Начало Е-Аптека Храни Напитки BEBELAN ТРАПЕЗНА ВОДА БЕБЕЛАН 1.5 л.

ТРАПЕЗНА ВОДА БЕБЕЛАН 1.5 л.

Арт. #30059576
1.40 лв.
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
5.0, 1 глас
Виж всички от BEBELAN ›Виж всички Напитки ›

ТРАПЕЗНА ВОДА БЕБЕЛАН 1.5 л.

Висококачествена, кристално-чиста вода, специално създадена за кърмачета. Добива се от строго контролирания и екологично чист извор Калугерица, разположен в Национален Парк Пирин на 1,470 метра надморска височина. С ниска минерализация и приятна мекота - възможно най-добрата вода за бебета и деца под 8 години. Може да се консумира от бременни жени, кърмачки и всички, които внимават какво ядат и пият и искат да водят здравословен начин на живот.

Защо е толкова важно водата да бъде с ниска минерализация?

  • Според указания на ЕС децата на възраст до 7 години не трябва да пият вода с обща минерализация над 120 мг./л.;
  • Ниските нива на Натрий и ниската обща минерализация влияят благоприятно върху здравето на храносмилателната и отделителната система, и най-вече върху незрелите жлъчка и бъбреци;
  • Високите нива на Калий могат да предизвикат хиперактивност у малките деца;
  • Ако бебета и деца на възраст под 8 години приемат високи нива на Флуорид, това може да доведе до проблеми със зъбите или т.нар. флуороза. Доказано е, че нива над 6 - 10 мг. / л. водят до развитие на флуороза на костите.

Водата BEBELAN е с обща минерализация 75,2 мг./л. - практически най-ниската минерализация за естествено добивана вода в нашата страна. Съдържанието на Флуорид и Натрий също е най-ниско в сравнение с всички останали български бутилирани води.
Още едно предимство на ниската минерализация на водата е, че тя не оказва ефект върху баланса на минералите и солите при приготвяне на мляко или друга храна за кърмачета.

Водата BEBELAN има ниска обща минерализация, но въпреки това съдържа значителни количества от определени минерали:

  • Магнезият е в доста по-висока концентрация от тази на останалите натурални и бутилирани води в България. Този минерал регулира работата на храносмилателната система и влияе благоприятно на бебета, които страдат от колики;
  • Нивото на калция, така важен за здравето на костите и зъбите, е 8,4 мг. / л. - доста по-високо от това в другите български натурални води - и заедно с това достатъчно ниско, за да не създаде проблеми с черния дроб и бъбреците.

Химичен състав:

Съдържание за 1 литър
Енергийно съдържание0 kj
Oбща минерализация75,2 mg
Електропроводимост83 µS/см.
АНИОНИ: 
Флуорид (F)0.10
Хлорид (Cl)0.31
Сулфат (SO4)3.20
Хидрокарбонат (HCO3)40.90
Нитрит (NO2)0.01
Нитрат (NO30.95
КАТИОНИ 
Амоний (NH4)0.01
Натрий (Na)2.00
Калий (К)0.50
Калций (Са)8.38
Магнезий (Mg)2.04

Употреба: Трапезна вода Бебелан може да бъде директно употребявана без преваряване за пиене или за приготвяне на храна за бебета до 48 часа след отваряне на бутилката. След този период е добре тя да се преварява.

Опаковка: 1500 мл.

Произведено в: ЕС за Бебелан ООД, България.

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ТРАПЕЗНА ВОДА БЕБЕЛАН 1.5 л.

КОМЕНТАРИ КЪМ ТРАПЕЗНА ВОДА БЕБЕЛАН 1.5 л.

ТРАПЕЗНА ВОДА БЕБЕЛАН 1.5 л. Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЛюбопитноЛайфстайлНовиниИсторияЗаведенияХрани и ястияЗдравни съветиСпорт и туризъмСнимкиДиетиНормативни актовеРецептиХранене при...Алтернативна медицинаСпортБотаникаПроизводителиЛеченияОрганизацииПсихологияСоциални грижиКлинични пътекиСпециалисти