Начало Е-Аптека Хранителни добавки Стави и кости VITA GOLD ХИАЛУРОН КОМПЛЕКС капсули * 30

ХИАЛУРОН КОМПЛЕКС капсули * 30

Арт. #30070326

ХИАЛУРОН КОМПЛЕКС капсули * 30

Предназначение:

  • Подпомага здравето и подвижността на ставите.
  • Допринася за еластичността и гъвкавостта на хрущялните тъкани и осигурява тяхното смазване.
  • Благоприятства за здрава и красива кожа и допринася за нейната еластичност и хидратация.
  • Стимулира производството на колаген.

Активни съставки:

Хиалуронова киселина: изолирана е от Карл Майер през 1934 г. Тя има линейна структура, съставена от повтарящи се единици Na глюкуронат и N-ацетил глюкозамин, свързани с гликозидни връзки. В зависимост от броя на свързаните мономерни единици, големината на молекулата на хиалуроновата киселина може да варира от 4-5 хиляди Da (далтона) до няколко десетки милиона Da (далтона). В най-голямо количество се среща в синовиалната течност в ставите, в хрущялите, кожата, извънклетъчния матрикс, стъкловидното тяло на човешкото око и др.
Хиалуроновата киселина играе роля на „възглавница" между две артикулиращи кости. Тя е основен компонент на синовиалната течност. За нашите стави е като моторното масло за двигателя на автомобилите - осигурява смазването, за да може частите да се движат гладко, без да се самоизтриват движейки се една срещу друга. С възрастта, по подобен начин вискозитета на синовиалната течност намалява и за това е хубаво да се поддържат здравословни нива на хиалуронова киселина. Точно както при смяната на автомобилното масло. Тази дълга и сложна молекула устоява на компресията и служи като възглавница между двете кости. Стимулиране производството на хиалуронова киселина или нейното доставяне в организма е логично средство за поддържане здравето на ставите.
Обикновено тялото ни разгражда всеки ден около 1/3 от запасите си от хиалуронова киселина и на тяхно място се изгражда нова. Този процес се забавя с възрастта. Когато премине средна възраст, човешкият организъм не може да компенсира количеството хиалуронова киселина, което губи. Вследствие на това започват да се забелязват признаци на стареене. Ставите започват да губят способността си да поддържат нужното количество хиалуронова киселина и имат нужда от допълнителна подкрепа. Поддържането на адекватни нива хиалуронова киселина в ставите е един от начините за запазване на функционалността им и тяхното нормално движение.
Хиалуроновата киселина е важна и за кожата. Количеството й в дълбокия слой (дермата) намалява с
възрастта. Вследствие на това кожата губи своята влага и започва да се набръчква. Около 50-тата година, тялото ни може да поддържа едва 50 % от хиалуроновата киселина, която сме имали на 20 години. Нейните нормални нива подпомагат хидратацията на клетките, а кожата се поддържа гладка и еластична.

Екстракт от босвелия (65% босвелиева киселина): Съдържащите се в него активни вещества блокират ензима 5-липоксигеназа. По този начин подпомагат нормалното функциониране на опорно-двигателния апарат. Притежават мощни антиоксидантни свойства и помагат на организма да неутрализира действието на свободните радикали.

Диосмин / Хесперидин (9:1) микронизиран: Флавоноидна фракция, която има отношение към подпомагане структурата и функцията на вените и малките кръвоносни съдове. Това благоприятства кръвотока в областта на ставите и спомага за по-добро доставяне на хранителни вещества и кислород до тези тъкани. Освен това, допринася за поддържане нормалното състояние на венозната система в цялото тяло. Влияе благоприятно за красиви крака и красива кожа.

Глюкозамин сулфат (с растителен произход): Естествен компонент от човешкото тяло. Представлява основен градивен елемент при производството на колаген и други вещества, важни за еластичността и здравината на ставните хрущяли. Заради своето ниско молекулно тегло, прониква изцяло в ставите. Абсорбира се почти изцяло от тъканите (степента му на абсорбция е 98%). Допринася за нормалното функциониране на ставния хрущял и адекватното производство на синовиална течност.

Манган: Взема активно участие при изграждането на ставния хрущял. Поддържа здравината на костите. Участва в много ензимни системи, свързани с метаболизма на мазнините, въглехидратите и белтъците. Подпомага абсорбцията на витамини С и от група В.

Витамин С: Човешкият организъм не може да го произвежда сам. Ето защо трябва да си го осигури от външни източници. Витамин С допринася за производството и фиксирането на колаген в човешкото тяло. Представлява силен антиоксидант. Спомага за нормалното функциониране на имунната система. Участва активно в клетъчното дишане.

Селен: Допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес. Участва в много ензими и подпомага метаболизма на веществата. Поддържа нормалното състояние на косата и ноктите. Благоприятства функциите на имунната система и щитовидната жлеза.

Съдържание:1 капсула (дневната доза)% от референтните стойности
Хиалуронова киселина - ниско молекулна30 mg**
Хиалуронова киселина- средно молекулна60 mg**
Хиалуронова киселина - високо молекулна30 mg**
Босвелия - екстракт50 mg**
Диосмин / Хесперидин (9:1)100 mg**
Глюкозамин - растителен100 mg**
Витамин С40 mg20
Манган 2 mg100
Селен 14 mcg25

**Няма препоръка за референтна доза.

Състав: глюкозамин сулфат, микронизиран диосмин / хесперидин (9:1), капсула (растителна, хипромелоза), натриев хиалуронат (хиалуронова киселина, средна молекулна маса 40-60 К Da, екстракт от босвелия (Boswellia serrata, 65% босвелична киселина), аскорбинова киселина (витамин Q, натриев хиалуронат (хиалуронова киселина, ниска молекулна маса 3000-5000 Da), натриев хиалуронат (хиалуронова киселина, висока молекулна маса 1,0-1,5 Million Da), манганов глюконат (манган), обогатени със селен дрожди (селен), антислепващ агент (магнезиев стеарат).

Начин на употреба:
Вземайте по 1 капсула дневно.

Противопоказания:
При свръхчувствителност към някоя от съставките.
Да не се превишава препоръчителната дневна доза!
Продуктът не е лекарствено средство, нито заместител на разнообразното хранене!

Съхранение:
На сухо и прохладно място до 25°С, недостъпно за малки деца!

Опаковка: 30 капсули по 525 mg.

Произведено за: ВИТАГОЛД ЕООД от „Ви енд Ви Фарма" ЕООД, България.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ НА ХИАЛУРОН КОМПЛЕКС капсули * 30

  • Умерено клинично значими взаимодействия (3)
Виж подробно всички ›

Аналози на ХИАЛУРОН КОМПЛЕКС капсули * 30

КОМЕНТАРИ КЪМ ХИАЛУРОН КОМПЛЕКС капсули * 30

ХИАЛУРОН КОМПЛЕКС капсули * 30 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияБотаникаЛеченияФармакологични групи (Активни съставки):СпортСпециалистиЗдравни съветиЛюбопитноПатологияФизиологияНовиниКлинични пътекиХранене при...СнимкиАлт. медицинаИзследванияЛайфстайлИнтервютаИсторияПроизводителиНормативни актовеОткритияМикробиологияЗаведенияВидео