Начало Е-Аптека Медицински изделия Очи и зрение PHARMA SELECT ОКУЦЕЛ ЛИПИД спрей за очи 15 мл.

ОКУЦЕЛ ЛИПИД спрей за очи 15 мл.

Арт. #30069435

ОКУЦЕЛ ЛИПИД спрей за очи 15 мл.

Спреят е предназначен за пръскане върху затворени очи. Oстава стерилен след първата употреба. Oвлажнява, облекчава и предотвратява сухота в очите. Подходящ е за употреба при уморени или раздразнени очи. Гарантира максимален комфорт при носене на всички видове контактни лещи.

Хиалуроновата киселина е естествен лубрикант. Предотвратява и облекчава дразнене в очите, причинено от полени или прах, липса на слъзен филм или твърде продължително носене на контактни лещи. Хиалуроновата киселина под формата на натриев хиалуронат е биологичен полизахарид със същата молекулярна структура като вътрешността на окото. Подобрява рехидратацията и намалява риска от усещане за сухота в очите, което е особено важно при носене на контактни лещи.

Активни съставки:

  • фосфолипиден комплекс;
  • натриев хиалуронат;
  • изотоничен буфериран разтвор рН-7,2, съдържащ борат.

Без консерванти.

Дозировка и начин на приложение:

Спреят се пръска върху затворени очи. Създаден е така, че да достига бавно до очната повърхност през клепача.

Затворете окото и дръжте флакона на разстояние от около 10 см. Не пръскайте директно съм очите! При първата употреба след отварянето на флакона е необходимо да натиснете няколко пъти, за да се напълни пулверизаторът. Пръснете веднъж или два пъти върху всеки един от клепачите. Ако е необходимо, прилагайте продукта по няколко пъти на ден.

Странични ефекти: При употреба в съответствие с инструкциите за приложение не са известни странични ефекти.

Предозиране: Няма потвърдени случаи на предозиране.

Не използвайте след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност е посочен върху флакона до символа пясъчен часовник. Съхранявайте на хладно и сухо място. Не излагайте на топлина или пряка слънчева светлина.

Предупреждения и предпазни мерки:

Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Пазете далеч от източници на топлина и пряка слънчева светлина. Не поглъщайте. Не пръскайте директно в очите. Не използвайте при неводоустойчив грим за очи - липозомите могат да пренесат в окото компоненти от грима.

Продуктът е медицинско изделие.

Опаковка: Разтвор за очи под формата на спрей във флакон от 15 ml.

Производител: Penta Arzneimittel GmbH, Германия.

Притежател на разрешението за употреба: Pharmaselect International Beteiligungs GmbH, Австрия.

Аналози на ОКУЦЕЛ ЛИПИД спрей за очи 15 мл.

КОМЕНТАРИ КЪМ ОКУЦЕЛ ЛИПИД спрей за очи 15 мл.

ОКУЦЕЛ ЛИПИД спрей за очи 15 мл. Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):ЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиПсихологияБотаникаЛайфстайлЛеченияНовиниПроизводителиХранене при...АптекиЗаведенияСпециалистиИсторияСпортНормативни актовеОрганизацииАлт. медицинаКлинични пътекиИзследвания