Начало Е-Аптека Хранителни добавки Диабет и ендокринна система Диабет и висока кръвна захар HERBAL HILLS ХЕРБАЛ ХИЛС ГОРЧИВ ПЪПЕШ капсули * 60

ХЕРБАЛ ХИЛС ГОРЧИВ ПЪПЕШ капсули * 60

Арт. #30059245

ХЕРБАЛ ХИЛС ГОРЧИВ ПЪПЕШ капсули * 60

Растението Горчив пъпеш (на латински Momordica Charantia) съдържа най-малко 3 различни групи съединения, които проявяват клинично доказано хипогликемично (понижаващо кръвната захар) действие. Билката, също така, успокоява нервната система и има лек противовъзпалителен ефект. Употребата й няма негативните странични ефекти, характерни за традиционните лекарства за диабет.
Изследване на Д. Джеймс (директор на Програмата за борба с наднорменото тегло и диабета към Медицинския институт „Garvan” в Сидни / Австралия) твърди, че Горчивият пъпеш съдържа 4 биоактивни компонента, които активират протеина AMPK, който регулира енергийния метаболизъм и покачва нивото на глюкозата. Тези процеси при хората, страдащи от диабет, са "функционално разстроени".
Горчивият пъпеш съдържа още една важна съставка - лектин, която притежава инсулино-подобно действие, дължащо се на неговите 2 взаимосвързани рецептори за инсулин. Това вещество намалява концентрацията на глюкоза в кръвния поток, въздействайки на периферните тъкани, и подобно на инсулина потиска апетита. На Лектина основно се дължи хипогликемичния ефект, който Горчивият пъпеш оказва върху човешкия организъм. Растението е един изключително ефективен начин за справяне със симптомите в началните фази на диабет.
Momordica Charantia оказва и друг благоприятен за човешкия организъм ефект, а именно повишава нивата на инсулин, засилва неговата чувствителност и възстановява увредените бета клетки. Растението не позволява абсорбация на глюкозата, като инхибира хидролазните ензими, отговорни за разграждането на сложните въглехидратни структури до по-прости монозахариди. Също така потиска активността на лактозата и малтозата в стомашно-чревния тракт.
Горчивият пъпеш стимулира синтеза на 2 важни хормона - адипонектин и тироиден хормон. Серумното ниво на първия регулира инсулиновата чувствителност. То е ниско при болни от диабет хора с наднормено тегло. Адипонектинът влияе и върху липидната обмяна. Когато нивата му в кръвния серум са ниски, това води до повишение на атерогенните малки плътни LDL-частици и триглицеридите.

Действие: Плодовете на растението Горчив пъпеш подпомагат естествените процеси на поддържане нивата на кръвна захар и липиди в кръвта. Хранителната добавка оказва благоприятен ефект върху естествените процеси на отделяне на отпадните продукти от метаболизма.

Съдържание и хранителни стойности в препоръчана доза за дневен прием /2 капсули/:

  • Горчив пъпеш (Momordica Charantia) екстракт от плод - 500 мг;
  • Горчив пъпеш (Momordica Charantia) плод на прах - 400 мг.

Други съставки: антислепващ агент, силициев диоксид Е551, твърда желатинова капсула

Начин на употреба: Приемайте по 1 капсула два пъти на ден на гладно. За по-добър ефект да се взема с топла вода.

Важно! Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното и рационално хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Ако сте бременна или кърмите, се консултирайте с лекар преди употреба.

Съхранение: Да се съхранява на хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина. Да не се използва, ако е нарушена целостта на опаковката.

Опаковка: 60 капсули.

Производител: Isha Agro Developers Pvt. Ltd., Индия.

Аналози на ХЕРБАЛ ХИЛС ГОРЧИВ ПЪПЕШ капсули * 60

КОМЕНТАРИ КЪМ ХЕРБАЛ ХИЛС ГОРЧИВ ПЪПЕШ капсули * 60

ХЕРБАЛ ХИЛС ГОРЧИВ ПЪПЕШ капсули * 60 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияБотаникаФизиологияЛеченияНовиниЗдравни съветиДиетиЛюбопитноМедицински изследванияИнтервютаАлтернативна медицинаСпортХранене при...ИсторияКлинични пътекиСъставкиЛайфстайлСнимкиВидеоХрани и ястияТестовеАнкетиЗаведенияОрганизацииСпециалистиЗдравни проблемиПсихологияПроизводителиНормативни актовеОткрития