Начало Е-Аптека Хранителни добавки Антиоксиданти JARROW FORMULAS INC ДЖАРОУ ФОРМУЛАС АЦЕТИЛ L-КАРНИТИН АРГИНАТ + АЛФА ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА капсули * 100

ДЖАРОУ ФОРМУЛАС АЦЕТИЛ L-КАРНИТИН АРГИНАТ + АЛФА ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА капсули * 100

Арт. #30058624

ДЖАРОУ ФОРМУЛАС АЦЕТИЛ L-КАРНИТИН АРГИНАТ + АЛФА ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА капсули * 100

Acetyl-L-Carnitine Arginate + Ala е хранителна добавка, която подпомага митохондриалното производство на енергия и съдържа антиоксиданти, работещи в синергия. Аминокиселината Л – Карнитин е изключително важна за метаболизма, нервите, мозъка, черния дроб, сърцето и сперматозоидите. Ацетилираната й форма ацетил–Л–Карнитин има способността най-ефективно да преминава през кръвно – мозъчната бариера. Благодарение на антиоксидантните си свойства, тя предпазва мозъчните неврони от увреждане, предизвикано от супероксидните радикали. Освен това участва и в други аспекти на невронния метаболизъм, тъй като молекулната й структура е подобна на тази на ацетилхолина (невротрансмитер). Ацетил Л-Карнитин повишава енергийното производство, като е доказано, че действа ефективно върху метаболизма на мастните киселини в митохондриите.
Полу-есенциалната аминокиселина Л-Аргинин се използва за синтезиране на азотен оксид. В организма тя се получава от Орнитин. В биоенергетиката аргининът е важен фактор, тъй като организмът го използва, за да произвежда Креатин.
ALCA (Ацетил-Л-карнитин аргинат) е нова хранителна добавка, която допълва карнитина и традиционните му предимства, като предлага потенциални ползи при отразяване нивата на азотен оксид. Продукт, който представлява изключителен напредък в областта на добавките, съдържащи Карнитин и Аргинин.
Алфа липоевата киселина (Alpha Lipoic Acid) или ALA е водно – и мастноразтворим антиоксидант необходим на пируват дехидрогеназата (комплекс в митохондриалния матрикс). Той осъществява връзката между гликолизата и ТСА (цикъл на Кребс).

Търговски марки и патенти:

 1. Ацетил-Л-Карнитин Аргинат дихидрохлорид е произведен от Sigma-tau Industries, S.p.A. (Рим, Италия). Притежава щатски патент # 6,703,042 и световен патент # EP1,202,956.
 2. Комбинацията от Ацетил-Л-Карнитин и Алфа Липоева киселина е патентована от Sigma-Tau Industries под патент на САЩ # 6,365,622.

Начин на употреба: 1 капсула до 3 пъти дневно или по лекарско предписание.

Съдържание в 1 капсула:

 • Ацетил-Л-Карнитин Аргинат дихидрохлорид - 500 мг;
  • Ацетил-Л-Карнитин - 200 мг;
  • Аргинин - 170 мг;
 • Алфа Липоева киселина - 100 мг.

Други съставки: целулоза, желатинова капсула, силициев диоксид, растителен източник - магнезиев стеарат.

Не съдържа: соя, черупкови плодове, млечни продукти, глутен, пшеница, миди, яйца, риба или фъстъци.

Внимание:
Консултирайте се с лекуващия Ви лекар, преди да започнете употреба, ако:

 • имате заболяване (най-вече хипотония или диабет);
 • приемате лекарства най-вече за контрол на кръвното налягане, кръвната захар или при диабет;
 • правите опити да заченете;
 • сте бременна;
 • кърмите;
 • сте непълнолетни.

Съхранение: На място недостъпно за деца.

Опаковка: 100 капсули.

Производител: Jarrow Formulas, САЩ.

Аналози на ДЖАРОУ ФОРМУЛАС АЦЕТИЛ L-КАРНИТИН АРГИНАТ + АЛФА ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА капсули * 100

КОМЕНТАРИ КЪМ ДЖАРОУ ФОРМУЛАС АЦЕТИЛ L-КАРНИТИН АРГИНАТ + АЛФА ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА капсули * 100

ДЖАРОУ ФОРМУЛАС АЦЕТИЛ L-КАРНИТИН АРГИНАТ + АЛФА ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА капсули * 100 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияЛеченияФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):Здравни проблемиЗдравни съветиЛюбопитноХранене при...Алт. медицинаПсихологияСпортЛайфстайлБотаникаДиетиСъставкиИсторияПроизводителиНовиниИзследванияИнтервютаКлинични пътекиСнимкиСпорт и туризъмСоциални грижиТестовеАнкетиЗаведенияОбразованиеСпециалистиНормативни актовеОрганизацииРецептиПатологияЕ-тата в хранитеКалкулаториХрани и ястияОткрития