Начало Е-Аптека Хранителни добавки Подкрепа при ракови заболявания DXN КОРДИЦЕПС капсули 450 мг.* 60 DXN

КОРДИЦЕПС капсули 450 мг.* 60 DXN

Арт. #30053980

КОРДИЦЕПС капсули 450 мг.* 60 DXN

Кордицепс (Cordyceps Sinensis) - позната в Китай повече от 2000 г. Считат я за национално лековито съкровище и свещен тоник. Местните племена от векове забелязали, че яковете разравят снега и пасат нещо, след което добивали огромни сексуални възможности и жизненост.

В древността Кордицепс се срещала само на височина между 4300 и 6400 м. в планините на Тибет, Бутан, Непал и Китай. Гъбата се развива в ларви на насекоми - мицелът се размножава, храни и убива съответните ларви превръщайки се в гъба.

В традиционната китайска медицина се счита, че приетият в тялото Кордицепс отива директно в бъбреците и белите дробове - които те наричат „корени на живота" и „Чи на цялото тяло", където според китайците се съхранява ЖИНГ - първичната органична материя - източник на цялостното обновяване на тялото. Тя контролира ерекцията, стерилитета, костите, дишането.

Днес Cordyceps Sinensis е хранителна добавка за повишаване на енергията и потентността. Използва се широко, както в клиничната медицина, така и като домашен лек. Употребява се за увеличаване силата и издръжливостта на организма, за подобряване на белодробните и бъбречните функции, за стимулиране на кръвообращението. Много доказателства сочат също така, че Cordyceps sinensis спомага за поддържане на мъжката потентност и женската виталност. Имуномодулатор, притежаващ противовъзпалително и антибактериално действие. В състава на кордицепс могат да бъдат открити 77 микро и макро елементи, над 80 фермента, множество незаменими аминокиселини и ненаситени мастни киселини, полизахариди, бета каротин (провитамин А), витамин Е и С цинк и селен.

Как въздейства върху човешкия организъм?

 • Повишава издръжливостта и значително увеличава виталния капацитет на организма.
 • Високоефективно средство за имунологично регулиране, силен имуномодулатор.
 • Увеличава физическата сила и издръжливост на пациенти, страдащи от болести на дихателната и кръвоносната система.
 • Оказва особено благоприятно въздействие и върху пациенти със сърдечно-съдови заболявания, като подобрява кръвоснабдяването.
 • Представлява мощен антиоксидант, регулиращ нивото на свободните радикали в организма.
 • Увеличава нивата на АТФ.
 • Активизира производството на основните елементи на кръвта - еритроцити, левкоцити и тромбоцити.
 • Има силно изразени противовъзпалителни свойства, намалява болката и понижава температурата.
 • Играе ролята на естествен антибиотик. Оказва бактериологично въздействие върху някои патогенни микроорганизми.
 • Подобрява функцията на черен дроб, бъбреци, бели дробове и спомага за очистването на организма от различни токсини, в това число и отпадни продукти от лекарства.
 • Оказва антиканцерогенно въздействие, подобрява състоянието на поразения орган.
 • Повлиява благоприятно състоянието на стрес и депресия.
 • Силен афродизиак, повишава сексуалната издръжливост и при двата пола.

Опаковка: 60 капсули.

Производител: DXN.

Аналози на КОРДИЦЕПС капсули 450 мг.* 60 DXN

КОМЕНТАРИ КЪМ КОРДИЦЕПС капсули 450 мг.* 60 DXN

КОРДИЦЕПС капсули 450 мг.* 60 DXN Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияБотаникаФизиологияСъставкиЛюбопитноМедицински изследванияКлинични пътекиЗдравни съветиАлтернативна медицинаНовиниЛеченияИсторияРецептиХранене при...СпециалистиЛайфстайлЗаведенияСпортСоциални грижиНормативни актовеСнимкиПатологияХрани и ястияДиетиАнкетиОрганизацииПроизводителиНаучни публикацииПрезентацииПсихологияТестовеЗдравни проблемиНаправления в медицинатаЕ-тата в храните