Начало Е-Аптека Хранителни добавки Стави и кости JARROW FORMULAS INC ДЖАРОУ БОУН-ЪП ВЕГАН ФОРМУЛА таблетки * 120

ДЖАРОУ БОУН-ЪП ВЕГАН ФОРМУЛА таблетки * 120

Арт. #30076400

ДЖАРОУ БОУН-ЪП ВЕГАН ФОРМУЛА таблетки * 120

Боун-ъп за вегетарианци и вегани
При самото раждане бебешкият скелет се състои от 270 различни кости. В телата на възрастните техният брой намалява до 206, защото някои от се обединяват и растат заедно. Но дори и след достигане на зрялост, скелетът постоянно се ремоделира (изменя). И това е процес, който продължава цял живот. Броят на костите не се променя, но тяхната структура остава все така динамична.
Обикновено между 2 и 4% от скелета се разрушава и възстановява всяка година - процес, който протича с помощта на клетки, наречени остеокласти и остеобласти. С напредване на възрастта, обаче, резорбцията и изграждането на костите често пъти са небалансирани. Това важи най-вече за жените, които губят 30% от костната си плътност в периода между 45 и 75 годишна възраст, когато нивата на естроген в тялото значително намаляват. При мъжете на същата възраст процентът обикновено се върти около цифрата 15.
И въпреки отрицателните ефекти, които се проявяват с все по-голяма сила с напредване на годините, става ясно, че ако се грижим добре за здравето на нашите кости, това неминуемо ще окаже своето благотворно влияние при достигане на тази определена възраст.

Калцият: само началото
Скелетът на всеки нормален възрастен индивид представлява около 14% от общата телесна маса, като 1 000 - 1 200 грама е само калций. Ето защо можем да кажем, че несъмнено минералът е много важен за костното здраве. Изследванията показват, че 85% от жените на възраст над 20 години и около 50% от мъжете над 35 години приемат по-малко от препоръчителните дневни дози калций. Кафето, алкохолът, газираните напитки (най-вече колата), захарта и шоколадът, както и диетите с високо съдържание на протеини, съдържат големи количества фосфор, който разрушава калция. Фосфорната киселина, съдържаща се в колата, е изключително вредна, защото се свързва с минерала и го прави недостъпен за организма.
Тази хранителна добавка на Jarrow Formulas осигурява 100% от препоръчителното дневно количество калций с всяка доза от 6 таблетки. Използваната веган форма на минерала - калциев цитрат, се йонизира в организма, което улеснява неговата абсорбция.
Калцият е толкова важен за здравето на костите, че Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ (FDA) издава одобрена здравна претенция във връзка с остеопорозата, според която "адекватният прием на калций като част от здравословна диета и в комбинация с физическа активност, може да намали риска от остеопороза на по-късен етап от живота". И въпреки че минералът е изключително важен компонент от костната тъкан, той далеч не е единствения.

Магнезият (Mg) е друг изключително важен за здравето минерал. 60% от неговите запаси се намират в костите. Жените, които страдат от проблеми с костното здраве, имат ниски нива на минерала в организма. Магнезият влияе върху нивата на паратиреоидния хормон (PTH) - критичен регулатор на калциевата хомеостаза, засягаща костния обмен. Също така е необходим за хидроксилирането на витамин D от храната - процес, който го преобразува в биоактивната му форма калцитриол.
Витамин D регулира абсорбцията и екскрецията на калций и фосфор - елементи, необходими за производство на костния минерал хидроксиапатит. Той, също така, стимулира синтеза на протеина остеокалцин-a, пряко свързан с минерализацията на костите и хомеостазата на калция. Многобройни проучвания показват, че приемът на витамин D помага за балансираното ремоделиране и изграждането на силни и здрави кости от най-ранно детство до дълбока старост.
Витамин К е много важен за карбоксилирането (т.е. активирането) на специфични протеини, необходими за изграждане на костите. Той, също така, не позволява отлагането на калций в артериите. Витамин К2, особено под формата на менахинон-7 (МК-7), е изключително бионаличен и лесен за усвояване от организма. Има значително по-голям полуживот и остава в кръвообращението много по-дълго от другата форма К1. МК-7 се среща в естествен вид в храната нато (от ферментирала соя), за която се счита, че крие тайната за здравето на костите на японските жени. *
Цинкът и манганът се срещат в малки количества в костите и поддържат активността на клетките,  които ги изграждат - т.нар. остеобласти. Витамин С помага за синтеза на колаген - съединителната тъкан, която представлява около 1/3 от теглото на скелета и го прави гъвкав и издръжлив. В допълнение, ензимът, отговорен за по-нататъшното укрепване (т.е. омрежване) на колагеновите влакна, се нуждае от мед, за да работи оптимално. Доказано е, че борът намалява загубата на калций и магнезий с урината, когато се приема по 3 мг дневно. И накрая, калият спомага за алкализиране на организма, в резултат на което е по-малко вероятно да настъпи разграждане на костната тъкан с цел неутрализиране на прекалено киселата среда на системата.

Формула на живота за здрав скелет
Оригиналната добавка Bone-Up® на Jarrow Formulas бе представена за първи път преди повече от 20 години. Но, подобно на костите, продуктът остана "жив, динамичен и непрекъснато променящ се". Тъй като изследванията за костите разкриват допълнителни факти за тяхното здраве, цялото семейство с добавки е обект на постоянно усъвършенстване. Макар че много предлагани на пазара продукти се опитат да го "имитират" Bone-up остава изпитан, сигурен и доверен лидер в поддържане на костното здраве. До момента са продадени над 1 милиард бройки капсули и таблетки! И това далеч не е всичко!

За кого се препоръчва продуктът?
За хора, които не приемат калций и други важни за костите минерали от храната или под формата на хранителни добавки. Добавката влияе изключително благоприятно върху здравето на костите.

Акценти:

 • Мултинутриентна формула за костно здраве;
 • Лесно разтварящи се таблетки Easy-Solv;
 • Непрекъснато усъвършенствана от компанията формула, с цел отразяване на последните научни открития за здравето на костите.

Състав на 6 таблетки:

 • Витамин С (като калциев аскорбат) - 200 mg;
 • Витамин D2 (ергокалциферол) (от дрожди от вида Saccharomyces cerevisiae) - 25 mcg (1000 IU);
 • Естествен МК-7 (витамин К2 като менахинон-7) - 45 mcg;
 • Калций (като калциев цитрат) - 1,000 mg;
 • Магнезий (като магнезиев оксид) - 500 mg;
 • Цинк (L-OptiZinc®) (като цинков L-монометионин) - 10 mg;
 • Мед (като меден глюконат) - 1 mg;
 • Манган (като манганов цитрат) - 1 mg;
 • Калий (като калиев цитрат) - 99 mg;
 • Бор (като борен цитрат) - 3 mg.

Помощни вещества: Целулоза, стеаринова киселина (от растителен източник), дрожди (инактивирани Saccharomyces cerevisiae [източник на витамин D2]), магнезиев стеарат (от растителен източник), силициев диоксид и хранително покритие.

Съдържа: Следи от соя.

Без: Глутен, пшеница, мляко, риба, яйца, миди, черупкови плодове или фъстъци.

Продукт, подходящ за вегани и вегетарианци.

Начин на употреба: Вземайте по 2 таблетки 3 пъти дневно с храна за по-лесно усвояване от организма или по както ви е посъветвал медицински специалист.

Забележка
Преди употреба се консултирайте с лекар, ако:

 • правите опити за зачеване;
 • бременна сте;
 • кърмите;
 • страдате от някакво заболяване;
 • нямате навършени 18 години;
 • приемате лекарства (особено Coumadin® / Варфарин).

Съхранение: На място, недостъпно за деца.

Опаковка: 120 таблетки.

Производител: JARROW FORMULAS INC, САЩ.

Аналози на ДЖАРОУ БОУН-ЪП ВЕГАН ФОРМУЛА таблетки * 120

КОМЕНТАРИ КЪМ ДЖАРОУ БОУН-ЪП ВЕГАН ФОРМУЛА таблетки * 120

ДЖАРОУ БОУН-ЪП ВЕГАН ФОРМУЛА таблетки * 120 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияЛеченияФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):Здравни съветиЛюбопитноИзследванияБотаникаАлт. медицинаКлинични пътекиСъставкиСпортПатологияХранене при...СнимкиТестовеИсторияПсихологияНовиниЕ-тата в хранитеНормативни актовеЛайфстайлРецептиСоциални грижиАнкетиСпециалистиИнтервютаПроизводителиОткрития