Начало Е-Аптека Медицински принадлежности Тестове Биохимични ACRO BIOTECH ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА КЕТОНИ АКРО * 100

ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА КЕТОНИ АКРО * 100

Арт. #30071526
12.90 лв.
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
4.2, 5 гласа
Виж всички от ACRO BIOTECH ›Виж всички Биохимични тестове ›

ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА КЕТОНИ АКРО * 100

Реагентни лентички за уринен анализ
За полуколичествено и качествено определяне на кетони в урина
Само за професионална употреба

Въведение:
Тестът служи за качествено и полуколичествено определяне на кетони (ацетоцетна киселина). За резултата вижте етикета на набора тестове за списъка на специфичните вещества и го сравнете с определеното вещество (а) и цветна група от цветната таблица. Лентите за уринен анализ (урина) представляват здрави пластмасови лентички, върху които са фиксирани няколко отделни реагентни зони. Урината претърпява много промени по време на заболяване или дисфункция на организма преди кръвния състав да се промени значимо. Уринният анализ е полезна процедура в качеството й на индикатор за здраве или заболяване и като такава е част от рутинния здравен скрининг. Реагентните лентички за уринен анализ (урина) могат да се ползват като основна оценка на здравното състояние и като допълнение при диагностика и мониториране на метаболитни или системни заболявания, които повлияват функцията на бъбреците, ендокринни смущения или смущения в уринарния тракт.
Лентичките са опаковани заедно със сушилен агент в пластмасово шишенце с капачка на винт. Всяка лента е стабилизирана и е готова за употреба след изваждането й от шишенцето. Резултатите се получават чрез директно сравняване на тест лентата с цветната скала, отпечатана на етикета на флакона. Не са необходими изчисления или лабораторно оборудване. Показаните по-долу цветни групи служат само за информация и може да не отговарят перфектно цветово. За точно сравняване на цветовете използвайте САМО цветната скала на етикета на флакона. Всяка реагентна лента е за еднократна употреба.

Предупреждения:
Лентите са предназначени само за ин витро диагностика. Не използвайте след изтичане срока на годност.
Съхранявайте ги в затвореното шишенце или в залепеното пликче до момента на употреба.
Не докосвайте реагентните зони на лентичката.
Изхвърлете всяка обезцветена лентичка, която може да е с влошено качество.
Всички проби трябва да се считат за потенциално опасни и с тях да се работи по същия начин, както с инфекциозен агент.
Използваните лентички трябва да се изхвърлят след тестване в съответствие с местните правила.

Съхранение и стабилност:
Съхранявайте лентите, както са опаковани, в затворена тубичка или в залепено пликче на стайна температура или в хладилник (2-30°С). Дръжте далеч от директна слънчева светлина. Лентичките са стабилни до изтичане срока им на годност, отпечатан на етикета на тубичката или на запоеното пликче. Не изваждайте десиканта. Вадете само толкова лентички, колкото Ви трябват за употреба в момента. Веднага след това затваряйте здраво капачката.
НЕ ЗАМРАЗЯВАЙТЕ.
Не използвайте след изтичане срока на годност.

Забележка: След като тубичката е отворена веднъж, останалите ленти са стабилни за около 3 месеца. Ако са поставени в залепени пликчета, трябва да се употребяват веднага след отварянето им. Стабилността на лентите може да бъде намалена при условия на висока влажност.

Взимане на проба и подготовката й
Уринната проба трябва да се събере в чист, сух съд и да се тества колкото е възможно по-скоро. Не центрофугирайте. Не се препоръчва използването на уринни консерватори. Ако тестването не може да бъде извършено до 1 час след вземане на пробата, поставете я веднага в хладилник и я темперирайте обратно до стайна температура преди тестване. Продължителното съхранение на неконсервирана урина при стайна температура може да доведе до микробно прорастване и като резултат - до промяна на pH. Промяната до алкално pH може да доведе до фалшиво положителни резултати в зоната на тестване за протеини. Урина, съдържаща глюкоза, може да снижи своето pH, тъй като организмите я метаболизират.

Замърсяването на пробата урина с препарати за почистване на кожа, съдържащи хлорхексидин, могат да повлияят резултатите за протеини (и в по-ниска степен специфичното тегло и билирубина).

Приложени материали:

  • Лентички;
  • Цветна скала на етикета;
  • Инструкция.

Необходими, но неприложени материали

  • Съд за събиране на урина;
  • Таймер.

Указания за употреба
Преди тестване темперирайте лентичката, пробата урина и/или контролите до стайна температура (15-30°С).
Извадете лентичката от затворения флакон или залепеното пликче. Използвайте я колкото е възможно по-скоро. След изваждане на необходимия брой лентички веднага затворете здраво флакона. Потопете изцяло реагентните зони в прясна, добре разбъркана урина. Веднага след това извадете лентичката, за да избегнете разтваряне на реагентите.
При изваждане на лентичката от урината допрете края й до ръба на съда, за да отстраните излишното количество течност. Задръжте лентичката в хоризонтално положение и поставете края й в контакт с абсорбционен материал (напр. хартия за ръце), за да избегнете смесването на химикалите от съседните реагентни зони и/или замърсяването на ръцете Ви с урина.
Сравнете реагентните зони със съответните цветни групи от цветната таблица в определеното време. Дръжте лентичката близо до цветните групи и наблюдавайте внимателно.

Забележка:
Резултатите могат да се разчетат до 2 минути след определеното време. Всички реагентни зони, освен левкоцитите, могат да бъдат разчетени между 1-2 минути за разграничаване на положителна от отрицателна урина. Промяната на цвета след 2 минути няма диагностична стойност.

Интерпретация на резултатите:
Резултатите се получават чрез директно сравнение на цветните групи, отпечатани на цветната таблица. Цветните групи представляват номинални стойности. Актуалните стойности варират близо до номиналните. В случай на неочакван или съмнителен резултат се препоръчва предприемане на следните стъпки:

  • потвърдете, че лентичките са използвани в рамките на срока на годност, отпечатан на флакона или на залепеното пликче;
  • сравнете резултатите с известни положителни и отрицателни контроли;
  • повторете теста, като използвате нова лентичка.

Ако проблемът продължи да съществува, спрете използването на лентичките веднага и се свържете с Вашия локален дистрибутор.

Качествен контрол
По време на контролиране на качеството, процедурите се изпълняват точно според изискванията с упоменатите детайли в разделите "Събиране на пробата и подготовка", "Указания за употреба" и "Интерпретация на резултатите". За получаване на най-добри резултати е необходимо да се потвърдят характеристиките на реагентните лентички чрез тестване на известни положителни и отрицателни проби / контроли, когато се изпълнява нов тест или когато се отваря за първи път нова тубичка или запоено пликче от нова партида. Всяка лаборатория трябва да създаде свои собствени правила за адекватни стандарти за характеризиране и трябва да постави въпроси по отношение на манипулацията и тестовата процедура, ако тези стандарти не се покриват.

Очаквани резултати:
Кетони: Нормално в урината няма кетони. Те могат да бъдат открити при състояние на физиологичен стрес като постене, бременност и чести изморителни упражнения. По време на диета с гладуване или при други анормални ситуации на въглехидратен метаболизъм, кетоните се появяват в урината в изключително висока концентрация още преди да могат да бъдат открити в серума.

Опаковка: 100 тест ленти.

Производител: ACRO BIOTECH, inc., САЩ.

Аналози на ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА КЕТОНИ АКРО * 100

КОМЕНТАРИ КЪМ ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА КЕТОНИ АКРО * 100

ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА КЕТОНИ АКРО * 100 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаИзследванияДиетиНовиниСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиИсторияАлт. медицинаЛюбопитноФизиологияХранене при...Клинични пътекиБотаникаЛечения