Начало Е-Аптека Медицински принадлежности Тестове Биохимични HANGZHOU ALLTEST BIOTECH CO.,LTD. ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА КЕТОНИ * 100

ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА КЕТОНИ * 100

Арт. #30069691

ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА КЕТОНИ * 100

Химичният състав на урината бързо претърпява множество изменения по време на заболяване или телесна дисфункция. Тези процеси се отразяват по-бавно на кръвната композиция. Анализът на урината е процедура, която може да се ползва като показател за здравословното състояние, и е част от рутинния здравен скрининг.

За бързо идентифициране на множество показатели в човешката урина. Само за ин-витро диагностична употреба. Реактивните ленти за анализ на урината са изработени от твърда пластмаса, върху която са закрепени няколко отделни зони, обработени с реагенти. Тестът е предназначен за анализ на кетони (ацетооцетна киселина) в уринните проби. Реагентните ленти са за еднократна употреба и се ползват в професионално оборудвани лаборатории.

Този тест прецизно отчита наличието на кетони по промените в цвета на тест-лентите. Когато резултатите са отрицателни, цветът на реагента се обагря в бежово-розово. При наличие на кетони в пробите, реагентът се оцветява в кафяво, когато ацетооцетната киселина влезе в досег с веществото нитрорусид.
Прочете внимателно етикета на кутията и сравнете резултатите с показанията на цветната диаграма. Реагентните ленти за урина могат да се ползват при общ преглед на здравословното състояние и подпомагат диагностицирането и проследяването на метаболитни или системни заболявания, които засягат бъбречната функция, ендокринната система или функциите на пикочните пътища.

Добре е да имате предвид, че:

 • тестът е само за ин-витро диагностична употреба;
 • не бива да се ползва след изтичане на срока на годност;
 • тест-лентите трябва да останат в затворената кутия до момента на употреба;
 • не докосвайте реагентните зони;
 • изхвърлете лентите с безцветни ивици в областта на реагентните зони, тъй като вероятно са повредени от външни въздействия;
 • след употреба продуктът трябва да се счита за потенциално опасен отпадък. Третирайте лентите като инфекциозни агенти и ги изхвърлете съгласно местните здравни разпоредби.

Съхранение:
Съхранявайте лентите във фабричната опаковка или в плътно затворена кутия на стайна температура или в хладилник. Пазете ги от пряка слънчева светлина. Лентата отчита коректно резултатите до датата на изтичане на срока на годност, отпечатан върху етикета. Не изваждайте изсушаващия агент. Затваряйте плътно капачката непосредствено след изваждането на тест-лента. Не замразявайте.

Забележка: След като кутията е отворена, останалите ленти трябва да се използват до 3 месеца. Стабилността и годността им може да бъде осезаемо намалена при условия на висока влажност.
Уринните проби трябва да се вземат в чисти и сухи контейнери и да се тестват възможно най-бързо. Не центрофугирайте. Не се препоръчва употребата на консерванти за урина. Ако тестването не може да се направи в рамките на един час след вземането на пробите, незабавно ги охладете. След това ги оставете за 15 минути на стайна температура. Продължителното съхранение на необработена урина при стайна температура може да доведе до микробна контаминация, а тя може да повлияе на резултатите. 

Комплектът съдържа:

 • ленти;
 • вложка за опаковката.

Инструкции за употреба:

 • Потопете лентата в уринната проба (с температура от 15 до 30 °С).
 • Моля, погледнете внимателно етикета на кутията. Уверете се, че продуктът е в срока на годност, посочен на етикета.
 • Съберете свежа, нецентрофугирана проба от урина в чист сух контейнер. Разбъркайте добре непосредствено преди теста.
 • Извадете една тест лента от кутията и веднага поставете и затворете плътно капачката.
 • Проверете лентата. Ако зоните с реагентите са обезцветени, не я използвайте.
 • Потопете тест-лентата в урината до последната тестова зона за не повече от 1 секунда. (Виж диаграма 1)
 • Избършете излишното количество урина върху абсорбираща хартия, като докоснете леко ръба на тест лентата върху нея. (Виж диаграма 2)
 • Отчетете резултатите от теста внимателно с помощта на цветната карта на етикета. Трябва да бъдете в добре осветено помещение и да придържате лентата близо до съответната цветова диаграма. Промените в цвета, които се появяват само по ръба на тестовите тампони или след като са изминали повече от 2 минути, нямат диагностично значение (виж диаграма 3).
 • Резултатите се получават чрез директно сравняване на оцветените зони, отпечатани върху етикета на резервоара. Те отразяват точно номиналните стойности. Резултатите варират близо до номиналните стойности.

Очитане на резултатите от теста

В случай на неочаквани или съмнителни резултати се препоръчват следните стъпки:

 • Потвърдете, че лентите са в срока на годност, отпечатан на етикета на продукта.
 • Сравнете резултатите с положителните и отрицателните контроли и повторете теста, като ползвате нова лента.
 • Ако проблемът продължава, прекратете незабавно употребата на продукта и се обърнете към местния дистрибутор.

За най-добри резултати, ефективността на лентите на реагентите трябва да се потвърди чрез тестване на контролни проби, когато се отвори нова опаковка. Всяка лаборатория трябва да установи свои собствени адекватни стандарти за работа.

Внимание: Силно пигментираните или големите количества метаболити, отделяни в урината при прием на лекарството леводопа, могат да предизвикат (лъжливо) положителни резултати.

Опаковка: 100 тест-ленти.

Производител: HANGZHOU ALLTEST BIOTECH CO.,LTD., Китай.

Аналози на ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА КЕТОНИ * 100

КОМЕНТАРИ КЪМ ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА КЕТОНИ * 100

ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА КЕТОНИ * 100 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаИзследванияНовиниСнимкиЗдравни съветиИсторияЛайфстайлАлт. медицинаХранене при...ФизиологияЛюбопитноКлинични пътекиБотаникаЛечения