Начало Е-Аптека Домакинство Кухненски уреди BARRIER БАРИЕР ФИЛТЪР ЗА ВОДА СТАНДАРТ * 2

БАРИЕР ФИЛТЪР ЗА ВОДА СТАНДАРТ * 2

Арт. #30074140
28.00 лв.
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
5.0, 1 глас
Виж всички от BARRIER ›Виж всички Кухненски уреди и приспособления ›

БАРИЕР ФИЛТЪР ЗА ВОДА СТАНДАРТ * 2

Водата от чешмата съдържа много невидими с невъоръжено око вредни за здравето вещества. Сред тях са хлорът, йоните от разтворени тежки метали, нитратите и пестицидите. Приемът на питейна вода с тези примеси за продължителен период от време може да доведе до много рискове за здравето. Хлорните и органохлорните вещества могат да увеличат риска от сърдечносъдови, онкологични и алергични заболявания. Йоните от тежки метали блокират пропускливостта на клетъчните мембрани и не им позволяват да функционират нормално.

Компания BARRIER® е създадена, за да представи изцяло нова концепция за филтриране на питейната вода в дома. Тя предлага специализирани филтри за различни видове чешмяна вода, които варират според конкретния географски регион.

През 1993 г. получава три пъти поред награда в конкурса "Марка на годината". Скоро след това успехът й е забелязан в цяла Европа и Азия. Продуктите на BARRIER® съчетават на най-новите постижения в областта на науката, инженерството и технологиите и покриват най-строгите местни и международни стандарти за качество на водите.

Филтърът "Стандарт" е предназначен за пречистване на питейна вода, циркулираща във водопроводната мрежа. Той премахва ефективно хлор, органични и хлорорганични съединения, йони на тежки метали и други вредни вещества. Отстранява неприятните миризми и вкус.

Сменяемите филтърни патрони са разработени на базата на последните достижения в технологиите за пречистване на вода. За целите на производствените процеси компанията подбира най-ефективните и качествени материали и компоненти. Независимо от това, ресурсът на патроните е ограничен и за ефективното пречистване на водата е необходима тяхната своевременна и редовна подмяна.

Ресурсът на сменяемите филтърни патрони "Стандарт" е 303 литра и зависи от качествените показатели на водата. Първоначалната скорост на филтрация е не по-малка от 3 (три) литра на час. Срокът на експлоатация на филтърните патрони от момента на тяхното поставяне в каната е не повече от 3 (три) месеца, независимо от количеството пречистена вода. 

Херметичната резба на филтъра не позволява на нефилтрирана вода да попадне в каната. Суровината за производството на продукта е предназначена за изработване на пластмасова посуда за многократна употреба. Температурата на пречистваната вода не трябва да превишава 40°С (студена или хладка вода).

Продуктите са тествани и сертифицирани от Асоциацията за качество на водата съгласно NSF/ANSI 42. Потвърждава се, че с помощта на филтрите се намалява количеството хлор и също така се подобрява вкуса и мириса на водата. Съгласно NSF/ANSI 53 филтрите редуцират нивата на кадмий, мед и живак. NSF / ANSI 372 доказва, че продуктите покриват насоките за безопасност за съдържание на олово във водата.

Предимства от употребата на продукта:

 • Висококачественият кокосов активен въглен действа съвместно с технология, включваща импрегниран въглерод. Ефективно филтрира хлор и тежки метали като мед, живак и кадмий. Същевременно с това премахва лошия мирис и вкус. Третирането на среброто с активен въглен намалява възможността за бактериална контаминация в самата филтърна касета.
 • Благодарение на уникалната абсорбираща повърхност NanoPlus с бариера с милиарди нанопори, филтърните патрони са в състояние да абсорбират значителни количества от най-фините молекули нежелани вещества.

Характеристики:

 • Капацитет на филтъра - 80 галона (303 литра);
 • Препоръчителна подмяна на продукта - на всеки 1-3 месеца, в зависимост от качеството на водата и броя на потребителите;
 • Подходящ за пречистване на вода от водопроводната мрежа с температура до 40 °C;
 • Премахва хлор, хлориращи странични продукти, химически примеси и тежки метали.

Внимание: Филтърните патрони „Стандарт” не са предназначени за пречистване на вода, която е опасна по отношение на микробиологичните си показатели – те не унищожават бактерии и вируси.

Подготовка на филтрите за работа

 • Измийте старателно всички детайли на филтъра.
 • Завийте до упор патрона в дъното на горния резервоар.
 • Задължително изхвърлете първите две кани с пречистена вода или полейте с тях цветята!

Възможна е появата на минимални количества прах от въглен в първите няколко литра пречистена вода. Също така може в процеса на експлоатация на филтъра, в пречистената вода да попадат и въгленови частици. Това е напълно безопасно за здравето и не свидетелства за неизправност на филтърния патрон.

Препоръки:
Използвайте филтъра само по предназначение. Не го излагайте дълго време на пряка слънчева светлина. В случай на продължително прекъсване на употребата (за повече от 3 дни) е необходимо да излеете пречистената вода и да подсушите филтъра. При следваща експлоатация повторите процедурата за подготовка на филтъра за работа. През зимния период, а също така и при пречистване на вода с въздушни мехурчета, е възможно намаляване на скоростта на изтичане. В такъв случай развъртете филтъра от воронката и го разтръскайте няколко пъти.

Средна продължителност на работата на един филтър „Стандарт”:

 • за 1 човек – 90 дни;
 • за 2-членно семейство – 60 дни;
 • за 3-ма души – 40 дни;
 • за 4-ма души - 30 дни.

Състав на филтъра: Йонно-обменни смоли, Кокосов активен въглен, Активен въглен, обработен със сребро, Филтриращ компонент.

Начин на съхранение:
Производителят гарантира качествената работа на филтъра при спазване на правилата за експлоатация. Да се съхранява при температури от - 25 °C до + 40 °C. Максимален срок на съхранение преди първоначална употреба - 2 години.

Опаковка: 2 броя.

Производител: "МЕТТЕМ –Технологии", Русия.

Аналози на БАРИЕР ФИЛТЪР ЗА ВОДА СТАНДАРТ * 2

КОМЕНТАРИ КЪМ БАРИЕР ФИЛТЪР ЗА ВОДА СТАНДАРТ * 2

БАРИЕР ФИЛТЪР ЗА ВОДА СТАНДАРТ * 2 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЛюбопитноИсторияЗдравни съветиНовиниЛайфстайлВидеоХранене при...Храни и ястияСнимкиСпорт и туризъмДиетиАлт. медицинаФизиологияСпортРецептиНормативни актовеБотаникаПроизводителиЛеченияОрганизации