Начало Е-Аптека Медицински принадлежности Апарати и уреди Кръвно налягане Електронни с маншет PIC ЕЛЕКТРОНЕН АПАРАТ ЗА КРЪВНО НАЛЯГАНЕ PIC CLEAR RAPID

ЕЛЕКТРОНЕН АПАРАТ ЗА КРЪВНО НАЛЯГАНЕ PIC CLEAR RAPID

Арт. #30055565

ЕЛЕКТРОНЕН АПАРАТ ЗА КРЪВНО НАЛЯГАНЕ PIC CLEAR RAPID

PIC CLEAR RAPID е автоматичен апарат за измерване на кръвно налягане, създаден в съответствие с най-съвременните технологии. Редовната употреба на апарата позволява непрекъснато следене на кръвното налягане, но не може да замени прегледа от медицински специалист. Стойностите на кръвното налягане, измерени с него, отговарят на отчетените от специалист, използващ метода на прослушване със стетоскоп / маншон, в съответствие с международния протокол на Европейското дружество по хипертония (ESH).
Апаратът има 5 годишна гаранция срещу всякакви несъответствия при нормални условия на употреба, според предвиденото в инструкциите за експлоатация. Гаранцията няма да бъде валидна в случай на щети, причинени от непредвидени обстоятелства, неправилна употреба или износване. Маншонът, батериите и частите, подлежащи на износване, не са включени в гаранцията. В случай на неизправност, трябва да се обърнете единствено към упълномощен технически сервиз за обслужване на клиенти на PIC.

Апаратът PIC CLEAR RAPID използва осцилометричен метод за измерване на кръвното налягане. RAPID-TECH Comfort Experience е най-съвременната технология, избрана от PIC за апаратите от линията RAPID. Позволява бързо и удобно отчитане, тъй като измерването се извършва още при напомпване на маншона. PIC CLEAR RAPID е клинично тестван в съответствие с изискванията на Европейското дружество по хипертония (ESH), което е гаранция за неговата прецизност и точност.

Характеристики:

 • Син LCD дисплей с бяло фоново осветление и размери 128 мм. х 50 мм.;
 • Бутони, работещи само с едно докосване;
 • Памет с 2 зони;
 • Възможност за 100 запаметени измервания във всяка зона;
 • Изчислява средна стойност на последните 3 показания;
 • Измерване на кръвното налягане още по време на напомпване на маншона.

Кръвното налягане представлява налягането, упражнявано от кръвта, течаща в артериите, върху артериалната стена. Систоличното (максимално) артериално налягане се измерва, когато сърцето се свива и изтласква кръвта навън. Диастоличното (минимално) артериално налягане се измерва, когато сърцето се отпуска и кръвта влиза в него.
Един от най-често срещаните здравословни проблеми, тревожещи съвременния човек, е хипертонията, тъй като в последно време се наблюдава изключително опасна зависимост между нея и сърдечно-съдовите заболявания. Ето защо редовното измерване на кръвното налягане е необходимо за откриване на лицата, изложени на риск от болести на сърцето и кръвоносната система.
Стойностите на кръвното налягане се менят постоянно в рамките на 1 месец или дори на 1 ден. Те се влияят от годишния сезон, температурата на околната среда и извършваната в момента дейност. Поради тази причина не се безпокойте, ако установите 2 - 3 измервания с високи стойности.

Внимание!
Само лекар може да установи нормалните стойности на Вашето кръвно налягане. Задължително се свържете с него, ако резултатите от измерванията са извън нормалните стойности. Също така само лекар може да прецени дали Вашето кръвно налагане е опасно високо.

Отчитане на нередовен сърдечен ритъм
Апаратът за измерване на кръвно налягане PIC CLEAR RAPID е снабден с алгоритъм за отчитане на нередовен сърдечен ритъм (IHB). Той се регистрира по време на всяко измерване и, успоредно с това, изчислява стандартното отклонение. Ако изчислената стойност е по-голяма или равна на 15, алгоритъмът задейства символа IHB на екрана при показването на резултатите от измерването.

Комплектът съдържа следните части:

 • апарат за измерване на кръвно налягане PIC CLEAR RAPID;
 • маншон размер M - L;
 • 4 батерии ААА;
 • ръководство за употреба;
 • чанта за транспортиране.

Производител: Artsana S.p.A., Италия.

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ЕЛЕКТРОНЕН АПАРАТ ЗА КРЪВНО НАЛЯГАНЕ PIC CLEAR RAPID

КОМЕНТАРИ КЪМ ЕЛЕКТРОНЕН АПАРАТ ЗА КРЪВНО НАЛЯГАНЕ PIC CLEAR RAPID

ЕЛЕКТРОНЕН АПАРАТ ЗА КРЪВНО НАЛЯГАНЕ PIC CLEAR RAPID Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФизиологияЗдравни съветиСнимкиНовиниЛюбопитноХранене при...ИсторияПроизводителиАлтернативна медицинаМедицински изследванияЛеченияБотаникаНормативни актовеЛайфстайлОткритияГеографияТестовеПсихологияЗдравни проблемиОрганизацииКлинични пътеки