Начало Е-Аптека Медицински изделия Очи и зрение POLPHARMA СУПЕРОПТИК ХИДРОБАЛАНС МИНИ дози * 12

СУПЕРОПТИК ХИДРОБАЛАНС МИНИ дози * 12

Арт. #30066035

СУПЕРОПТИК ХИДРОБАЛАНС МИНИ дози * 12

Натриев хиалуронат, разтвор 1 mg/ml.

Овлажняващи капки за очи в опаковки от 0,5 ml за еднократна употреба.

Забележка: Тази инструкция Ви дава информация за безопасен метод и принципи на работа с капките за очи. Прочетете я внимателно и я запазете, тъй като може да се наложи да я прочетете пак.

Показания:
Капките за очи СуперОптик Хидробаланс мини имат ефикасно и дълготрайно овлажняващо въздействие. Те бързо облекчават дразненето, напрежението в очите и усещането за сухота и песъчинки под клепачите.

СуперОптик Хидробаланс мини е показан за употреба по-специално в следните случаи:
• излагане на очите на въздействието на дразнещи фактори на околната среда като прах, пушек, UV-лъчи, топлина (парно отопление, сауна), климатици, вятър, козметика, хлорирана вода;
• намалена честота на мигане, причинена от гледане на телевизия, четене и при хора, при които се налага по-продължителна зрителна концентрация, включително такива, които работят пред монитор, шофират и т.н.;
• недостатъчно производство на сълзи или променен състав на сълзите при лица със синдром на сухото око и хора над 40-годишна възраст;
• при носене на всякакъв вид контактни лещи.

Стерилни са, тъй като са произведено при асептични условия.

Състав: натриев хиалуронат, натриев хлорид, натриев дихидроген фосфат дихидрат, безводен динатриев фосфат, високо пречистена вода.

Капките за очи СуперОптик Хидробаланс мини не съдържат консерванти, поради което са отлична алтернатива за хора, алергични към такива съставки. 

Начин на употреба: Този продукт е предназначен за самостоятелно приложение и само за външна употреба.

Измийте ръцете си преди употреба. Капките за очи СуперОптик Хидробаланс мини трябва да се прилагат локално в конюнктивалния сак. Обичайната доза е 1 или 2 капки 3 до 5 пъти на ден. Не докосвайте върха на капкомера, тъй като това може да доведе до замърсяване на съдържанието на опаковката.
Ако симптомите продължават или се влошават, докато използвате капките, след като бъдат премахнати причините за дразненето, прекратете употребата на продукта и се свържете с лекар специалист.

Препоръчително е след 30 дни да се направи пауза от няколко дни.

Не употребявайте, ако ампулата е повредена.

Противопоказания: Не използвайте капките за очи СуперОптик Хидробаланс мини, ако Ви е известно, че имате свръхчувствителност към някоя от съставките им.

Предпазни мерки:
• Преди употреба проверете датата на изтичане на срока на годност, посочена върху опаковката. Не използвайте капките за очи след тази дата. Преди първата употреба се уверете, че опаковката е запечатана.
• Не прилагайте разтвора, ако е променил цвета си или е помътнял.
• Използвайте капките за очи веднага след отваряне на опаковката; изхвърлете останалия разтвор.
• Да не се съхранява при температура над 25°С.
• Да се съхранява на място, далече от достъпа на деца.
• Ако едновременно се използват и други капки за очи, СуперОптик Хидробаланс мини трябва винаги да е последния използван препарат. Трябва да се спазва 5-минутен интервал след прилагане на предишното лечение.

Специални предупреждения:
• Не смесвайте и не разреждайте капките за очи СуперОптик Хидробаланс мини с други течности, тъй като това може да повлияе неблагоприятно на стерилността и ефикасността им.
• Лица, носещи контактни лещи, трябва да се свържат със специалист, преди да използват офталмологични средства.

Нежелани реакции:
Продуктът се понася добре. При някои хора може да се появи зачервяване на конюнктивата, парене в очите или временно замъгляване на зрението. Ако изпитвате постоянен дискомфорт или дразнене, прекратете употребата на капките за очи и се консултирайте с лекар специалист.

Опаковка: 12 дози х 0,5 мл.

Производител: Zakiady Farmaceutyczne Polpharma SA, Полша.

Дата на актуализиране: май 2017 г.

Аналози на СУПЕРОПТИК ХИДРОБАЛАНС МИНИ дози * 12

КОМЕНТАРИ КЪМ СУПЕРОПТИК ХИДРОБАЛАНС МИНИ дози * 12

СУПЕРОПТИК ХИДРОБАЛАНС МИНИ дози * 12 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):НовиниЗдравни съветиЛеченияЛюбопитноЛайфстайлПроизводителиБотаникаХранене при...СнимкиПсихологияСпециалистиАптекиЗаведенияОрганизацииСпортИсторияНормативни актовеАлт. медицинаИзследванияКлинични пътеки