Начало Е-Аптека Медицински принадлежности Тестове Бременност Healthpoint Ltd ТЕСТ ЗА БРЕМЕННОСТ КЛИЪР И СИМПЪЛ (CLEAR & SIMPLE) ЛЕНТА * 3

ТЕСТ ЗА БРЕМЕННОСТ КЛИЪР И СИМПЪЛ (CLEAR & SIMPLE) ЛЕНТА * 3

Арт. #30072084
2.50 лв.
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
4.6, 5 гласа
Виж всички от Healthpoint Ltd ›Виж всички Тестове за бременност ›

ТЕСТ ЗА БРЕМЕННОСТ КЛИЪР И СИМПЪЛ (CLEAR & SIMPLE) ЛЕНТА * 3

Независимо дали се опитвате да заченете, или имате съмнения, че сте бременна – Clear&Simple ще ви помогне да откриете максимално бързо своите отговори. Наясно сме колко стресиращо понякога може да бъде планирането на бебе. Ето защо всеки от нашите продукти преминава редица лабораторни тестове, преди да достигне до търговската мрежа, за да сме сигурни, че ще получите възможно най-бързи и точни резултати. 
Всички тестове Clear&Simple са с точност над 99%!
Clear&Simple е водеща английска марка за тестове за бременност и овулация, чийто фокус е да достави на потребителите си широка гама от иновативни и висококачествени продукти на достъпни цени.

Clear&Simple pregnancy test strips:

  • С над 99% точност;
  • Отчита резултат след 5 минути;
  • Лесен за употреба;
  • Предназначен за използване в домашни условия;
  • Всяка опаковка съдържа 3 броя ленти с чувствителност 20 mIU/ml. Препоръчително е да започнете тестването с тях най-рано 4 дни преди закъснението.

ПРЕДИ УПОТРЕБА:
1. Моля прочетете внимателно листовката.
2. Желателно е да си осигурите часовник наблизо, когато правите теста.
3. Подгответе чист и сух контейнер, в който да съберете проба от вашата урина.
4. Избягвайте приема на много течности преди направата на теста.

Начин на употреба:
1. Съберете проба от Вашата урина в чист и сух съд. Отворете фолиевата опаковка непосредствено преди употреба и извадете лентичката. Поставете я вертикално в пробата с урина, като се уверите, че стрелките сочат надолу. Нивото на урината не трябва да надвишава максималната линия, обозначена на тест лентата. Задръжте лентата потопена за 10 секунди.

2. Извадете тест лентата и я оставете на равна повърхност за 5 минути, след което отчетете резултата. Ще забележите оцветяване на теста в бледо розово. В последствие това оцветяване ще избледнее и ще се появи ярка контролна линия. Ако тестът е положителен, под контролната линия ще се появи още една.

РАЗЧИТАНЕ НА РЕЗУЛТАТА:

БРЕМЕННА СТЕ
Ако на тест лентата се появят две цветни линии, това означава, че сте бременна. Възможно е едната линия да е по-бледа от другата. Наличие на изключително бледа линия се свързва с много ранна бременност, при която нивата на hCG хормона са все още ниски. Вижте въпроси 5 и 7 от секция „Често задавани въпроси".

НЕ СТЕ БРЕМЕННА
При наличие на една линия на тест лентата резултатът е отрицателен. Най-вероятно няма наличие на бременност или се тествате прекалено рано. В случай, че имате съмнения, че е възможно да сте бременна, повторете тестването с нова тест лента след 48 часа. Вижте въпроси 6 и 7 от секция „Често задавани въпроси".

НЕВАЛИДЕН РЕЗУЛТАТ
Ако не се появи нито една линия или се появи само тестовата линия, това означава, че тестът е невалиден. Така обикновено се случва, ако не намокрите достатъчно добре тест лентата. В този случай, повторете теста, като се уверите, че задържате лентата за поне 10 секунди в колектора с урина. Вижте въпрос 4 от секция „Често задавани въпроси".

ВАЖНО
Отчетете резултата след 5 минути от направата на теста. Всякакви промени в резултата след това време не бива да се зачитат. Изхвърлете използвания тест с нормалните битови отпадъци на домакинството.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ:

1. Как работи тестът за бременност Clear&Simple?

При жена, която не е бременна, хормонът hCG (Human Chorionic Gonadotropin) нормално присъства в урината в много малки количества (обикновено 5 mIU/ml). При наличие на бременност, женското тяло произвежда значителни количества от него. До времето на първия ден от закъснението на менструацията, този хормон вече би трябвало да е достигнал до нива, които да бъдат засечени от теста. Clear&Simple отчита hCG хормона в урината при стойност от 20 mIU/ml.

2. Кога мога да направя теста?

Можете да се тествате и по-рано от 4 дни преди очакваната дата на менструацията Ви. Ако правите теста преди закъснението, Ви съветваме да използвате първата урина за деня, тъй като тя съдържа по-голямо количество от hCG хормона. Ако се тествате в дните след закъснение на менструацията, може да направите теста по всяко време.

3. Колко точен е тестът Clear&Simple?

В лабораторни условия тестовете Clear&Simple показват точност от над 99% при употреба в първия ден от закъснението на менструацията.

4. Какво да направя, ако тестът е невалиден?

Ако не се появят никакви линии или се появи само тестовата линия без наличие на контролна такава, то тестът е невалиден. Това обикновено се случва, ако той не е бил потопен достатъчно време в контейнера с урина. В този случай повторете тестването с нова лента. Уверете се, че я задържате за поне 10 секунди в контейнера с урина, за да може да се навлажни достатъчно.

5. Какво да направя, ако тестът ми е положителен (бременна съм)?

Положителният резултат означава, че в урината Ви са били засечени нива над 20 mIU/ml на hCG хормона и има наличие на бременност. Необходимо е да се обърнете към Вашия лекар, който ще Ви каже какво трябва да направите по-нататък.

6. Какво да направя, ако тестът ми е отрицателен (не съм бременна)?

Ако резултатът от теста е отрицателен вероятно не сте бременна или сте в много ранна бременност, при която нивата на hCG хормона не са достатъчно високи, за да бъдат отчетени от теста.
Има вероятност да не сте калкулирали правилно първия ден от закъснението на менструацията Ви. Ако сте се тествали по-рано, изчакайте 48 часа и направете нов тест. Ако Вашата менструация закъснява, тествайте отново след 72 часа с нова писалка. Ако тогава отново имате отрицателен резултат и все още нямате цикъл, желателно е да посетите Вашия лекар.

7. Какво да направя, ако не съм сигурна какъв е резултатът от теста?

Ако има наличие на 2 линии, то тестът Ви е положителен (бременна сте). Контролната линия (C) трябва да е силно оцветена в розово. Тестовата линия (Т) може да изглежда по същия начин като контролната, или може да е по-бледа. И в двата случая размерът и ширината на двете линии са еднакви. Ако не сте сигурна за резултата, изчакайте 48 часа и повторете тестването с нова писалка.

8. Има ли фактори, които могат да повлияят на резултата?

Тестването прекалено скоро след употребата на лекарства за фертилитет, които съдържат hCG хормона, може да даде подвеждащи резултати. Ако наскоро сте спряла да приемате хормонални контрацептиви или използвате средства за фертилност като chlomiphene citrate, Вашата менструация може да бъде нередовна, което да Ви подведе да се тествате прекалено рано. Ако наскоро сте била бременна, е възможно да имате фалшив положителен резултат. Извънматочна бременност, кисти на яйчника, менопауза и някои много редки заболявания могат също да доведат до отчитането на подвеждащ резултат.
Ако имате положителен резултат, но в последствие не се потвърди бременност, е възможно да сте направила спонтанен аборт в ранните етапи на бременността.
При някои жени, които са бременни след 6 г.с. е възможно да се получат некоректни резултати (2 бледи линии), поради много високите нива на hCG хормона (т.нар. hook effect).

Ако получите неочаквани резултати е желателно да ги обсъдите с Вашия лекар.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ:

1. Продуктът е само за in vitro диагностика (тестът НЕ е предназначен за вътрешна употреба).
2. Не използвайте теста след изтичането на срока на годност, маркиран на опаковката.
3. Всеки тест за бременност е предназначен за еднократна употреба. Не използвайте един и същи тест повторно.
4. Не използвайте теста, ако защитното му фолио е разкъсано или повредено.
5. След като защитното фолио бъде отворено, тестът трябва да се използва веднага.
6. ПАЗЕТЕ ДАЛЕЧ ОТ ДЕЦА!
7. Не замразявайте.

Препоръки:
Винаги, когато избирате тест за бременност, е хубаво да обръщате внимание на неговата чувствителност, за да сте сигурна, че отговаря точно на Вашите нужди.
Всеки от тестовете Clear & Simple е подходящ за употреба по всяко време на деня. В случай, обаче, че се тествате преди закъснението, препоръчваме да използвате първата сутрешна урина, тъй като тя съдържа най-големи количества от хормона на бременността. 
Винаги преди употреба прочитайте листовката, защото тя съдържа важна информация за правилното използване на теста.

Опаковка: 3 броя.

Производител: Healthpoint Ltd, Великобритания

ФАЙЛОВЕ ЗА СВАЛЯНЕ КЪМ ТЕСТ ЗА БРЕМЕННОСТ КЛИЪР И СИМПЪЛ (CLEAR & SIMPLE) ЛЕНТА * 3

Аналози на ТЕСТ ЗА БРЕМЕННОСТ КЛИЪР И СИМПЪЛ (CLEAR & SIMPLE) ЛЕНТА * 3

КОМЕНТАРИ КЪМ ТЕСТ ЗА БРЕМЕННОСТ КЛИЪР И СИМПЪЛ (CLEAR & SIMPLE) ЛЕНТА * 3

ТЕСТ ЗА БРЕМЕННОСТ КЛИЪР И СИМПЪЛ (CLEAR & SIMPLE) ЛЕНТА * 3 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаСнимкиНовиниИзследванияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноИсторияАлт. медицинаФизиологияХранене при...Клинични пътекиЛеченияБотаникаПсихологияСпортТестовеАнкетиДиетиВидеоСоциални грижиНаучни публикацииПатологияЗдравни проблемиСпециалистиНормативни актовеПроизводителиИнтервюта