Начало Е-Аптека Медицински изделия Очи и зрение BIOSHIELD РОГОДЕКС капки 10 мл.

РОГОДЕКС капки 10 мл.

Арт. #30054759

РОГОДЕКС капки 10 мл.

Капки за очи без консервант и без фосфат (натриев хиалуронат 0.15 % и декспантенол 2%)

Инструкции за употреба

Рогрдекс - капки за очи образува стерилен, без консерванти, еластовискозен, чист защитен филм на роговицата. Рогодекс - капки за очи съдържа натриев хиалуронат (натриевата сол на хиалуроновата киселина), която благодарение на своите физични характеристики образува равномерен, плътен и дълготраен защитен щит върху епителния слой, без да влошава зрението. В допълнение, Рогодекс - капки за очи съдържа провитамин В5 (декспантенол), който от една страна има способността да свързва големи количества вода, да хидратира и се грижи за окото и от друга - да подпомага натриевия хиалуронат в поддържането на хидратацията.

Рогодекс е медицинско изделие за подобряване на оздравяването на рани.

Рогодекс се използва:

  • за лечение на заболявания на корнеята (кератопатия) от невъзпалителен произход, например корнеална дистрофия (недостатъчно хранене на корнеята), корнеална дегенерация, рекурентни корнеални ерозии (нараняване на корнеята) и корнеални лезии (травми) при носещи контактни лещи;
  • за допълнително лечение за подпомагане на оздравителния процес в случаи на корнеални и конюнктивални лезии, химически изгаряния, изгаряния и осветени очи;
  • като допълнение на специфичното лечение на възпалителни лезии на корнеята от бактериален, вирусен или микотичен (причинен от гъбички) произход.

Рогодекс не е подходящ за: лечение на възпалителни лезии на корнеята от бактериален, вирусен или микотичен произход. Въпреки това той е подходящ за употреба като допълнително средство към специфичното лечение на тези заболявания на корнеята.

Комбинацията от натриев хиалуронат (стабилизиращ слъзния филм) и декспантенол (хидратиращ, успокояващ) защитава и подхранва повърхността на окото и го овлажнява.

В резултат, Рогодекс - капки за очи носи дълготрайно успокоение във връзка с дискомфорт, свързан с: механичен стрес, като такъв, причинен от носенето на твърди или меки контактни лещи или от офталмологични диагностични порцедури стрес от околната среда, като такъв, причинен от система за климатизация, вятър, студ, сухота, въздух замърсен например от цигарен дим зрителен стрес от продължително взиране, например при работа с компютри, микроскоп или при продължително шофиране на моторни превозни средства.

Без да съдържа консерванти, Рогодекс - капки за очи също така се понася добре при продължителна употреба.
Рогодекс — капки за Очи е подходящ за лица, носещи контактни лещи.

Приложение:
Само за външна употреба.
За да отворите бутилката, махнете предпазния пръстен като издърпате докато го отстраните изцяло (1 + 2). След това отворете капачката като дърпате нагоре (3). Наклонете леко главата си назад, погледнете нагоре и внимателно дръпнете долния клепач.
Придържайки контейнера с отвора надолу, капнете една капка в конюнктивалния сак на окото 3-5 пъти на ден (4). Затворете очи бавно, за да може течността да се разпространи равномерно по повърхността на окото.
Избягвайте контакт на отвора на контейнера с окото или ръцете ви. Оставащата капка при отвора трябва да бъде отстранена чрез леко потупване по дъното на бутилката. След употреба затворете бутилката като притиснете леко капака на отвора. Ако дискомфортът се влоши или не се подобри, моля, консултирайте се с вашия офталмолог!
Благодарение на слециалната иновативна стерилна филтърна система на капкомера, малко количество от продукта винаги остава в бутилката.

Състав:
Съдържание в 1 ml: Натриев хиалуронат 0.15 %, декспантенол 2 %, натриев хлорид, натриев цитрат, лимонена киселина, вода за инжекции.

Внимание!

  • Използвайте капките за очи в продължение на не повече от 90 дни след първото отваряне!
  • Не използвайте ако предпазният пръстен на капака е счупен или ако бутилката е увредена.
  • Не използвайте Rogodex - капки за очи след изтичане на срока на годност.
  • Не замразявайте!
  • След употреба затворете бутилката с капака.

Съхранявайте в оригиналната опаковката, далеч от източник на светлина, при температура от 2° С до 25° С.

Опаковка: 10 мл.

Производител: Penta Arzneimittel GmbH, Germany.

Вносител: Bioshield ltd, Sofia.

Аналози на РОГОДЕКС капки 10 мл.

КОМЕНТАРИ КЪМ РОГОДЕКС капки 10 мл.

РОГОДЕКС капки 10 мл. Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФармакологични групи (Активни съставки):Хранене при...ЛюбопитноЛеченияЗдравни съветиНовиниЛайфстайлМедицински изследванияСнимкиИсторияАлтернативна медицинаПроизводителиБотаникаДиетиКлинични пътекиПсихологияНормативни актовеСпортАптекиЗаведенияОрганизацииСпециалисти