Начало Е-Аптека Медицински изделия Стомашно – чревен дискомфорт Рефлукс APIPHARMA ГАСТАВИТ таблетки за дъвчене * 24

ГАСТАВИТ таблетки за дъвчене * 24

Арт. #30055151

ГАСТАВИТ таблетки за дъвчене * 24

МЕДИЦИНСКО ИЗДЕЛИЕ
ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

  • НЕУТРАЛИЗИРА СТОМАШНИТЕ КИСЕЛИНИ И ОБЛЕКЧАВА ПАРЕНЕТО ЗАД ГРЪДНАТА КОСТ;
  • НАМАЛЯВА ГАСТРОЕЗОФАГИАЛНИЯ РЕФЛУКС;
  • ПРЕДПАЗВА СТОМАШНАТА ЛИГАВИЦА.

1. Идентификация, състав и приложение
ГАСТАВИТ контролира киселините в стомаха, предотвратява паренето, стомашните болки и свързаната с това диспепсия. ГАСТАВИТ е ефективен при гастроезофагеален рефлукс, усещане за парене и свързаната с това тежест в стомаха. ГАСТАВИТ е ефективен независимо от първопричината на проблема, освен това може да се ползва при гастрит.

1.1 Механизъм на действие
ГАСТАВИТ съдържа комбинация от различни, взаимно допълващи се съставки, които действат в стомашната среда. Алгинатът представлява полизахарид изолиран от определени видове водорасли. При попадане в киселата среда на стомаха се превръща в лек вискозен гел, който покрива и предпазва стомашната лигавица. Комбинацията от натриев алгинат, алгинова киселина и бикарбонат допринася за по-бърз ефект. Освен това вискозният гел на алгината пречи на възходящите движения на стомашното съдържимо, което намалява епизодите на рефлукс. Карбонатът и бикарбонатът неутрализират стомашните киселини. Отделеният при тази реакция въглероден диоксид се улавя от алгинатния гел, като се образува пяна, която покрива стомашните сокове.

1.2 Състав
Всяка таблетка съдържа:

  • натриев алгинат: 200 mg;
  • алгинова киселина: 50 mg;
  • натриев бикарбонат: 80 mg;
  • калциев карбонат: 140 mg.

Помощни вещества: манитол, сукралоза, силициев диоксид, растителен магнезиев стеарат, глицерол бехенат. 
Аромат: екстракт от джинджифил, етерично масло от джинджифил, лимон, мента.

2. Опаковка
Опаковката съдържа 12 или 24 таблетки.

3. Дозировка и начин на употреба
При възрастни (над 12 години) се препоръчва прием на 2 таблетки след всяко основно хранене с или без вода. 
При деца (6-12 години) се препоръчва прием на 1 таблетка след всяко основно хранене с или без вода. 
Тази доза е ефективна срещу стомашен хиперацидитет и гастроезофагеален рефлукс. 
Не превишавайте препоръчителната дозировка.

4. Нежелани реакции
Съставките на ГАСТАВИТ за безопасни, абсолютно биосъвместими и с добра поносимост, което е доказано с клинични изпитвания. ГАСТАВИТ не съдържа алуминиев хидроксид или аспартам, които биха могли да предизвикат нежелани реакции. В доза, необходима за постигане на терапевтичен ефект, единствените съобщени нежелани реакции са констипация и кратковременна диария. Ако симптомите Ви не се подобряват посъветвайте се с Вашия лекар.

5. Взаимодействия с хранителни добавки и лекарства
Не са известни взаимодействия на съставките на ГАСТАВИТ с хранителни добавки. Въпреки това, по правило, всички хранителни добавки, включително витамини, нутриенти, растителни и хомеопатични препарати, би трябвало да се приемат два часа преди или два часа след приема на ГАСТАВИТ.

5.1 Взаимодействия с лекарства
Поради високия си вискозитет, това медицинско изделие може да забави или намали абсорбцията на едновременно приемани лекарства. Консултирайте се с лекар, преди да започнете да приемате продукт като ГАСТАВИТ, особено ако приемате противозачатъчни. 
Ако приемате омепразол, циметидин, цизапридил или препарат с подобно фармакологично действие, се препоръчва да се консултирате с Вашия лекар.

6. Съхранение
Съхранявайте ГАСТАВИТ на сухо място, далеч от източници на топлина или светлина. Не използвайте ако опаковката е повредена. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Съхранявайте при температура под 25°С.

Предупреждения
Продуктът е по-подходящ за възрастни над 18 годишна възраст, по препоръка от лекар или фармацевт. Въпреки това може да се употребява от деца (6 до 12 годишни) като дозата се намалява наполовина. Не използвайте по време на бременност или кърмене. Не превишавайте препоръчителната дозировка, защото превишаването на дозата може да доведе до констипация или краткотрайна диария. Продуктът е противопоказан при хроничен запек или диария, бъбречни заболявания или хронична сърдечна недостатъчност. Ако ползвате ГАСТАВИТ за период по-дълъг от 30 дни, се препоръчва да спрете приема за поне 7 дни. Ако след продължителен прием не чувствате подобрение на симптомите, консултирайте се с лекар. Всяка таблетка е за еднократна употреба и трябва да се извади от опаковката само при употреба. Не използвайте в случай на непоносимост към продукта. Не използвайте в случай на свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта.

7. Срок на годност
Не използвайте след изтичане срока на годност отпечатан на опаковката. Този срок се отнася само за продукт, съхраняван в ненарушена опаковка.

8. Изхвърляне на отпадъците
След изтичане срока на годност, продукта трябва да бъде изхвърлен в съответствие с действащия правилник на съответната държава. Не изхвърляйте продукта или опаковката му в природата.

Опаковка: 24 таблетки за дъвчене.

Производител: APIPHARMA d.o.o., Хърватия.

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАСТАВИТ таблетки за дъвчене * 24

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАСТАВИТ таблетки за дъвчене * 24

ГАСТАВИТ таблетки за дъвчене * 24 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):ЛеченияХранене при...Алтернативна медицинаЗдравни съветиЕ-тата в хранитеЛюбопитноСпортБотаникаМедицински изследванияСъставкиЛайфстайлСнимкиДиетиТестовеНовиниИсторияХрани и ястияПатологияНормативни актовеКлинични пътекиРецептиИнтервютаПроизводителиОткрития