ТАПИОКА МОДИФИЦИРАНО НИШЕСТЕ 400 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
Арт. №: 30095899ТАПИОКА МОДИФИЦИРАНО НИШЕСТЕ 400 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
Предназначение:
Нишесте за влагане в кулинарията. Притежава отлични влагозадържащи свойства, добър сгъстител в неутрална до средно кисела среда; устойчиво при замразяване/размразяване; желиращ агент; стабилизатор на емулсии.
Състав:
Модифицирано нишесте, извлечено от грудковите корени на растението Маниока (Manihot esculenta).
Популярно е под името брашно от Тапиока.
Не съдържа глутен.
Хранителна стойност |
на 100 g |
Енергийност | 1529 kJ/360 kcal |
Мазнини | 0,5 g |
|
|
|
|
Въглехидрати | 88 g |
|
|
Протеини | 1,3 g |
Сол | 0 g |
Вискозитет:
500-700 BU (отговаря на спецификациите за нишестета, посочени в директива 2012/231/ЕС за E1422).
Начин на употреба:
Има неутрален вкус и аромат. Подходящо е за влагане в хляб, топли десерти, сладкиши и др., като 1 с. л. Тапиока се равнява по рецепти на 2,5 с. л. пшенично брашно. Замества удачно до 20% пшеничното брашно в печива. Отлично се съчетава с безглутенови брашна (партнира си най-добре с кокосовото и картофеното).
Важно:
Имайте предвид, че при излишна влажност се образуват бучици, киселинността се повишава и нишестето може да плесеняса.
Съхранение:
На сухо място до 25°C и влажност на въздуха не повече от 70%.
Опаковка:
400 грама
Пакетирано от:
ЯЖ ПОЛЕЗНО ВСЕКИ ДЕН ЕООД, България
Подобни продукти на ТАПИОКА МОДИФИЦИРАНО НИШЕСТЕ 400 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ТАПИОКА МОДИФИЦИРАНО НИШЕСТЕ 400 г ЯЖ ПОЛЕЗНО е свързан към
- Устойчиво нишесте - какво представлява и защо е по-добрият избор за тялoто
- E1400 - E1450 Нишесте/скорбяла
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Маниока, Тапиока
- Същност и хранителни източници на нишесте (скорбяла)
- Ръж
Коментари към ТАПИОКА МОДИФИЦИРАНО НИШЕСТЕ 400 г ЯЖ ПОЛЕЗНО