Начало Е-Аптека Хранителни добавки Антиоксиданти DOCTOR'S BEST ДОКТОР'С БЕСТ СТАБИЛИЗИРАНА R - ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА капсули 200 мг * 60

ДОКТОР'С БЕСТ СТАБИЛИЗИРАНА R - ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА капсули 200 мг * 60

Арт. #30075609
109.80 лв. 98.82 лв.
Валидност на промоцията: от 01.03.2019г. до 31.03.2019г. НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
5.0, 1 глас
Виж всички от DOCTOR'S BEST ›Виж всички Антиоксиданти ›Към всички промоции ›Виж още от биотин (A11HA05) ›

ДОКТОР'С БЕСТ СТАБИЛИЗИРАНА R - ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА капсули 200 мг * 60

Алфа-липоевата киселина е мастна киселина, съдържаща сяра, която изпълнява роля, подобна на тази на витамините в организма. Но тъй като тялото е в състояние да си я произвежда самостоятелно, тя не се класифицира като витамин. Алфа-липоевата киселина действа като ко-ензим при метаболизма на въглехидратите и е необходима за синтеза на ацетил СоА - ключов метаболит в клетъчния процес, който превръща глюкозата (кръвната захар) в енергия. Стабилизираната R-липоева киселина съдържа BioEnhanced® Na-RLA (натриевата сол на R-липоевата киселина). Чистата R-липоева киселина е много нестабилна молекула, която има склонност да образува полимери при излагане на топлина, светлина и влага. BioEnhanced® Na-RLA е стабилизирана форма на R-липоевата киселина, която не се разгражда при високи температури. Методът за екстракция, използван на направата на добавката на Doctor's Best, предотвратява наличието на остатъци от разтворителя в готовия продукт.

Алфа-липоевата киселина е ключов фактор в клетъчния процес, свързан с метаболизма на глюкозата за производството на енергия. Процесът на стареене на организма се свързва с намалена способност на черния дроб да рециклира аскорбиновата киселина при наличието на оксидативен стрес. R-липоевата киселина променя свързаното с възрастта нарушение на рециклирането на витамин С и увеличава неговата концентрация в чернодробните клетки. Стареенето се свързва, също така, и с по-високи нива на оксидативен стрес в мозъка. Високата скорост на метаболитните процеси в него, както и дългия живот на неврони го правят особено уязвим от свободните радикали. Тъй като алфа-липоевата киселина прекъсва клетъчните окислителни процеси, тя е много важна за здравето на мозъка и цялата нервна система.

Идеалният антиоксидант трябва да притежава способността да неутрализира множеството свободни радикали, да подпомага функционирането на други антиоксиданти, да свързва или „хелира” метални йони, които могат да генерират свободни радикали, да функционира както във водна, така и в мастна среда и да присъства в различни тъкани, клетки и извънклетъчни пространства. Липоева киселина отговаря на всички тези критерии и затова често е наричана „универсален антиоксидант“. С напредване на годините, обаче, способността на организма да синтезира алфа-липоева киселина намалява. Възрастта, също така, води до натрупване на окислени протеини, които пречат на митохондриите да изпълняват своите функции. Алфа-липоевата киселина е в състояние ефективно да се справи с всички тези проблеми. Тя се среща в две форми, обозначени като "R-липоева киселина" и "S-липоева киселина". R- и S-липоевата киселина са оптични изомери (енантиомери) - молекули, които представляват огледални образи една на друга. R-липоевата киселина се синтезира по естествен начин от хората, животните и растенията. Проучванията показват, че тя е по-биологично активна от S формата.

Предназначение:

  • От съществено значение за производството на енергия от митохондриите;
  • Подпомага антиоксидантната защита на организма;
  • Допринася за поддържане на кръвната захар в нормални граници;
  • D-биотинът подпомага метаболизма на мазнините и въглехидратите.

Продукт, подходящ за вегетарианци и вегани.

Състав на 1 капсула:

  • D-биотин- 150 µg (50% от ПДП);
  • R-липоева киселина (BioEnhanced Na-Rala) (натриева сол на R-липоева киселина) - 200 mg.

Помощни вещества: Модифицирана целулоза (вегетарианска капсула), микрокристална целулоза, ориз на прах, силициев диоксид, магнезиев стеарат (растителен източник).
Не съдържа ГМО и глутен.

Начин на употреба:
Пийте 1 капсула дневно за предпочитане между храненията или както ви е препоръчал вашия лекар.

Внимание:
Консултирайте се с медицинско лице преди употреба, ако приемате някакви лекарства с рецепта или страдате от определено заболяване.
Да не се превишава препоръчаната доза!
Да се пази на места, недостъпни за деца!
Продуктът на Doctor's Best е хранителна добавка и не може да замести разнообразното хранене.

Условия на съхранение:
На сухо и хладно място в оригиналната опаковка.

Опаковка: 60 капсули.

Производител: Doctor's Best, САЩ.

Аналози на ДОКТОР'С БЕСТ СТАБИЛИЗИРАНА R - ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА капсули 200 мг * 60

КОМЕНТАРИ КЪМ ДОКТОР'С БЕСТ СТАБИЛИЗИРАНА R - ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА капсули 200 мг * 60

ДОКТОР'С БЕСТ СТАБИЛИЗИРАНА R - ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА капсули 200 мг * 60 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаАнатомияФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):ЛеченияБотаникаЛюбопитноСпортЗдравни съветиИсторияНовиниСъставкиЛайфстайлРецептиСнимкиАлт. медицинаСоциални грижиХранене при...ПатологияИнтервютаАнкетиВидеоХрани и ястияДиетиТестовеОрганизацииИзследванияЗаведенияКлинични пътекиЗдравни проблемиСпециалистиПсихологияПроизводителиНормативни актовеЕ-тата в хранитеОткрития