Начало Е-Аптека Лекарства Фасовки и субстанции ХИМАКС УРОТРОПИН 50 гр. ХИМАКС

УРОТРОПИН 50 гр. ХИМАКС

Арт. #30056835

УРОТРОПИН 50 гр. ХИМАКС

Уротропинът (хексаметилентетрамин, хексамин, сух спирт, (CH26N4) е химично вещество, получено при реакцията между 6 мола формалдехид и 4 мола амоняк. Представлява бял кристален прах, външно наподобяващ готварската сол, но за разлика от нея вкусът му е горчиво парещ. Разтваря се лесно във вода и спирт. Необходимо е да се съхранява в сухи, тъмни и проветриви помещения. Може да се абсорбира през кожата и е възможно да предизвика алергични реакции при някои хора, които  обикновено се проявяват като обрив. Използва се както във ветеринарната, така и в хуманната медицина.
Като попадне в храносмилателния тракт, той се резорбира и преминава почти всички бариери в организма – кръвно-мозъчна, кръвно-очна и т.н. Попадайки на места, където има възпалителен процес, там където средата е кисела, уротропинът се разгражда при което се отделя формалдехид. Последният е един от най-мощните дезинфектанти, убиващи почти всички микроорганизми. Отделя се главно с урината и жлъчката. Доказано е, също така, че улеснява преминаването и разпределението в организма на  дадените едновременно с него лекарствени вещества, т.е. усилва ефекта им! Променяйки микросредата във възпалителното огнище, действа не само антисептично, но и десенсибилизиращо, т.е. намалява алергичната реакция. При външно приложение върху кожата намалява потенето.
Уротропинът се използва за лекуване на много патологични състояния в организма. На първо място това са заболяванията на млечната жлеза – както функционални нарушения, така и възпалителни. Други състояния, при които това химическо съединение показва добра ефективност, са възпаленията на очите (иридоциклити, кератити), които се съпровождат с  помътняването им и поява на петна. Уротропинът се прилага с успех при ставни заболявания (подуване на крайниците, куцота), копитни проблеми при животните,  възпаление на мозъка (енцефаломиелите, менингити), някои алергични  състояния (уртикария), протичащи с кожни раздразнения и сърбеж. При упорито протичащите възпалителни процеси в областта на пикочната  система (пиелонефрити и особено цистити) уротропинът е ефективен единствено, когато урината е с кисела реакция.

Опаковка: 50 гр.

Произход: Китай.

Аналози на УРОТРОПИН 50 гр. ХИМАКС

КОМЕНТАРИ КЪМ УРОТРОПИН 50 гр. ХИМАКС

УРОТРОПИН 50 гр. ХИМАКС Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)Анатомия