Начало Е-Аптека Медицински изделия Очи и зрение LABORATORIES THEA КАСИКОЛ капки за очи дози 0.33 мл. * 5

КАСИКОЛ капки за очи дози 0.33 мл. * 5

Арт. #30063360

КАСИКОЛ капки за очи дози 0.33 мл. * 5

Матрикс регенерираща терапия.
За заздравяване на роговицата.
Капки за очи, разтвор.

Екстрацелуларният матрикс (ЕЦМ) представлява околната среда на клетката (клетъчната микросреда). Той е своеобразно скеле (поддържаща, носеща структура) и за роговичните клетки.
Екстрацелуларните протеини (матриксните протеини) са обединени в сложно организирана мрежа (от колагени и еластини предимно), които са свързани чрез полимери (глюкозаминогликани и хепарансулфат). Глюкозаминогликаните и хепарансулфатът свързват и защитават матриксните протеини и оттам тъканния интегритет.
ЕЦМ поддържа клетъчната хомеостаза, като съдържа всички клетъчни сигнални протеини (протеини за междуклетъчна комуникация - цитокини и растежни фактори) и взаимодейства с глюкозаминогликаните и хепарансулфата.
Поради това ЕЦМ има ключова роля за клетъчната комуникация, посредством която се задействат, осъществяват и регулират процесите на заздравяване на тъканта. С други думи ЕЦМ запазва тъканния архитектурен интегритет и регулира клетъчното поведение.
Различни по етиология и патологичен механизъм увреждания на корнеята причиняват деградация на глюкозаминогликаните, вследствие на което се нарушава протекцията на матриксните протеини, които също деградират и настъпва дезорганизация на ЕЦМ-клетъчната среда. Тогава се задействат естествените процеси на репарация (възстановяване). В някои случаи (хронични язви) обаче, поради различни причини, възстановяването не завършва и се влиза в порочен кръг от заздравителни и деструктивни процеси, от който трудно се излиза със стандартна терапия.
Cacicol представлява структурен аналог на глюкозаминогликана и хепарансулфата. Той реструктурира и протектира роговичната тъкан от протеолитичната деградация в тези хронични патологични състояния и прекъсва порочния кръг. На практика насочва процесите в посока репарация като имитира естествената микросреда на клетката, замествайки деградиралия хепарансулфат и взаимодействайки със структурните и сигналните протеини. Молекулата принадлежи към т. нар. регенериращи агенти, които подобряват качеството и скоростта на заздравяване на тъканите като стимулират естествените процеси на регенерация.
Cacicol е потенциална алтернатива на лечение, неинвазивен терапевтичен подход в менажирането на роговични невротрофични язви. Той осигурява ефективна реепителизация при невротрофични язви, неподдаващи се на стандартна терапия. Подходящ е при: херпесни инфекции, химични изгаряния, механични травми, рефрактивна хирургия на роговицата, токсична кератопатия, тежък сух синдром, язва на Mooren, и др. състояния, довели до хронична терапевтично резистентна корнеална язва. Препоръчително е да се използва по лекарско предписание.

Характеристики:
CACICOL принадлежи към семейството на RGTA (регенериращи агенти), които подобряват скоростта и качеството на заздравяване на тъканите. Той стимулира естествения процес на регенерация на тъканите, подпомага лечението на извънклетъчния матрикс и намалява болката.

Състав: Поли (карбоксиметилглюкоза сулфат), декстран Т40, натриев хлорид, вода за инжекции.
Разтвор без консерванти.

Как да използвате CACICOL:
Метод и начин на приложение
САМО ЗА ОЧНО ПРИЛОЖЕНИЕ!

  • Измийте добре ръцете си преди употреба.
  • Отворете алуминиевата опаковка.
  • Вземайте по една еднодозова опаковка от лентата и затваряйте внимателно алуминиевата опаковка.
  • Отворете еднодозовата опаковка.
  • Накапвайте 1 - 2 капки в окото, като леко издърпате долния клепач надолу.
  • Избягвайте контакт на очите или върха на клепачите с апликатора на еднодозовата опаковка.
  • Изхвърлете еднодозовата опаковка след употреба. Не я пазете за по-нататъшна употреба.

Използвайте CACICOL точно както Вашият лекар ви е казал.

Накапвайте 1-2 капки CACICOL веднъж седмично. Тази доза може да бъде коригирана от Вашия офталмолог.
По-честата употреба може да компрометира лечебния ефект на капките.
Ако трябва да се приложи друго лечение в очите, първо накапете CACICOL и изчакайте поне 15 минути преди да се сложите другия продукт.
Моля, информирайте Вашия офталмолог, ако приемате или наскоро сте приемали други локални офталмологични продукти, включително продукти, получени без рецепта.

Специални предупреждения и предпазни мерки при употреба:
Да не се използва при пациенти под 18-годишна възраст.
Да не се употребява по време на бременност или кърмене.
Използвайте продукта точно както Ви е бил предписан от Вашия офталмолог.
Да не се употребява в случай на активна очна инфекция.
Да не се използва с местни антибиотици, принадлежащи към групата на аминогликозидите като неомицин или гентамицин.
Да не се употребява с разтвори, съдържащи сребърни соли, йод, или мед (йоните могат да образуват комплекс с молекулата).
Не използвайте, ако сте алергични към някоя от съставките или ако опаковката е повредена.
Не отваряйте опаковката с инструмент и не докосвайте повърхността на окото с върха й.
Да не се инжектира и да не се гълта.
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Възможни нежелани реакции:
Пациенти, чувствителни към хепариноиди или хепарин могат за получат местна реакция, която не трябва да компрометира лечебния ефект. Ако тя е твърде силна, спрете лечението и се свържете с Вашия очен лекар възможно най-скоро.
Ако получите някакви нежелани реакции, консултирайте се с Вашия офталмолог, фармацевт или директно с производителя.

Условия за съхранение:
Съхранявайте неотворените еднодозови опаковки в алуминиевата опаковка, за да ги предпазите от пряка светлина при температура между 4 и 25 °С.
Не използвайте след срока на годност ясно отбелязан на картонената кутия. Той се отнася за продукта в неотворени опаковки, съхранявани правилно.
Да не се използват повредени еднодозови опаковки. Изхвърляйте отворената еднодозова опаковка веднага след първоначалната употреба. Да не се пази за по-нататъшна употреба.

Опаковка: 5 еднодозови опаковки от 0,33 ml разтвор на капки за очи, в алуминиева опаковка.

Производител: OTR3, Франция.

Последна редакция: 06/2013.

Аналози на КАСИКОЛ капки за очи дози 0.33 мл. * 5

КОМЕНТАРИ КЪМ КАСИКОЛ капки за очи дози 0.33 мл. * 5

КАСИКОЛ капки за очи дози 0.33 мл. * 5 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):НовиниЗдравни съветиЛеченияСпортСпециалистиАлт. медицинаИзследванияЛюбопитноКлинични пътекиЗаведенияИсторияБотаникаСнимкиОрганизацииЗдравни проблемиДиетиХранене при...ПатологияХрани и ястияЛайфстайлПсихологияАптекиПроизводителиНормативни актове