Начало Е-Аптека Храни Напитки BEBELAN ТРАПЕЗНА ВОДА БЕБЕЛАН 1.5 л.

ТРАПЕЗНА ВОДА БЕБЕЛАН 1.5 л.

Арт. #30059576
1.40 лв.
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
5.0, 1 глас
Виж всички от BEBELAN ›Виж всички Напитки ›

ТРАПЕЗНА ВОДА БЕБЕЛАН 1.5 л.

Висококачествена, кристално-чиста вода, специално създадена за кърмачета. Добива се от строго контролирания и екологично чист извор Калугерица, разположен в Национален Парк Пирин на 1,470 метра надморска височина. С ниска минерализация и приятна мекота - възможно най-добрата вода за бебета и деца под 8 години. Може да се консумира от бременни жени, кърмачки и всички, които внимават какво ядат и пият и искат да водят здравословен начин на живот.

Защо е толкова важно водата да бъде с ниска минерализация?

  • Според указания на ЕС децата на възраст до 7 години не трябва да пият вода с обща минерализация над 120 мг./л.;
  • Ниските нива на Натрий и ниската обща минерализация влияят благоприятно върху здравето на храносмилателната и отделителната система, и най-вече върху незрелите жлъчка и бъбреци;
  • Високите нива на Калий могат да предизвикат хиперактивност у малките деца;
  • Ако бебета и деца на възраст под 8 години приемат високи нива на Флуорид, това може да доведе до проблеми със зъбите или т.нар. флуороза. Доказано е, че нива над 6 - 10 мг. / л. водят до развитие на флуороза на костите.

Водата BEBELAN е с обща минерализация 75,2 мг./л. - практически най-ниската минерализация за естествено добивана вода в нашата страна. Съдържанието на Флуорид и Натрий също е най-ниско в сравнение с всички останали български бутилирани води.
Още едно предимство на ниската минерализация на водата е, че тя не оказва ефект върху баланса на минералите и солите при приготвяне на мляко или друга храна за кърмачета.

Водата BEBELAN има ниска обща минерализация, но въпреки това съдържа значителни количества от определени минерали:

  • Магнезият е в доста по-висока концентрация от тази на останалите натурални и бутилирани води в България. Този минерал регулира работата на храносмилателната система и влияе благоприятно на бебета, които страдат от колики;
  • Нивото на калция, така важен за здравето на костите и зъбите, е 8,4 мг. / л. - доста по-високо от това в другите български натурални води - и заедно с това достатъчно ниско, за да не създаде проблеми с черния дроб и бъбреците.

Химичен състав:

Съдържание  за 1 литър
Енергийно съдържание 0 kj
Oбща минерализация 75,2 mg
Електропроводимост 83 µS/см.
АНИОНИ:  
Флуорид (F) 0.10
Хлорид (Cl) 0.31
Сулфат (SO4) 3.20
Хидрокарбонат (HCO3) 40.90
Нитрит (NO2) 0.01
Нитрат (NO3 0.95
КАТИОНИ  
Амоний (NH4) 0.01
Натрий (Na) 2.00
Калий (К) 0.50
Калций (Са) 8.38
Магнезий (Mg) 2.04

Употреба: Трапезна вода Бебелан може да бъде директно употребявана без преваряване за пиене или за приготвяне на храна за бебета до 48 часа след отваряне на бутилката. След този период е добре тя да се преварява.

Опаковка: 1500 мл.

Произведено в: ЕС за Бебелан ООД, България.

Аналози на ТРАПЕЗНА ВОДА БЕБЕЛАН 1.5 л.

КОМЕНТАРИ КЪМ ТРАПЕЗНА ВОДА БЕБЕЛАН 1.5 л.

ТРАПЕЗНА ВОДА БЕБЕЛАН 1.5 л. Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаИсторияЛюбопитноЛайфстайлНовиниЗаведенияХранене при...ВидеоХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиФизиологияСпорт и туризъмНормативни актовеРецептиСпортАлтернативна медицинаДиетиБотаникаПроизводителиЛеченияОрганизацииПсихологияТестовеСоциални грижиКлинични пътекиСпециалисти