Начало Е-Аптека Хранителни добавки Пробиотици и храносмилане Храносмилане JARROW FORMULAS INC ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ДЖАРОЗИМС ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ ЗА ГЛУТЕН капсули * 60

ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ДЖАРОЗИМС ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ ЗА ГЛУТЕН капсули * 60

Арт. #30059273

ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ДЖАРОЗИМС ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ ЗА ГЛУТЕН капсули * 60

Все по-голям брой хора изпитват симптоми на гастроинтестинален дискомфорт при консумация на глутен-съдържащи храни като пшеница, овес, ръж, ечемик и лимец. Избягването на този вид хранителни продукти може да предотврати нежеланите симптоми. Често пъти, обаче, храни, за които изобщо не предполагаме, съдържат значителни количества протеини. Тяхната консумация е неизбежна и нежеланите симптоми отново са на лице. Освен това преминаването на частично разграден или неразграден глутен през червата и чревната бариера може да доведе до допълнителни проблеми, сред които и развитието на свръхчувствителност или алергии към определени хранителни вещества.
Тази хранителна добавка на Jarrow Formulas съдържа уникална комбинация от бактериални и гъбични храносмилателни ензими за по-лесно смилане на глутена в комбинация с ензимна смес от ендо и екзо-пептидази. Всички тези съставки разграждат протеините на по-малки пептиди и аминокиселини и подпомагат бързото и ефективно разграждане на глиадина - основната фракция на глутена, провокираща отговор от страна на имунната система - на по-малки съставки части, които успешно достигат до тънките черва. При прием на продукта 96% от глутена се усвоява в рамките на 60 минути, което е 30% по-бързо в сравнение с останалите хранителни добавки на пазара, съдържащи ензими. Двойно-сляпо, плацебо-контролирано проучване сред хора установява, че се подобряват в значителна степен и голяма част от общите оплаквания, свързани с дейността на храносмилателната система. Намаляват тежестта и честотата на неприятните симптоми, характерни за гастро-интестиналния тракт, при непоносимост към глутен.

Какво всъщност е глутенът?
Глутенът е съединение, което се състои от 4 компонента: глобулани, албумини, глутенин и глиадин. Счита се, че последният, а именно глиадинът, провокира отговор от страна на имунната система, вследствие на който се появява свръхчувствителност към глутена. Съединението е изградено от сложни протеинови молекули, съдържащи хиляди аминокиселинни вериги. Съдържа и пролин в големи количества, което е и причината да бъде така устойчив при попадане в стомашно-чревния тракт. Когато глутенът не е напълно разграден, аминокиселинните връзки в молекулите остават. Протеинът се смила частично, което причинява редица неприятни симптоми.

Протеаза, извлечена от гъбата Aspergillus niger
Последните проучвания показват, че определени ензими като протеазата, защитават ефективно здравето на червата и лигавицата на храносмилателния тракт. AN-PEP (Aspergillus niger prolyl endoprotease) се различава от всички останали, защото остава стабилен в среда с рН 2. Ето защо не се деактивира от киселинната среда в стомаха. В проучване от 2006 г. AN-PEP разгражда пептидите на глутена 60 пъти по-бързо от пролил олигопептидазата. Проведено е рандомизирано, двойно-сляпо, плацебо-контролирано пилотно проучване, в което 14 души ядат по 1 препечена филийка, която съдържа около 7 гр. глутен. Заедно с нея те приемат и AN-PEP в продължение на 2 седмици. Резултатите показват, че употребата на ензима е безопасна и се понася много добре от организма. Освен това AN-PEP разгражда глутена преди той да попадне в дванадесетопръстника и е ефективен независимо от количеството консумирана храна. Други изследвания показват, че Aspergillopepsin (ASP) подпомага изхвърлянето от организма на умерени количества глутен от пълнозърнест хляб в присъствието на дипептидил Пептидаза IV (DPPIV) от гъбата Aspergillus oryzae.

Дипептидил пептидаза IV (DPPV)
Съединението Дипептидил пептидаза IV или DPP-IV принадлежи към класа на екзопептидазите, които са вид протеолитични ензими. Това е един от малко ензими, способни да улеснят разграждането на протеините, богати на пролин и полипептиди. DPP-IV подпомага смилането на глиадина, глутена и казеина.

Кой би могъл да се възползва от продукта?
Хранителната добавка е подходяща за всеки, който иска да подпомогне храносмилателната си система да разгради ефективно глутена и да запази комфорта при прием на богати на протеина храни.

Характеристики на хранителната добавка:

 • Съдържа ензими, извлечени от бактерии и гъби, които подпомагат разграждането на глутена;
 • Уникалната комбинация от протеолитични ензими е насочена както към вътрешните, така и към външните пептидни връзки, които изграждат глутеновия протеин;
 • При прием на продукта 96% от глутена се усвоява в рамките само на 60 минути.

Състав на 1 капсула:

 • Glutalytic - Бленд от ензими (Ендо- и Екзопептидази: Proteases, Aspergillopepsin и DPP IV*) - 170 mg.

Помощни вещества: Средноверижни триглицериди, малтодекстрин, силициев диоксид, тапиока декстрин, хидроксипропилметилцелулоза (капсула).

Не съдържа: Пшеница, соя, глутен, мляко, риба, яйца, миди, фъстъци и черупкови плодове.

Начин на употреба:
Вземайте от 1 до 3 капсули преди всяко хранене, съдържащо глутен, или както Ви е посъветвал Вашият лекар. Една капсула ще подпомогне смилането на до 20 гр. от протеина в рамките на 90 минути.

Преди да започнете употреба, извършете консултация с лекар:

 • ако страдате от някакво заболяване;
 • при бременност;
 • при кърмене;
 • ако правите опити за зачеване;
 • ако нямате навършени 18 години;
 • ако приемате лекарства.

Внимание!
Ако страдате от Целиакия не разчитайте на продукта да Ви помогне при консумация на храни, съдържащи глутен.
Съхранявайте на недостъпно за деца място.

Опаковка: 60 капсули.

Производител: Jarrow FORMULAS, САЩ.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ НА ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ДЖАРОЗИМС ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ ЗА ГЛУТЕН капсули * 60

 • Умерено клинично значими взаимодействия (2)
Виж подробно всички ›

Аналози на ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ДЖАРОЗИМС ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ ЗА ГЛУТЕН капсули * 60

КОМЕНТАРИ КЪМ ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ДЖАРОЗИМС ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ ЗА ГЛУТЕН капсули * 60

ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ДЖАРОЗИМС ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ ЗА ГЛУТЕН капсули * 60 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):ЛеченияБотаникаЗдравни съветиСпортНовиниХранене при...ЛюбопитноСнимкиМедицински изследванияРецептиЛайфстайлОрганизацииДиетиСъставкиИсторияАлтернативна медицинаЕ-тата в хранитеСимптомиИнтервютаПроизводителиОткритияНормативни актове