Противозачатъчни лекарствени продукти

8 продукта
Сортирай:
На страница по:

 

Противозачатъчните лекарствени продукти включват най-често продукти за спешна контрацепция и локални противозачатъчни средства.

Спешните контрацептиви се приемат през устата по формата на таблетки, а локалните продукти се предлагат под формата на вагинални кремове, капсули и таблетки.

Таблетките за спешна контрацепция се използват след незащитен полов акт или при неуспех от използвания метод за контрацепция. Става въпрос за случаите, в които презервативът се разкъса, изхлузи, падне или пък, ако не сте изпили контрацептивното си хапче.

Този тип противозачатъчни трябва да бъде приети възможно най-скоро след полов акт и не по-късно от 3 или 5 дни, в зависимост от продукта. Лекарствата могат да се взимат по всяко време от менструация цикъл.

Спешните контрацептиви спират отделянето на яйцеклетката от яйчниците. Те възпрепятстват оплождането на вече отделени яйцеклетки. Противозачатъчните обаче нямат 100%-ова гаранция за сигурност, но колкото по-скоро след полов акт се приемат, толкова по-висок е шансът за действие.

Противозачатъчните лекарствени продукти под формата на вагинален гел, вагинални капсули или таблетки се използват локално и са подходящи за всяка жена в детеродна възраст. Тези продукти значително намаляват възможността за забременяване, но не я елиминират напълно.

Спазвайте стриктно указанията за употреба, с цел гарантиране на по-висока ефективност.

© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook