Начало Е-Аптека Хранителни добавки Имунитет Възрастни REX PHARMACEUTICALS ПОЛИМАКС ИНФЛУСТОП таблетки * 30

ПОЛИМАКС ИНФЛУСТОП таблетки * 30

Арт. #30055306

ПОЛИМАКС ИНФЛУСТОП таблетки * 30

Информация за пациента
Какво представляват пептидите и как се употребяват?
Всеки орган и система в човешкия организъм се нуждае от специфични пептиди, отговорни за контрола на клетъчните функции. Пептиди контролират всички процеси от имунната система до емоциите. Особена роля имат в слезката - универсални химически трансмитери на "съобщения", които контролират, регулират и стабилизират клетките на имунната система и в резултат повишават защитната й функция. Тези пептиди са неразделна част от нормално функциониращата имунна система и се наричат цитокини.
Цитокините се отделят от белите кръвни телца на имунната система и от клетките на тъканите. Към тях могат да се причислят малки протеини и биологични фактори като интерлевкини, хемокини, лимфокини, интерферони и др.
Редица проучвания доказват, че пептидите получени от слезка на бозайници съдържат гликопротеин от ретикулоендотелни клетки и приети под формата на таблетки могат да подпомогнат функцията на имунната система като допълват недостига на имунни фактори - цитокини.
При прием на такива пептиди се наблюдава повишаване в общия брой на кръвните клетки - лимфоцити, повишаване на стойностите на интерлевкин 2 и 3, както и на интерферон гама (INF-γ). Тези и други интерлевкини активират CD4 клетките от клетъчната компонента на имунния отговор, стимулират растежа и диференцирането на Т-клетките, модулират цитотоксичността на Т-лимфоцитите и естествените клетки-убийци (NK-клетки) и засилват привличането на макрофагите към чужд (напр. вирусен) антиген. Пептидите могат да се прилагат при различни състояния на потиснат имунитет, при вирусни (грип, хепатит) и други инфекции.
Особено подходящи са при имунен дефицит след хирургични интервенции свързани с кръвозагуба, в следствие на което се губят фактори на имунитета, както и след оперативно премахване на слезката.

Полимакс Инфлустоп е продукт разработен по немска технология за добиване на имунни пептиди от свинска слезка (далак). Създаден е посредством иновативен съвременен високотехнологичен процес, гарантиращ чистотата на получените олиго- и поли-пептиди (цитокини).
Пептидите в Полимакс Инфлустоп са от натурален произход и могат да стимулират имунната система по естествен път, тъй като са сходни на пептидите в слезката (най-големият орган на лимфната система) на човешкия организъм. По този начин те подпомагат естествената защитна функция на клетките на имунната система, поддържайки необходимото контролирано ниво на ефективност при нужда от защита. Това е много важна характеристика на продукта, която го различава от останалите имуномодулатори.

Полимакс Инфлустоп може да се прилага при различни състояния на потиснат имунитет.
Приемът на Полимакс Инфлустоп спомага за:

  • намаляване на имунодефицитната симптоматика;
  • възстановяване на имунния отговор;
  • намаляване честотата и тежестта на усложненията, съпътстващи имунния дефицит;
  • подобряване на общото състояние, при потиснат имунитет.

Каква е продължителността на курса с Полимакс Инфлустоп?
Продължителността на курса е индивидуална, т.е. според тежестта на имунодефицитната симптоматика. Една опаковка Полимакс Инфлустоп е достатъчна за 10 дневен прием. Важно е приемът да започне при първите сигнали за неразположение и да продължи до 2 дни след стихване на симптомите.

Предназначение:
Хранителна добавка от естествени продукти. Подпомага имунната система в процеса на стабилизирането й при състояния с нарушен лимфоцитен статус, наблюдаващи се при небалансиран и потиснат имунитет.

Състав:
Една таблетка съдържа: 112,4 mg олиго- и полипептиди от свински далак.
Други съставки:

  • Таблетки: сорбитол - 50 mg, малтодекстрин - 49 mg, захароза, магнезиев стеарат - 1 mg.
  • Филмово покритие на таблетките: хидроксипропилметил целулоза, железен оксид - жълт, глицерол, титаниев диоксид, растителна мазнина.

Полимакс Инфлустоп не съдържа потенциално алергенни пептиди.

Начин на употреба:
Приемайте по 1 таблетка 3 пъти дневно (сутрин, обед и вечер) с малко течност, 30 минути преди хранене.

Важно:
Не приемайте протеолитични (разграждащи протеина) ензими едновременно с Полимакс Инфлустоп, тъй като има опасност да се намали активността на продукта.

Съхранение: На сухо място, недостъпно за малки деца, под 25°С .

Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките.
Да не се употребява от бременни и кърмещи жени, и от деца до 12 годишна възраст.

Предупреждение:
Продуктът не е лекарствено средство
Не е заместител на разнообразното хранене.
Да се употребява като хранителна добавка.
Да не се превишава препоръчаната дневна доза.
При нужда се консултирайте с лекуващия Ви лекар.

Опаковка: 30 таблетки.

Производител: Dr. Werner Pharmafood GmbH, Германия.
Произведен изцяло в Германия по стандарт DIN EN ISO/ НАССР/ GMP.

Оторизиран представител и вносител: Рекс Фармасютикълс ЕООД, България.

Аналози на ПОЛИМАКС ИНФЛУСТОП таблетки * 30

КОМЕНТАРИ КЪМ ПОЛИМАКС ИНФЛУСТОП таблетки * 30

ПОЛИМАКС ИНФЛУСТОП таблетки * 30 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФизиологияНовиниЛюбопитноМедицински изследванияСпортБотаникаЗдравни съветиХранене при...Алтернативна медицинаДиетиИсторияЛеченияОрганизацииЛайфстайлСпециалистиНормативни актовеСоциални грижиИнтервютаСнимкиПроизводителиОткрития