Начало Е-Аптека Хранителни добавки Стави и кости JARROW FORMULAS INC ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА капсули * 120

ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА капсули * 120

Арт. #30059259

ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА капсули * 120

Хиалуроновата киселина осигурява течната матрица за смазване на ставите. Подпомага хидратацията и възстановяването на кожата. Тази хранителна добавка на Jarrow Formulas представлява нискомолекулен препарат, получен вследствие на биологична ферментация. Клинично документирано е, че е бионалична и подобрява овлажняването на кожата.

Механизми на действие
Хиалуроновата киселина е основен компонент на извънклетъчната матрица и играе важна роля за регенерация на тъканите. Доказано е, че влияе благоприятно при лечение на рани, възпалителни състояния, заличаване на белези и много други здравословни проблеми. Под влияние на ензима хиалуронидаза и засиления клетъчен метаболизъм, естествено съдържащата се в човешкия организъм хиалуронова киселина се разгражда много бързо, на което се дължи и изключително краткият й живот в тъканите.
Хиалуроновата киселина е от голямо значение за кожата и съединителната тъкан. Хрущялът, както и повечето тъкани в човешкото тяло, се състои предимно от вода. 20 - 35 % от него са колаген и протеогликани. Заедно всички тези компоненти формират матрицата на хрущяла. Колагенът изгражда неговата структура, а протегликаните образуват желатиновата мрежа, която запълва тази структура. Хиалуронанът е един от основните компоненти на синовиалната течност на ставите. Хиалуроновите молекули са изключително дълги, поради което служат като структурни "гръбнаци" или "стволове" на протеогликаните, съдържащи се в хрущялната тъкан. Към всяка молекула са прикрепени голям брой протеогликанови субединици.
Изключително важно свойство на протеогликановите молекули е афинитетът им към водата. Когато върху тях не се упражнява налягане, те я абсорбират, след което при определени обстоятелства се освобождават от нея. В резултат на това между ставите се формира своеобразна "възглавничка", което не позволява костите да се търкат една в друга.
Ефектът е сходен с този на хидравличните цилиндри, използвани за амортисьори на автомобилите: когато колата премине през неравност, цилиндърът бавно освобождава течност към резервоара, която поема голяма част от удара. В противен случай цялата сила се поема от колата. След това течността се връща обратно от резервоара в камерата на цилиндъра. Протегликаните освобождават и поглъщат водата по подобен начин, което предпазва ставите.
Хиалуроновата киселина, също така, помага за запазване на влагата в кожата, намалява бръчките и поддържа еластичността й. Водата е изключително важна за "правилното хранене" на кожата. Също така й помага да изхвърли отпадъчните вещества. Ролята й е сходна с тази, която синовиалната течност има за ставите. Извънклетъчната матрица на кожата се състои от хиалуроновата киселина и други гликозаминогликани, комбинирани с колаген и еластин.
Кожата трябва да бъде снабдявана с адекватни количества хиалуронова киселина всеки ден. За постигане на максимални резултати приемът на съединението под формата на хранителна добавка трябва да продължи от 2 до 4 месеца.

Кой би могъл да се възползва от този продукт?
Хранителната добавка е предназначена за всички, които искат да се погрижат за здравето на кожата и ставите си.

Характеристики на продукта:

  • Съдържа хиалуронова киселина с ниско молекулярно тегло, получена вследствие на биологична ферментация;
  • С подобрена бионаличност;
  • С гаранция за чистота на суровината.

Състав на 2 капсули:
Хиалуронова киселина - 100 mg.

Помощни вещества: Хидроксипропилметилцелулоза (капсула), целулоза, магнезиев стеарат (от растителен клас) и силициев диоксид.

Не съдържа: Мляко, глутен, пшеница, соя, риби, миди, яйца, черупкови плодове и фъстъци.

Начин на употреба:
Приемайте по 2 капсули 1 - 2 пъти на ден или както Ви е посъветвал лекар.

Преди да започнете употреба, извършете консултация с лекар:

  • ако страдате от някакво заболяване;
  • при бременност;
  • при кърмене;
  • ако правите опити за зачеване;
  • ако нямате навършени 18 години;
  • ако приемате лекарства.

Внимание!
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.

Опаковка: 120 капсули.

Производител: Jarrow FORMULAS, САЩ.

Аналози на ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА капсули * 120

КОМЕНТАРИ КЪМ ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА капсули * 120

ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА капсули * 120 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФармакологични групи (Активни съставки):ЛайфстайлБотаникаЛеченияЛюбопитноЗдравни съветиСпортАлтернативна медицинаХранене при...НовиниСнимкиМедицински изследванияСпециалистиКлинични пътекиЗаведенияПроизводителиХрани и ястияИнтервютаИсторияНормативни актовеОткритияПатологияФизиологияВидео