Начало Е-Аптека Хранителни добавки Подкрепа при ракови заболявания GNC КОМПЛЕКС ОТ ЯПОНСКИ ГЪБИ капс. * 100 GNC

КОМПЛЕКС ОТ ЯПОНСКИ ГЪБИ капс. * 100 GNC

Арт. #30026555

КОМПЛЕКС ОТ ЯПОНСКИ ГЪБИ капсули * 100 GNC

Описание:

 • Лечебен комплекс от "Витални" японски гъби;
 • Под формата на растителни капсули;
 • Съдържа екстракт цял мицел на прах от гъбите Майтаке, Рейши и Шийтаке;
 • Богат източник на Германий, ценни витамини, минерали, аминокиселини;
 • Засилва имунната система и повишава защитните функции на организма;
 • Силно изразено имуностимулиращо, противовъзпалително, противовирусно, антиканцерогенно действие;
 • Нормализира хормоналния баланс;
 • Притежава силно антиканцерогенно действие;
 • Забавя процесите на стареене;
 • Балансира нивата на кръвната захар и холестерола;
 • Насища клетките с кислород;
 • Подпомага кръвоснабдяването на мозъка и крайниците;
 • Подобрява емоционалният тонус и настроението;
 • Увеличава жизнеността и работоспособността;
 • Силен детоксикиращ ефект;
 • Без изкуствени оцветители, аромати и консерванти;
 • Хранителна добавка.

MUSHROOM COMPLEX е още един от висококачествените продукти на американската компания лидер в производството на хранителни добавки - GNC. Представлява уникален комплекс от най-мощните лековити растения, познати от векове с техното удивително целебно въздействие върху човешкия организъм - китайските витални гъби.
Богати на полизахариди, аминокиселини, витамини, микроелементи, антиоксиданти, ензими, Kитайските витални гъби правят продукта изключително средство за подпомагане на организма за справяне с най-тежките заболявания и поддържане на всички органи и системи в хармонично състояние. Те са един от най-щедрите източници на Органичен германий!

MUSHROOM COMPLEX на GNC е комбинация от 3 от китайските гъби с най-значимо въздействие - Шийтаке, Майтаке и Рейши.
Гъбата Майтаке произхожда от Североизточна Япония, но днес се среща и в Китай, Европа и Северна Америка. Името й буквално означава "Танцуваща гъба". Отличава се с уникални лечебни качества и заема първите места като най-използвана компонент в китайската медицина. Богата на голямо количество протеини, аминокиселини, витамини, въглехидрати, ергостерол, но онази нейна съставка с най-голямо значение по отношение на здравето, са съдържащите се в Майтаке полизахарид бета-глюкан, който оказва изключително мощно подсилващо въздействие върху имунната система.
През 1980 г. прочутият професор д-р Хироаки Нанба извлича екстракт от Майтаке, наречен D-фракция. Той съдържа този активен полизахарид бета-глюкан, който стимулира цялостната имунна система и активира определени клетки и протеини (макрофаги, Т-клетки, интерлевкин-1 и -2 и др.), атакуващи рака. Така Майтаке се явява невероятна превенция срещу развитието на бича на съвремието - рак! Но освен това редица дългогодишни лабораторни изследвания, доказват особената ефективността на екстракта от Майтаке при лечение на вече възникналото заболяване /левкемия и рак на стомаха и костите, рак на гърдата и др./. Поради това, че засилва имунната система, екстрактът от гъбата, намалява нежеланите ефекти при провеждането на химиотерапия. Също така Майтаке помага и при лечението на други трудно податливи на лечение заболявания като СПИН и хепатит В и С. Нормализира стойностите на кръвното налягане и кръвната захар. Укрепва плътността на костите /при остеопороза/. Подобрява функцията на храносмилателната система и черния дроб. Оказва мощен детоксикиращ ефект - изчиства токсините от организма. Майтаке е и мощен адаптоген - помага на тялото да се бори със стреса.

Гъбата Шийтаке има широк спектър на действие - силно изразено противовирусно, противотуморно и противовъзпалително.
Противотуморното й действие се дължи предимно на съдържащия се в гъбата полизахарид - лентинан. Той е модератор на биологичната реакция, който засилва действието на имунната система срещу рака, подобрява действието на Т-лимфоцитите. Те от своя страна стимулират макрофагите и организмът започва да отделя веществото перфорин - високомолекулен белтък, който унищожава злокачествените клетки. Той буквално перфорира  външната мембрана на туморните клетки, вследствие на което те губят течност и загиват. Множество клинични проучвания върху раково болни, приемащи  лентинан, показват по-висок процент на оцеляване, по-високо качество на живот, както и минимизиране на риска от повторна поява на рака.
Шийтаке намалява холестерола, регулира кръвното налягане, предпазва от сърдечен удар, действа общоукрепващо върху целия организъм. Притежава противовъзпалително, адаптогенно и противовирусно действие. Подобрява паметта, увеличава мускулната сила.
Взети заедно китайските гъби - Шийтаке и Майтаке, регулират стойностите на кръвната захар и триглицеридите в кръвта. Използват се за лечение на чернодробни заболявания, сърдечна аритмия, анемия, туберкулоза, сексуална слабост. Мощно стимулират имунната система и укрепват организма. Предпазват от рак, а при възникнал такъв действат антиканцерогенно, като стопират размножаването на раковите клетки.

Рейши е гъбата с най-силно изразен антираков ефект. Приемът на екстракт от Рейши увеличава производството на интерлевкин-2 (сигнални молекули), с който белите кръвни телца маркират враждебни тъкани и клетки. Освен в лечението на ракови образувания, рейши се използва и за предотвратяване на метастазирането след операции. Гъбата Рейши е силен адаптоген.
Рейши съдържа и органичен германий – елемент с функции на адаптоген. Германият, който се съдържа в гъбата повишава нивата на кислород в кръвта и така спомага за по-активни метаболитни процеси в организма, като по този начин предотвратява тъканната дегенерация. Полизахаридите в гъбата подпомагат изчистването на тялото от токсични отлагания, подобряват естествените оздравителни способности на организма и засилват имунната система. Полизахаридите спират развитието на раковите клетки, а в комбинация с германий повишават защитните сили на раково болните при имунен дефицит и като резултат удължават живота на пациентите.

Начин на прием: По 1 капсула дневно.

Съдържание в 1 раст. капсула GNC MUSHROOM COMPLEX:

Майтаке гъба (цял мицел на прах)  -  240 mg
(Grifola frondosa)                                      
Рейши гъба Mycelia (цял мицел на прах ) -  180 mg
(Ганодерма lucidum)                                  
Шийтаке гъба(цял мицел на прах)  -  180 mg
(Lentinula edodes)                                    

Други: Растителна капсулата целулоза; емулгатор: целулоза.

Не съдържа: захар, нишесте, изкуствени оцветители, изкуствени ароматизатори, консерванти, натрий, пшенични и царевични производни, млечни производни, соя, глутен, мая.
Не превишавайте препоръчаната доза за дневен прием!
Не използвайте като заместител на разнообразното хранете!

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца.

Опаковка: 100 капсули.

Производител: GNC, САЩ.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ НА КОМПЛЕКС ОТ ЯПОНСКИ ГЪБИ капс. * 100 GNC

 • Умерено клинично значими взаимодействия (9)
 • Маловажно клинично значими взаимодействия (81)
Виж подробно всички ›

Аналози на КОМПЛЕКС ОТ ЯПОНСКИ ГЪБИ капс. * 100 GNC

КОМЕНТАРИ КЪМ КОМПЛЕКС ОТ ЯПОНСКИ ГЪБИ капс. * 100 GNC

КОМПЛЕКС ОТ ЯПОНСКИ ГЪБИ капс. * 100 GNC Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаАнатомияБотаникаФармакологични групи (Активни съставки):Алт. медицинаЗдравни съветиЛюбопитноЛеченияХрани и ястияСпортНовиниПатологияСнимкиХранене при...ИнтервютаЛайфстайлСъставкиИзследванияИсторияСпециалистиНормативни актовеКлинични пътекиРецептиПрезентацииДиетиЗаведенияФизиологияПроизводителиМикробиологияТестовеОрганизацииСоциални грижиОткрития