Хранителни добавки за имунитет при възрастни

2775 продукта
Сортирай:
На страница по:

Имунната система се състои от набор от специализирани клетки и органи, които допринасят за защита на организма от инфекции. Всъщност именно имунната система предпазва тялото от вредните агенти като бактерии, гъбички, протозои и вируси.

Кога възрастните трябва да пият хранителни добавки за имунитет?

Това е често задаван въпрос, особено през зимните месеци, когато рискът от простуди и грип е по-висок. Хранителните добавки за имунитет са продукти, които съдържат витамини, минерали, антиоксиданти или други съставки, които се смята, че подпомагат работата на имунната система. Някои от най-популярните хранителни добавки за имунитет са витамин C, цинк,пробиотици, както и много съставки с природен произход - билки и растения.

Особена нужда от подкрепа на имунитета имат възрастните в случаите на:

  • Когато имат някакво заболяване или лечение, което подслабва имунната система или пречи на нормалното усвояване на хранителни вещества. Такива заболявания могат да бъдат рак, ХИВ/СПИН, диабет, целиакия (цьолиакия) и др.
  • Когато са изложени на повишен риск от инфекции поради работата си или животните среди. Например медицински работници, учители, пътуващи или хора, които живеят или работят в замърсени или пренаселени области.
  • Когато не могат да осигурят достатъчно разнообразие и качество на храната си поради финансови или социални причини. Например хора, които живеят в бедност, изолация или зависимост.
  • Когато имат специфични потребности или предпочитания към храната си, които могат да доведат до дефицит на някои хранителни вещества. Например вегетарианци, вегани или хора, които се подлагат на дълги и продължителни диети.

За поддържане на ефективна имунна защита е необходимо да се води здравословен начин на живот, като се започне от балансирано хранене, което гарантира на тялото ни правилния прием на хранителни вещества; спорт; баланс между работа и почивка и много други фактори.

Във framar.bg можете да намерите едни от най-добрите хранителни добавки за имунитет при възрастни.

© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook