Начало Е-Аптека Хранителни добавки Стави и кости JARROW FORMULAS INC ДЖАРОУ ФОРМУЛАС МСМ (МЕТИЛ - СУЛФОНИЛ - МЕТАН) капсули 1000 мг. * 200

ДЖАРОУ ФОРМУЛАС МСМ (МЕТИЛ - СУЛФОНИЛ - МЕТАН) капсули 1000 мг. * 200

Арт. #30059573
51.00 лв.
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
5.0, 1 глас
Виж всички от JARROW FORMULAS INC ›Виж всички Стави и кости ›

ДЖАРОУ ФОРМУЛАС МСМ (МЕТИЛ - СУЛФОНИЛ - МЕТАН) капсули 1000 мг. * 200

Съединението MSM (метил-сулфонил-метан или диметилсулфон) представлява полезна и безопасна хранителна добавка. Многобройни проучвания доказват благотворния му ефект върху кожата, косата, ноктите и стомашно-чревното здраве. Метил-сулфонил-метанът помага при алергии, артрит и ставни болки.
Налице са множество научни доказателства за потвърждаване и обяснение на ползите от МСМ. Хранителната добавка на Jarrow Formulas съдържа възможно най-качествения източник на бионалична сяра.

MSM: Източник на сяра и антиоксидант
Много от ползите при консумация на лук, чесън и кръстоцветни зеленчуци (като зеле и броколи) се дължат на факта, че те съдържат сяра. Сяро-съдържащите аминокиселини (метионин, цистеин и таурин) са от съществено значение за нормалното протичане на метаболизма и са основни градивни елементи на кожата, хрущялите и сухожилията.
MSM е стабилен, биодостъпен източник на сяра от морски и сухоземни растения. Водораслите и фитопланктонът съдържат големи количества от минерала. Земните растения участват в т.нар. "цикъл на сярата", в който тя се поема от почвата, освобождава се в атмосферата и се окислява до диметилсулфоксид (DMSO) - източник на МСМ. ДМСО и МСМ се връщат в почвата с дъжда, за да завършат цикъла. Пресните растения съдържат метил-сулфонил-метан, макар че голямо количество от него се губи при неправилната им обработка и съхранение.
Много от ефектите на МСМ вероятно се дължат на способността на сярата да неутрализира свободните радикали и да извлича тежките метали. Серните съединения, също така, транспортират метилови групи и антиоксидантни минерали в тялото, които служат за различни цели.

Сярата - изключително важна за здравето на ставите
Сярата е необходима за възстановяване и поддържане на ставите и съединителната тъкан. Всички живи организми съдържат големи количества MSM в телата си. 85% от сярата се осигурява именно от метил-сулфонил-метана и подобни на него съединения. В своята кръвоносната система всеки възрастен индивид има около 0.2 ppm MSM.
МСМ помага за поддържане здравето на ставите и сухожилията по няколко начина. Например, ноктите на хората, страдащи от артрит, съдържат по-малки количества цистин от нормалното. Вследствие на това те са крехки, меки и лесно чупливи. На 100 пациенти с артрит интравенозно се влива сяра. При голяма част от тях болките утихват, а нивата на цистин в ноктите достигат до нормалните.
Допълнителният прием на сяра под формата на хранителна добавка, също така, засилва синтеза на хрущял, който спомага за възстановяване на тъканите. Съвсем наскоро проучване на UCLA установи, че MSM е наистина полезен в това отношение.

Връзката между червата и имунната система
За цялостното здраве на организма е изключително важно да се предотврати преминаването на токсините и точно определени протеини през червата в кръвния поток. Този процес се нарича синдром на "пропускливите черва". Интересен е фактът, че метил-сулфонил-метанът подобрява състоянието при запек и алергии. Проучвания върху животни показват, че допълнителният прием на МСМ влияе благоприятно върху здравето на храносмилателната система.
Лигавицата на червата се възстановява за по-дълъг период от време: 3 - 4 дена. Невъзможността да се синтезират подходящи строителни блокове (напр. глюкозамин сулфат) води до изтъняване на стените на червата. Това позволява на токсините и неразградените протеини да попаднат в кръвния поток. Проучванията върху животни показват, че стомашно-чревните бактерии помагат за изграждането на аминокиселини от сярата, съдържаща се в метил-сулфонил-метана. Това влияе благоприятно върху здравето на храносмилателната система и метаболизма. Органичната сяра участва в синтеза на таурин - така важен за функциите на жлъчката и други физиологични процеси. Тази аминокиселина се среща във високи концентрации в мозъка, сърцето, червата и скелетните мускули. MSM участва, също така, в синтеза на цистеин, компонент на глутатиона - главният антиоксидант и неутрализатор на тежките метали в организма.
МСМ помага за намаляване на отрицателното въздействие на различни токсини в червата и други органи на тялото. Имуномодулиращите ефекти на съединението се дължат на свойствата на сярата да неутрализира свободните радикали и тежките метали в организма.

Предназначение:

 • Доставя биоактивна сяра, важен антиоксидантен минерал, който подпомага синтеза на протеини;
 • Подкрепя производството на гликозаминогликани и мукополизахариди - прекурсори на колаген, хрущял и съединителна тъкан;
 • Повишава синтеза на хондроитин сулфат и хиалуронова киселина;
 • Подхранва ставите, сухожилията, костите, кожата и косата;
 • Помага за синтеза на синовиална течност;
 • Поддържа здравето на чревната лигавица;
 • Подпомага производството на таурин и жлъчен сок.

Състав:
Съдържание на 1 капсула:

 • Opti MSM (Метил-сулфонил-метан) - 1000 мг.

Помощни вещества: Магнезиев стеарат (от растителен източник), Хидроксипропилметилцелулоза (капсула).

Не съдържа: Соя, глутен, пшеница, мляко, риба, яйца, миди, черупкови плодове, фъстъци.

Начин на употреба:
Приемайте по 1 капсула 1 - 3 пъти дневно или както Ви е посъветвал Вашият лекар.

Преди да започнете употреба, извършете консултация с лекар:

 • ако страдате от заболяване;
 • при бременност;
 • при кърмене;
 • ако правите опити за зачеване;
 • ако нямате навършени 18 години;
 • ако приемате лекарства (особено антиепилептични медикаменти и химиотерапия).

Съхранение: Далече от достъп на деца.

Опаковка: 200 капсули.

Производител: Jarrow FORMULAS, САЩ.

Аналози на ДЖАРОУ ФОРМУЛАС МСМ (МЕТИЛ - СУЛФОНИЛ - МЕТАН) капсули 1000 мг. * 200

КОМЕНТАРИ КЪМ ДЖАРОУ ФОРМУЛАС МСМ (МЕТИЛ - СУЛФОНИЛ - МЕТАН) капсули 1000 мг. * 200

ДЖАРОУ ФОРМУЛАС МСМ (МЕТИЛ - СУЛФОНИЛ - МЕТАН) капсули 1000 мг. * 200 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияЛеченияЗдравни съветиЛюбопитноАлтернативна медицинаСпециалистиСпортБотаникаХранене при...СнимкиНовиниЛайфстайлМедицински изследванияРецептиКлинични пътекиЕ-тата в хранитеПатологияИсторияЗаведенияИнтервютаПроизводителиНормативни актовеОткрития