Медицински изделия при грип и простуда (за бебето и детето)

40 продукта
Сортирай:
Пол: Дете
На страница по:

 

Грипът и простудата са често срещани, особено през по-студените месеци. В повечето случаи те не са сериозни и създават дискомфорт за няколко дни, но понякога могат да доведат и до усложнения.

За децата, бременните, възрастните хора и тези с хронични заболявания грипът и простудата са с далеч по-сериозни последици.

Настинката, наричана още простуда, е по-безобидна от грипа, но също се предизвиква от вирус. Грипните епидемии се разпространяват най-често в периода от ноември до май и продължават средно 6 седмици в даден регион. Най-често симптомите на грипа са свързани с: висока температура, кашлица, умора, болки в мускулите и ставите. По-рядко може да се появи диария или повръщане.

Единствените лекарства, които се борят с вируса на грипа, са противовирусните препарати. Те са отделна група, предписват се от лекар и трябва да се приемат, колкото се може по-скоро след заразяване. Всички останали продукти, като медицинските изделия при простуда и грип, се използват с превантивна цел или за облекчаване на симптомите на респираторните вирусни инфекции - хрема, запушен нос, температура, кашлица и други.

В този раздел ще откриете: капки и спрейове за нос, пастили и таблетки за смучене против кашлица и гърлобол, гелове за разтривки и други продукти, които ще ви помогнат за по-бързото възстановяване от грип и простуда.

За по-добър ефект, можете да ги комбинирате с: витамини, здравословна храна, топли напитки и почивка.

© 2007 - 2020 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook