕ
Ако и в кръглия, и в квадратния прозорец на теста се появят цветни линии, това означава, че сте бременна. Възможно е едната линия да е по-бледа от другата. Наличие на изключително бледа линия се свързва с много ранна бременност, при която нивата на hCH хормона са все още изключително ниски. Вижте въпроси 4 и 8 от секция „Често задавани въпроси".

НЕ СТЕ БРЕМЕННА
При наличие на една линия в кръглия прозорец на теста резултатът е негативен и вероятно няма наличие на бременност. Възможно е, също така, да се тествате прекалено рано. В случай, че имате съмнение, че е възможно да сте бременна, повторете теста с нова писалка след 48 часа. Вижте въпроси 5 и 8 от секция „Често задавани въпроси".

НЕВАЛИДЕН РЕЗУЛТАТ
Ако не се появи нито една линия или се появи само тестовата линия в квадратния прозорец, това означава, че тестът е невалиден. Така обикновено се случва, ако не намокрите достатъчно добре абсорбиращия накрайник. В този случай повторете тестването с нова писалка, като се уверите, че задържате теста за поне 10 секунди под струята с урина или 20 секунди потопен в колектора с урина. Вижте въпрос 6 от секция „Често задавани въпроси".

ВАЖНО:
Отчетете резултата след 5 минути от направата на теста. Всякакви промени в резултата след това време не бива да се зачитат. Изхвърлете използвания тест с нормалните битови отпадъци на домакинството.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ:

1. Как работи тестът за бременност Clear&Simple?

При жена, която не е бременна, хормонът hCG (Human Chorionic Gonadotropin) е с много ниски стойности в урината (обикновено 5 mIU/ml). При наличие на бременност, женското тяло произвежда значителни количества от него. До времето на първия ден от закъснението на менструацията, този хормон вече би трябвало да е достигнал до нива, които да бъдат засечени от теста. Clear&Simple отчита hCG хормона в урината при стойност от 20 mIU/ml.

2. Кога мога да направя теста?

Можете да се тествате и по-рано от 4 дни преди очакваната дата на менструацията Ви. Ако правите теста преди закъснението, Ви съветваме да използвате първата урина за деня, тъй като тя съдържа по-голямо количество от hCG хормона. Ако се тествате в дните след закъснение на менструацията, може да направите теста по всяко време.

3. Колко точен е тестът Clear&Simple?

В лабораторни условия тестовете Clear&Simple показват точност от над 99% при употреба в първия ден от закъснението на менструацията.

4. Какво да направя, ако тестът ми е положителен (бременна съм)?

Положителният резултат означава, че в урината Ви са били засечени нива над 20 mIU/ml на hCG хормона и има наличие на бременност. Необходимо е да се обърнете към Вашия лекар, който ще Ви каже какво трябва да направите по-нататък.

5. Какво да направя, ако тестът ми е отрицателен (не съм бременна)?

Ако резултатът от теста е отрицателен вероятно не сте бременна или сте в много ранна бременност, при която нивата на hCG хормона не са достатъчно високи, за да бъдат отчетени от теста.
Има вероятност да не сте калкулирали правилно първия ден от закъснението на менструацията Ви. Ако сте се тествали по-рано, изчакайте 48 часа и направете нов тест. Ако Вашата менструация закъснява, тествайте отново след 72 часа с нова писалка. Ако тогава отново имате отрицателен резултат и все още нямате цикъл, желателно е да посетите Вашия лекар.

6. Какво да направя, ако тестът е невалиден?

Ако не се появят никакви линии или се появи само тестовата линия в квадратния прозорец без наличие на контролна такава, то тестът е невалиден. Това обикновено се случва, ако той не е бил изложен достатъчно дълго време под струята с урина. В този случай повторете тестването с нова писалка. Задържте я за поне 10 секунди под струята с урина или я потопете за 20 секунди в колектора с урина, за да може да се навлажни достатъчно.

7. Какво да направя, ако не съм сигурна какъв е резултатът от теста?

Ако има наличие на 2 линии, то тестът Ви е положителен (бременна сте). Контролната линия (C) трябва да е силно оцветена в розово. Тестовата линия (Т) може да изглежда по същия начин като контролната, или може да е по-бледа. И в двата случая размерът и ширината на двете линии са еднакви. Ако не сте сигурна за резултата, изчакайте 48 часа и повторете тестването с нова писалка.

8. Има ли фактори, които могат да повлияят на резултата?

Тестването прекалено скоро след употребата на лекарства за фертилитет, които съдържат hCG хормона, може да даде подвеждащи резултати. Ако наскоро сте спряла да приемате хормонални контрацептиви или използвате средства за фертилност като chlomiphene citrate, Вашата менструация може да бъде нередовна, което да Ви подведе да се тествате прекалено рано. Ако наскоро сте била бременна, е възможно да имате фалшив положителен резултат. Извънматочна бременност, кисти на яйчника, менопауза и някои много редки заболявания могат също да доведат до отчитането на подвеждащ резултат.
Ако имате положителен резултат, но в последствие не се потвърди бременност, е възможно да сте направила спонтанен аборт в ранните етапи на бременността.
При някои жени, които са бременни след 6 г.с. е възможно да се получат некоректни резултати (2 бледи линии), поради много високите нива на hCG хормона (т.нар. hook effect).

Ако получите неочаквани резултати е желателно да ги обсъдите с Вашия лекар.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ:

1. Продуктът е само за in vitro диагностика (тестът НЕ е предназначен за вътрешна употреба).
2. Не използвайте теста след изтичането на срока на годност, маркиран на опаковката.
3. Всеки тест за бременност е предназначен за еднократна употреба. Не използвайте един и същи тест повторно.
4. Не използвайте теста, ако защитното му фолио е разкъсано или повредено.
5. След като защитното фолио бъде отворено, тестът трябва да се използва веднага.
6. ПАЗЕТЕ ДАЛЕЧ ОТ ДЕЦА!
7. Не замразявайте.

Препоръки
Винаги, когато избирате тест за бременност, е хубаво да обръщате внимание на неговата чувствителност, за да сте сигурна, че отговаря точно на Вашите нужди. 
Всеки от тестовете Clear & Simple е подходящ за употреба по всяко време на деня. В случай, обаче, че се тествате преди закъснението, препоръчваме да използвате първата сутрешна урина, тъй като тя съдържа най-големи количества от хормона на бременността. 
Винаги преди употреба прочитайте листовката, защото тя съдържа важна информация за правилното използване на теста.

Опаковка: 2 броя.

Производител: Healthpoint Ltd., Великобритания

ФАЙЛОВЕ ЗА СВАЛЯНЕ КЪМ ТЕСТ ЗА БРЕМЕННОСТ КЛИЪР И СИМПЪЛ (CLEAR & SIMPLE) ПИСАЛКА * 2

Аналози на ТЕСТ ЗА БРЕМЕННОСТ КЛИЪР И СИМПЪЛ (CLEAR & SIMPLE) ПИСАЛКА * 2

КОМЕНТАРИ КЪМ ТЕСТ ЗА БРЕМЕННОСТ КЛИЪР И СИМПЪЛ (CLEAR & SIMPLE) ПИСАЛКА * 2

ТЕСТ ЗА БРЕМЕННОСТ КЛИЪР И СИМПЪЛ (CLEAR & SIMPLE) ПИСАЛКА * 2 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаСнимкиНовиниИзследванияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноИсторияЛеченияАлт. медицинаФизиологияХранене при...Клинични пътекиБотаникаПсихологияСпортТестовеАнкетиДиетиСоциални грижиНаучни публикацииПатологияВидеоЗдравни проблемиСпециалистиНормативни актовеПроизводителиИнтервюта