Начало Е-Аптека Хранителни добавки Алкализиране на организма GLOBAL HEALTH LTD. АЛКАЗАКС БИО капсули * 60

АЛКАЗАКС БИО капсули * 60

Арт. #30070235

АЛКАЗАКС БИО капсули * 60

Алказакс Био e българска хранителна добавка, предназначена за алкализация на тялото. Този процес е важен и полезен за организма, тъй като чрез постигане на оптимален рН баланс, бихме могли да неутрализарме и избегнем немалко болести. Множество здравни специалисти – както медици, така и привърженици на здравословния начин на живот, са обединени около мнението, че хората следва да се грижат добре за баланса на процесите в телата си. По този начин те си гарантират оптимално здравословно състояние и редуцират риска от различни заболявания.

Системната употреба на Алказакс Био е добра превантивна мярка за стимулиране на имунитета и предпазване от състояния като болки в мускулите и ставите, честа физическа и психическа умора, храносмилателни неразположения, проблеми с отделителната система, бъбреците и черния дроб. Продуктът успешно би могъл да се ползва за детоксикация и като част от терапията при определени заболявания, защото при намаляване на киселинността в организма се подпомага оздравителния процес и се укрепва тялото. Може да се приема и от пациенти с онкологични заболявания. Хранителната добавка е пречистена и концентрирана по такъв начин, че да предложи най-мощните естествени елементи с алкализиращ ефект.

Активни съставки:
В основата на хранителната добавка е екстрактът от броколи. Полезните съставки в зеленчука му осигуряват челни позиции при сравнение със сходни продукти и други храни, познати на хората. Броколите осигуряват на тялото ценни растителни влакнини и минерали (като калий, фосфор, магнезий, желязо, цинк и сяра). Изключително съществена е ролята на витамини С, от група В, А, Е и К. Също така не може да се пренебрегне и неговия алкализиращ характер.

Алказакс Био  съдържа и екстракт от артишок. Консумацията на зеленчука се препоръчва при редица здравословни проблеми. Освен че се ползва като средство за профилактика при диабет, подагра и целулит, артишокът подобрява функциите на черния дроб. Активните му съставки подпомагат пречистването на чернодробните клетки от токсични вещества, шлаки и отпадни продукти. Зеленчукът е представител на алкализиращите храни. Благодарение високото съдържание на калий и натрий в артишока се редуцира степенна на киселинност на жлъчния сок. Сред останалите полезни микроелементи в билката са калций, фосфор, магнезий, витамини А, В1, В2 и С. Важно е действието и на компонента цинарин. Той има антиоксидантно действие, подпомагащо извеждането на свободните радикали по естествен път от тялото. Веществото понижава нивото на вредния холестерол, облекчава състоянието, съпътстващо синдрома на раздразненото дебело черво и детоксикира организма.

Екстрактът от джинджифил е друга важна съставка, доказала ползите си за човешкото здраве. Той балансира състоянието на стомашната флора и унищожава болестотворните бактерии. Така спомага за постигане и поддръжка на баланса в стомашната флора. Действа като антиоксидант и противовъзпалителен агент.

Наред с ефектите на натуралните екстракти, в състава на алкализиращата хранителна добавка, са включени и микроелементите:

  • калций – поддържа алкално-киселинния баланс в тялото. При висока киселинност организмът изразходва наличния калций в костите. Този процес намалява тяхната плътност и е причина за немалко здравословни проблеми. Калциевият карбонат в добавката се абсорбира поетапно, като създава условия за образуването на бикарбонати. При тяхното разтваряне се постига естествена неутрализация на отпадните киселинни вещества, натрупани в организма;
  • магнезий – спомага за постигане на електролитен баланс в тялото. От наличието му зависи оптималното функциониране на нервната система, метаболизма и използването на енергията. Във вид на магнезиев цитрат, полезната съставка повишава нивото на рН в урината, действайки като естествен продукт с противокиселинно влияние;
  • цинк – има важна роля за развитието и функционирането на тъканите и органите в човешкото тяло. Във вид на цинков глюконат спомага за повишаване на общото количество на минерала в тялото. Стабилизира структурата на клетъчните мембрани;
  • витамини В6 и В12 – първият влияе върху белтъчния и липиден метаболизъм, а вторият – подобрява психическото здраве и засилва концентрацията и паметта.

Съдържание:

Състав: за 2 капсули:
Екстракт от бороколи (Brassica oleracea italica - Broccoli extract)300 mg
Екстракт от артишок (Cynara scolymus - Globe artichoke leaf extract)260 mg
Калций (като калциев карбонат)240 mg
Магнезий (като магнезиев цитрат)120 mg
Корен от джинджифил (Zingiber officinale root)44 mg
Цинк (като цинков глюконат) 12 mg
Витамин Вб (като пиридоксин)4 mg
Витамин В12 (като цианокобаламин) 2,4 mcg

Антислепващи вещества: Магнезиев стеарат, хидроксипропил метил целулоза, желатин (за капсулата).

Начин на прием:
Препоръчителната доза е 2 капсули дневно, които се приемат при хранене. Така тялото си набавя оптимално количество от нужните му микроелементи, витамини и екстракти, включени в състава на добавката. Компонентите във формулата понижават киселинността на средата в организма. Подпомагат цялостната детоксикация и освобождаването от отпадните продукти.

Опаковка: 60 капсули

Производител: "Глобал Хелт" ЕООД, България.

Аналози на АЛКАЗАКС БИО капсули * 60

КОМЕНТАРИ КЪМ АЛКАЗАКС БИО капсули * 60

АЛКАЗАКС БИО капсули * 60 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияБотаникаЛеченияФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):ЛайфстайлЛюбопитноСпортРецептиЗдравни съветиНовиниИзследванияАлт. медицинаПрезентацииХрани и ястияИсторияДиетиХранене при...СъставкиПатологияСнимкиИнтервютаТестовеПсихологияКлинични пътекиНормативни актовеСпециалистиЕ-тата в хранитеОрганизацииЗаведенияМикробиологияСоциални грижиПроизводителиОткрития