Начало Е-Аптека Хранителни добавки Имунитет Възрастни JARROW FORMULAS INC ДЖАРОУ ФОРМУЛАС КОЛАСТРА капсули 500 мг. * 120

ДЖАРОУ ФОРМУЛАС КОЛАСТРА капсули 500 мг. * 120

Арт. #30059255

ДЖАРОУ ФОРМУЛАС КОЛАСТРА капсули 500 мг. * 120

Коластрата може да се използва от тези, които искат да оптимизират дейността на имунната си система или да подобрят стомашно-чревното си здраве. Няколко проучвания показват, че коластрата може да е от полза при спортистите, тъй като подобрява производителността и възстановяването след тренировка. Jarrow Formulas® Colostrum се събира в рамките на 12 часа от отелването на крави, които се отглеждат пасищно (освен през зимата) и не са хранени и третирани с храни, съдържащи антибиотици и хормони. Животните са сертифицирани по USDA за внос на коластра.
Коластрата Prime Life на Jarrow Formulas е богата на лактоферин. Съдържа минимум 35% имуноглобулини (IgGs), което е с 1/3 по-високо от типичните продукти. Коластрата се изсушава чрез замразяване. Процесът се нарича лиофилизация. Чрез него се поддържа силата и качествата й. Много производители използват процес на сушене чрез пулверизиране, но той денатурира коластрата. 
Новородените бебета имат слабо развита имунна система. Те разчитат на майчиното мляко през първите седмици от живота си, за да се оптимизира имунна им функция. Коластрата е мляко, което се произвежда в млечните жлези преди раждането и скоро след това. Тя е източник на имуноглобулини, които доставят пасивен имунитет на новородените, като част от тяхната първоначална защита. Множество доказателства сочат, че имуноглобулините (Ig) са мощни имунни усилватели. Те се състоят от структурно свързани протеини, наречени гамаглобулини, всички от които действат като антитела. Тези компонентите на имунната система включват IgA, IgE, IgG и т.н., всеки от които сам по себе си е "семейство" от по-тясно свързани протеини. В новороденото, имуноглобулините доставят "пасивен имунитет", който представлява имунната реакция на майката към патогените, предадена чрез коластрата. Тя осигурява поне две допълнителни ползи за имунната система:
"Трансферен фактор" и лактоферин.

  • Трансферният фактор (ТФ) се отнася до форма на РНК (рибонуклеинова киселина), която "прехвърля" кодирането за клетъчно-медииран имунитет, т.е. имунитетът, който зависи от Т-клетките (Т-лимфоцитите), за разлика от имунитета на базата на В-клетките, които произвеждат антитела. Докато В-клетките са много краткотрайни, Т-клетките (получени от тимуса) са имунни клетки, участващи в имунната модулация в продължение на месеци или дори години. По този начин коластрата стимулира клетъчно-медиирания имунитет. 
  • Лактоферинът е компонент на коластрата, който представлява желязо свързващ протеин. Активира се от възпалителния отговор. Среща се не само в млякото, но и в сълзите, слюнката и лигавичните секрети на бозайниците. Смята се, че той действа главно чрез свързване на желязо. Интересно откритие е, че лактоферинът става все по-активен, след като бъде усвоен от пепсина и киселинните протеази в стомаха. Пептидът лактоферицин В се освобождава от по-голямата молекула лактоферин. Той играе роля в поддържането на имунната система. Не засяга пробиотичните полезни бактерии-лактобацилус, но в действителност може да насърчи растежа на бифидобактериите, които се намират в дебелото черво.

Активни съставки:

  • Коластра - Източник на мощни имуностимулатори, известни като фактори на растежа. Включват инсулинови растежни фактори и трансформиращи растежни фактори. Смята се, че играят важна роля в развитието на скелетната мускулатура, стомашно-чревната диференциация и възстановяването на клетките.
  • Лактоферин - Компонент на коластрата, желязо свързващ протеин, който се активира от възпалителния отговор. Голямо разнообразие от функциите се приписват на лактоферина. Те варират от роля в контрола над наличието на желязо до имунната модулация. Допълнително подпомага имунната функция чрез насърчаване растежа на лактобацили и бифидобактерии.

Препоръчителен дневен прием: 1 капсула 1-2 пъти на ден между храненията или по лекарско предписание.

Съдържание в 1 капсула:

  • Коластра - 500 мг;
    • Имуноглобулини (35%) - 175 мг.

Други съставки: Целулоза, силициев диоксид, магнезиев стеарат (растителен източник), средноверижни триглицериди, слънчогледов лецитин и желатинова капсула.

Съдържа: Мляко.

Не съдържа: миди, риба, яйца, соя, глутен, пшеница, фъстъци или плодове с черупки.

Забележка: Ако имате заболяване, бременна сте или кърмите, ако се опитвате да забременеете, не сте навършили 18 г. или приемате медикаменти, консултирайте се лекар, преди да започнете употреба на продукта.

Съхранение: на сухо и хладно място, без достъп на деца.

Опаковка: 120 капсули.

Производител: JARROW FORMULAS, САЩ.

Аналози на ДЖАРОУ ФОРМУЛАС КОЛАСТРА капсули 500 мг. * 120

КОМЕНТАРИ КЪМ ДЖАРОУ ФОРМУЛАС КОЛАСТРА капсули 500 мг. * 120

ДЖАРОУ ФОРМУЛАС КОЛАСТРА капсули 500 мг. * 120 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФизиологияЛюбопитноЗдравни съветиИсторияХранене при...Алтернативна медицинаЛайфстайлБотаникаСпортЛеченияСнимкиНовиниДиетиРецептиМедицински изследванияТестовеОрганизацииСпециалистиНормативни актовеСоциални грижиИнтервютаПроизводителиОткрития