Начало Е-Аптека Хранителни добавки Нервна система, сън и памет Нервна система JAMIESON LABORATOIRE ДЖЕЙМИСЪН МАГНЕЗИЙ таблетки 250 мг. * 90

ДЖЕЙМИСЪН МАГНЕЗИЙ таблетки 250 мг. * 90

Арт. #30055561

ДЖЕЙМИСЪН МАГНЕЗИЙ таблетки 250 мг. * 90

Предназначение:

  • Помага на организма в метаболизма на въглехидрати, протеини и мазнини;
  • Допринася за развитието и поддържането на костите и зъбите;
  • Подпомага правилното поддържане на мускулната функция и тъканното формиране.

Обща информация:
Магнезият е един от основните минерали, необходими за поддържане на здравето и оптимална физиологична функция. Всяка клетка в тялото има нужда от магнезий. Приблизително половината от него се намира във вътрешността на клетките, тъканите и органите. Другата половина е в комбинация с калций и фосфор в костите ни и това е основна хранителна съставка, за да бъдат те здрави и силни.

Магнезият е важен кофактор в стотици ензимни реакции, които водят до последващо освобождаване на енергия. Това е от съществено значение за синтеза и метаболизма на въглехидрати, липиди, нуклеинови киселини и протеини и е необходимо за свързването на веществата на плазмената мембрана и за сигнална трансдукция. Магнезият играе важна роля в поддържане функциите на нервите и регулиране контрактилитета на мускулите.

Той, също така, поддържа здравето на сърцето и сърдечно-съдовата система, помага за разреждане на кръвта, отпуска кръвоносните съдове и умерено понижава кръвното налягане.

Дефицитът на магнезий може да доведе до загуба на контрол над свиването и отпускането на мускулите; калцификация на меките тъкани; намалена костна резорбция; хипокалциемия (ниски серумни нива на калций); нарушена обмяна на калций и калий.

Магнезият се абсорбира главно в тънките черва, където се контролира и неговото количеството в организма. По-голямата част от магнезиевите депа са вътреклетъчни (в костите и мускулите, нервната система и органи с висока метаболитна активност, включително бъбреците, черния дроб и храносмилателния тракт). Бъбреците са отговорни за предотвратяване натрупването на магнезий в кръвта, като бързо отделят всяко по-голямо количество от тялото.

JAMIESON MAGNESIUM е формулиран от естествени източници и фармацевтично изпитан, за да се гарантира пълна ефикасност и абсолютна клинична чистота.

Състав:

1 таблетка съдържаЕлементарен магнезий 250 мг.
2 таблетки съдържатЕлементарен магнезий 500 мг.


Помощни вещества: Целулоза, растителна стеаринова киселина, модифицирана целулозна смола, водоразтворима целулоза, титанов диоксид, силициев диоксид, хидроксипропил целулоза.

Не съдържа: захар, нишесте, глутен, лактоза, изкуствени аромати и консерванти.

Начин на употреба:

  • Възрастни: Приемайте по 1 таблетка два пъти дневно с храна.

Ползи:

  • Поддържане на цялостното здраве и метаболизма на енергия.
  • За здрави кости.
  • Поддържане на здрава сърдечна функция.
  • Намаляване на високото кръвно налягане.
  • Поддържане производството на вътреклетъчни ензими, включително тези, които са необходими за: производство на енергия; репликация на ДНК, производството на хормони; правилен растеж.

Лекарствени взаимодействия:
Някои антибиотици, антимикробни или анти-инфекциозни агенти (еритромицин, неомицин), диуретици (обезводняващи таблетки), лекарства използвани за лечение на рак (цисплатина), лекарствени съединения пенициламини, тетрациклини.

Предупреждения и предпазни мерки:
Не са известни, когато се приема според указанията.

Токсичност, нежелани лекарствени реакции и странични ефекти:
Излишък на магнезий може да предизвика диария, гадене и стомашни спазми.
Лица, които имат затруднения при обработката на високи дози магнезий могат да развият мускулна слабост, объркване, летаргия и затруднено дишане.

Внимание!
Да не се превишава препоръчителната дневна доза. 
Да се съхранява при температура от 15-25 градуса, на места недостъпни за деца.
Продуктът е хранителна добавка и не може да замести пълноценното хранене.

Опаковка: 90 таблетки.

Вносител: Софарма Трейдинг АД.

Производител: Jamieson Laboratories, Канада.

Аналози на ДЖЕЙМИСЪН МАГНЕЗИЙ таблетки 250 мг. * 90

КОМЕНТАРИ КЪМ ДЖЕЙМИСЪН МАГНЕЗИЙ таблетки 250 мг. * 90

ДЖЕЙМИСЪН МАГНЕЗИЙ таблетки 250 мг. * 90 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФармакологични групи (Активни съставки):Медицински изследванияБотаникаЛюбопитноЗдравни съветиСпортКлинични пътекиЛеченияСпециалистиСъставкиТестовеСнимкиПсихологияНовиниЕ-тата в хранитеФизиологияАлтернативна медицинаХранене при...ИнтервютаИсторияОрганизацииЛайфстайлНормативни актовеРецептиДиетиЗаведенияСоциални грижиПроизводителиОткрития