Начало Е-Аптека Хигиена и защита Репеленти Репеленти за домашна и професионална употреба Кучета, котки и къртици СТАЦИОНАРЕН УРЕД M175 ANIMAL REPELLER ЗА ЗАЩИТА ОТ КУЧЕТА И КОТКИ

СТАЦИОНАРЕН УРЕД M175 ANIMAL REPELLER ЗА ЗАЩИТА ОТ КУЧЕТА И КОТКИ

Арт. #30067213

СТАЦИОНАРЕН УРЕД M175 ANIMAL REPELLER ЗА ЗАЩИТА ОТ КУЧЕТА И КОТКИ

M175 ANIMALREPELLER е мощен стационарен уред за защита от котки и кучета. Ефикасно средство срещу лаене на улични и съседски кучета. Притежава голям обхват на действие /до 100 метра/, възможност за плавно регулиране на честотата на въздействие /между 8 - 43 kHz/ и като опция включване на до два броя допълнителни излъчватели.

В уреда е заложен силен ултразвуков генератор, който издава непрекъснат сигнал. Ефективно и безвредно отблъсква и защитава от нежелано присъствие на всякакви животни. Репелентните честоти за различните животни също са различни и са както следва:

  • кучета, котки, вълци, лисици и белки - 18 - 24 kHz;
  • птици - до 12 kHz;
  • инсекти и хлебарки - над 35 kHz;
  • гризачи (мишки и плъхове) - над 25 kHz;

И въпреки това за отделните видове няма точно определена честота. Всяко животно е индивидуално, със собствени особености и характеристики. Възможността за плавна регулация на честотата на излъчваната емисия прави уреда M175 много адаптивен към всякакви ситуации, а също така високоефективен при употреба.

Захранването му се извършва с 12 VDС (стабилизирано напрежение), което може да се подаде от всеки универсален адаптер 220 VAC/12 VDC (не е включен в комплекта) или от автомобилен акумулатор 12 V. Уредът се включва към захранването с помощта на вградена висококачествена лустер-клема, без да е нужен специализиран жак. Консумацията на М175 е минимална, но ефективността му е доста по-висока от другите уреди на пазара.
Трябва да се има предвид, че честотите под 20 kHz са чуваеми от човека, затова когато настройвате и насочвате уреда не го забравяйте. Винаги може да изпробвате ефективността му върху себе си. Разбира се това следва да се прави само за тест на техниката и в никакъв случай за въздействие върху хора. M175 е напълно безопасен както за хората, така и за животните.

Ефективната зона на М175 е определена до 100 метра пред него, но ако трябва да бъде увеличена или да се постигне по-висока плътност на въздействието, производителят е предвидил възможността да се включат до 2 броя допълнителни пасивни ултразвукови излъчватели модел L020 (предлагат се като отделен продукт). Те се включват посредством свободен кабел и вградените в уреда и допълнителния излъчвател висококачествени лустер-клеми. Кабелът не е включен в комплекта. Трябва да се закупи с необходимата за ситуацията дължина и сечение по преценка на ползвателя. Консумацията е нищожна. Единствено механичната здравина на кабела е нещо, което следва да се съобрази.

Размерите на М175 са: 140 х 65 х 37 мм. Уредът притежава два светлинни LED индикатора - за коректно подадено захранващо напрежение и за излъчвания от уреда звук / ултразвук.

Тегло: 0.200 кг.

Производител: KEMO ELECTRONIC, Германия.

Аналози на СТАЦИОНАРЕН УРЕД M175 ANIMAL REPELLER ЗА ЗАЩИТА ОТ КУЧЕТА И КОТКИ

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАЦИОНАРЕН УРЕД M175 ANIMAL REPELLER ЗА ЗАЩИТА ОТ КУЧЕТА И КОТКИ

СТАЦИОНАРЕН УРЕД M175 ANIMAL REPELLER ЗА ЗАЩИТА ОТ КУЧЕТА И КОТКИ Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлАнкетиЛюбопитноПсихологияЗдравни съветиАлт. медицинаНовиниИзследванияОрганизацииСпециалистиЛеченияИсторияСпортВидеоСоциални грижиПроизводителиРецептиИнтервютаФизиологияНормативни актовеБотаника