Начало Е-Аптека Хранителни добавки Пробиотици и храносмилане Храносмилане JARROW FORMULAS INC ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ДЖАРОЗИМС ПЛЮС ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ капсули * 100

ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ДЖАРОЗИМС ПЛЮС ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ капсули * 100

Арт. #30059274

ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ДЖАРОЗИМС ПЛЮС ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ капсули * 100

Голяма част от храносмилателните ензими се произвеждат от панкреаса и всеки от тях притежава специфични функции:

 • Липазите са храносмилателни ензими, срещащи се в растенията, млечните продукти, бактериите и плесените. Те помагат за смилане на мазнините чрез хидролизирането им в тънките черва;
 • Амилазите разграждат нишестето и сложните въглехидрати, превръщайки ги в използваеми молекули захар;
 • Протеазите хидролизират пептидните връзки, които свързват аминокиселините в полипептиди и протеини.

Тези 3 класа ензими са от решаващо значение за способността на тялото ни да преобразува храната, която ядем, в енергия и хранителни вещества, необходими за нашето оцеляване, растеж и развитие.
Изследвания върху хора и животни показват, че нивата на храносмилателните ензими, произвеждани от панкреаса, намаляват с възрастта. Неоптималната функция на жлезата, причинена от различни фактори, също влияе негативно върху производството на ензими, което води до лошо храносмилане и непълно усвояване на храната. Този проблем може да бъде разрешен чрез допълнителен прием на Панкреатин - панкреас от свине или говеда, който съдържа липаза, протеаза и амилаза. Jarro-Zymes Plus използва само свински панкреатин, който е най-близък до този, произвеждан от човешкото тяло.

Панкреатин
Панкреатинът е много добър източник на липаза. Ето защо допълнителният му прием под формата на хранителна добавка намалява количеството мазнини в изпражненията, подобрява храносмилането и цялостното здравословно състояние на хора с неоптимална функция на панкреаса. В двойно-сляпо проучване, свързано с употребата на липаза от панкреатин, здрави индивиди увеличават храносмилателния си комфорт след консумация на храни, богати на мазнини. Част от ползите, вследствие приема на ензима, може би са резултат от поддържане производството на холецистокинин (CCK) - хормон, произвеждан от стомашно-чревния тракт, който стимулира секрецията на жлъчен сок и смилането на мазнините. Панкреатинът много бързо напуска
стомаха по време на самия храносмилателен процес. Хората, които приемат продукти, съдържащи ензими, ще постигнат по-добри резултати ако ги вземат по време на хранене.

Алфа-галактозидаза
Хората, които имат проблеми с храносмилането, страдат от диспепсия, метеоризъм и подуване на корема. Пациентите свързват тези симптоми с прекомерното образуване на газове в стомашно-чревния тракт. Двойно-сляпо, плацебо-контролирано проучване, фокусирано върху метеоризма, изследва начина, по който ензима алфа-галактозидаза, извлечен от гъби, влияе върху здрави индивиди. Доброволци приемат 300 или 1200 единици алфа-галактозидаза или плацебо, докато се хранят (менюто им се състои от 420 гр. боб). На лице са положителни резултати по отношение на следните критерии: екскреция на водорода чрез дишане, подуване, тежест, коремна болка, дискомфорт, метеоризъм и диария. Ясно е, че алфа-галактозидазата подобрява функциите на храносмилателната система, възвръщайки комфорта след прием на храни, богати на ферментиращи въглехидрати и може да бъде полезна при хора, страдащи от прекомерно образуване на газове.

Други ползи от приема на хранителната добавка Jarro-Zymes Plus
Панкреатинът в продукта осигурява протеолитични ензими (т.н. протеази), които освен че подпомагат храносмилането, представляват регулатори и модулатори на възпалителния отговор. Много проучвания показват техните положителните ефекти в този аспект. Благодарение на тези си свойства, хранителната добавка Jarro-Zymes би помогнала на атлети и спортисти при различни по вид и тежест наранявания. За да се постигне този ефект, обаче, продуктът трябва да се приема на празен стомах, за да могат ензимите да се абсорбират в организма, вместо да се използват в червата.

Абсорбация
Един от основните проблеми при допълнителния прием на храносмилателни ензими е, че те се усвояват преди да повлияят на храносмилането. През 1986 г. в Мексико е проведено проучване именно в тази връзка. То доказва, че храносмилателните ензими могат да преминат през лигавицата и субмукозните слоеве на червата, когато са "опаковани" в липозоми. Заради своя размер, липозомите имат много малко повърхностно напрежение, благодарение на което преминават през червата и достигат до лимфните рецептори. Това позволява приетите под формата на добавка ензими да достигнат непокътнати до храносмилателния тракт и да бъдат използвани когато и където е необходимо.

За кого е подходяща хранителната добавка Jarro-Zymes Plus:

 • За по-възрастни хора, при които нивата на храносмилателни ензими, произвеждани от панкреаса, са намалели;
 • За здрави индивиди, при консумация на по-големи количества храна.

Хранителната добавка ускорява и улеснява храносмилателния процес.

Какво отличава продукта от останалите на пазара?

 • Съдържа сходни на човешките панкреатични ензими;
 • По-богат е на липаза от другите добавки на пазара;
 • Много по-добър от растителните ензими;
 • Улеснява разграждането на бобовите растения.

Активни съставки:

 • Липаза - подпомага разграждането на мазнините;
 • Амилаза - подпомага разграждането на нишестето;
 • Протеаза - подпомага разграждането на протеините;
 • Алфа-галактозидаза - подпомага разграждането на боба и бобовите растения - основните причинители на газове в храносмилателния тракт, поддържа комфорта на гастро-интестиналния тракт и лекува възпаленията.

Състав на 1 капсула:

 • Панкреатични ензими (от свине) - 445 mg;
  • Липаза - 10 000 USP Units;
  • Протеаза - 55 000 USP Units;
  • Амилаза - 55 000 USP Units;
 • Алфа галактозидаза - 25 mg.

Помощни вещества: Силициев диоксид, калциев глюконат, Д-манитол, магнезиев стеарат (от растителен източник), малтодекстрин, целулоза, желатин (капсула).

Не съдържа: Пшеница, соя, глутен, мляко, риба, яйца, миди, фъстъци и черупкови плодове.

Начин на употреба:
Вземайте от 1 до 3 капсули с всяко хранене или както Ви е посъветвал Вашият лекар. Не дъвчете капсулите. Преглътнете ги бързо с течност по Ваш избор.

Преди да започнете употреба, извършете консултация с лекар:

 • ако страдате от някакво заболяване;
 • при бременност;
 • при кърмене;
 • ако правите опити за зачеване;
 • ако нямате навършени 18 години;
 • ако приемате лекарства.

Внимание!
Съхранявайте на недостъпно за деца място.

Опаковка: 60 капсули.

Производител: Jarrow FORMULAS, САЩ.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ НА ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ДЖАРОЗИМС ПЛЮС ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ капсули * 100

 • Умерено клинично значими взаимодействия (40)
Виж подробно всички ›

Аналози на ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ДЖАРОЗИМС ПЛЮС ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ капсули * 100

КОМЕНТАРИ КЪМ ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ДЖАРОЗИМС ПЛЮС ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ капсули * 100

ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ДЖАРОЗИМС ПЛЮС ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ капсули * 100 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):Здравни съветиБотаникаСпортСъставкиИсторияАлтернативна медицинаЛюбопитноНовиниЛеченияМедицински изследванияЕ-тата в хранитеЛайфстайлРецептиИнтервютаСнимкиПроизводителиНормативни актовеОткрития