ХИМАКС

147 продукта
Сортирай:
На страница по:

"Химакс Фарма" ЕООД е съвременна, иновативна българска фармацевтична компания. Основана е през 1993 година в град София. Екипът се състои от дългогодишни специалисти с академична подготовка във фармацията и химическия инженеринг, в проучването, развитието, клиничното тестване на лекарствените продукти. Тяхна цел е създаване на качествени медикаменти за нуждите на хората.
"Химакс Фарма" ЕООД разполага със собствени производствени сгради, със съвременно оборудване и притежава нужния производствен капацитет и добра организация на работния процес, което е гаранция за стопроцентова реализация на доставките в срокове.

“Химакс Фарма” ЕООД работи по стандартите на Добрата Производствена Практика (GMP) и в съответствие с изискванията на българското законодателство. Сертифицирана е в съответствие с регулативните норми на Европейския съюз.

Фирмата е една от първите, получили разрешение за производство по европейски формат, съобразно изискванията на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това прави "Химакс Фарма" ЕООД лицензиран европейски производител и заема европейско нива в регистрите на Европейската агенция по лекарствата.

ДЕЙНОСТ

Основна задача на фирмата е да допринася за доброто здраве на хората, доставяйки им безопасни и ефективни лекарствени продукти. Безопасността на пациентите е гарантирана, тъй като се използват модерни технологии и системи и високи стандарти на Добра Производствена Практика.

ОБЛАСТИ НА ДЕЙНОСТ:

  • Производство на лекарствени продукти

- Течни дозирани форми: перорални течности, перорални капки, лечебни шампоани, сиропи, дермални разтвори и суспензии.

- Твърди дозирани форми: прахове за перорални разтвори и суспензии, дермални прахове, ефервесцентни прахове, прахове за сиропи, твърди желатинови капсули.

- Растителни лекарствени продукти

  • Дозиране и опаковане на помощни и активни вещества за екстемпоралната практика и болнична употреба
  • Производство на хранителни добавки
  • Възлагателно производство и анализ на лекарства.
  • Възлагателно производство и анализ на хранителни добавки.
  • Внос, търговия на едро и дистрибуция на суровини за химичната, фармацевтичната, козметичната и хранително-вкусовата промишленост и опаковки за лекарствени и козметични продукти.
  • R&D възлагане

- Разработка на технологии за лекарствени продукти.
- Разработка и валидиране на аналитични методики за активни и помощни вещества, както и за лекарства.
- Изготвяне на досиета за регистрации на лекарствени продукти.
- GMP консултации и документация.

Важно за фирмата са иновациите във фармацевтичните технологии, които се прилагат при разработката лекарствени продукти. Всички те се разработват според последните изисквания във фармацията и медицината и в съответствие със строгите регулаторни изисквания на ЕС.

Новата фирмена стратегия се основава на използването на технологиите на "drug delivery", с помощта на които лекарствата са по-удобни за пациентите, поради опростяване на режима на дозирането и подобряване начина на прием.
Технологиите са разработени и приложени в новите продукти на основата на metamizole sodium, paracetamol, piracetam и azithromycin. Новите методи, които се използват подобряват вкуса на активните вещества и повишават разтворимостта им във вода.
При технологията за дозирани форми в твърди желатинови капсули се разработват методи за регулиране профила на освобождаване, в зависимост от това какви свойства има активното вещество.

Интересът към технологиите за orally disintegrating tablets и orodispersible tablets постоянно нараства, затова фирмата насочва своите усилия към създаване на методи за производство на нова форма, основани икономически ефективен подход. Разработена е технология за orodispersible tablets, а в процес на проучване е технологията за miltefosine orodispersible tablets.

Продуктите се оценяват чрез пълно изследване, което е гаранция за това че са безвредни и ефикасни.

КАЧЕСТВО

Контролът върху качеството се осъществява в лаборатории, в които работят висококвалифицирани специалисти. Фирмата притежава своя микробиологична лаборатория, гарантираща микробиологична чистота на продуктите.
Във всяка лаборатория (аналитична, хроматографска и микробиологична) има обособени помещения, в които се намират всички необходими средства и методи за извършване на изключително точен качествен контрол и анализ.

Лабораториите са оборудвани със съвременна лабораторна техника за производство. Екипът постоянно повишава квалификацията си чрез обучения и семинари, на които овладява нови методики.

Държава: България

Източник на информация и снимки: http://www.chemaxpharma.com 

© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook