Начало Е-Аптека Лекарства Фасовки и субстанции ХИМАКС КСЕРОФОРМ 50 гр.

КСЕРОФОРМ 50 гр.

Арт. #30064741

КСЕРОФОРМ 50 гр.

Xeroform е лекарствен продукт с антисептични и подсушаващи свойства, подходящ за употреба при заболявания на кожата и лигавиците. Има жълт цвят и слаба миризма. Практически не се разтваря във вода, етер, алкохол и хлороформ.
Дезинфекционният ефект на Xeroform се дължи на неговия бактерициден ефект върху микроорганизмите. Той се свързва с протеините в клетъчната мембрана, което води до смърт на микробните клетки. Ускорява лечението и регенерирането на засегнатите тъкани. Лекарството е ниско токсично, не дразни лигавиците и раните. Намира широко приложение в медицинската практика, заради способността си да "подсушава" раните. Също така помага за свиване на кръвоносните съдове, ограничаване на ексудацията, намаляване на възпалителния процес, понижаване на чувствителността и убиване на патогенните бактерии.

Индикации за употреба:
Употребата на Xeroform се препоръчва при гнойни рани, изгаряния, язви, екземи, подсичане и инфектирани хирургични рани. Дори има репелентно действие и отблъсква комарите.
Унгвент, съдържащ 3% Xeroform, се използва в офталмологичната практика при лезии и остри заболявания на зрителния орган.
Ксероформ може да бъде предписан за ускоряване зарастването на пъпчето при новородени. Изключително ефективен е при лечение на "памперс дерматит" (възпаление на кожата там, където тя е подложена на дълго триене, въздействие на влага и екскременти).

Опаковка: 50 гр.

Производител: ХИМАКС ФАРМА ЕООД, България.

Аналози на КСЕРОФОРМ 50 гр.

КОМЕНТАРИ КЪМ КСЕРОФОРМ 50 гр.

КСЕРОФОРМ 50 гр. Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФизиология